Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
1 deň
7 hodín
16 minút
23 sekúnd
 
 
 
 

10 tipov, ako sa starať o pokožku tela v zime

Hoci oficiálne tu zimu ešte nemáme, počasie vonku nás presviedča o opaku. Líca už po krátkej prechádzke máme vyštípané, nohy aj ruky studené a naopak, miestnosti v bytoch prekúrené. Výkyvy teplôt dajú pokožke zabrať. Čo vieme urobiť preto, aby sme pokožku tela udržali krásnu aj v zime?

10 tipov, ako sa starať o pokožku tela v zime

Odpoveďou je správna starostlivosť. Máme pre vás 10 tipov:

1. Vymeňte ľahké sprchové gély za krémové mliečne ošetrujúce prípravky

​​​Jemne čistia, nedráždia a pokožka tela je po ich použití hodvábne jemná. Mliečne ošetrujúce prípravky na telo.Takým je aj Krémový sprchový gél Slnečné olivy s praktickou pumpičkou. Vďaka svojmu zloženiu zabraňuje vysychaniu a presne o to nám ide!

2. Pridajte do sprchy peeling alebo telovú soľ

2-3x týždenne vymeňte sprchový gél za voňavý peeling alebo telovú soľ. Pokožku zbavíte zrohovatelých buniek – šupiniek na koži a tá ostane nielen prevoňaná, ale najmä hydratovaná. Peeling zanechá na tele jemný ošetrujúci film. Tento výsledok zbadáte ihneď, no pravidelným používaním docielite to, že vaša pokožka bude pružnejšia, pevnejšia a na pohľad krajšia.

Telová soľ Medová broskyňa tianDe Telová soľ Kryštály Mŕtveho mora

3. Doprajte pokožke krémový kúpeľ

V zime nás to láka o čosi viac. Dať si na miesto rýchlej sprchy príjemný teplý kúpeľ. Pozor na príliš horúcu vodu, ktorá vašej pokožke môže škodiť. Pridajte do kúpeľa telovú soľ Kryštály Mŕtveho mora. Bohatá pena, krásna vôňa a hebká pokožka je to, čo bude nasledovať...

4. Krémujte - krémujte - krémujte

A neplatí to len o pokožke na tvári. Koža trpí v zime z viacerých dôvodov a preto jej doprajte príjemný pocit z hutného telového mlieka alebo krému na telo. Používajte po každej sprche alebo kúpeli. Vaša pokožka bude časom jemnejšia, pružnejšia a s dostatkom hydratácie. Telové mlieka by mali byť obohatené o ošetrujúce zložky, napr. rôzne oleje, panthenol, vitamíny, kyselinu hyalúronovú alebo výťažky z olív.

5. Špeciálna starostlivosť o ľadové nohy

Poznáte to? Stále studené nohy a aj napriek niekoľkým vrstvám hrubých ponožiek pocit, že sa neviete zohriať? Vyskúšajte Zahrievací Talasso kúpeľ na nohy, ktorý stimuluje krvný obeh, má dlhodobý efekt a veľmi dobre účinkuje aj pri prechladnutí.

6. Pravidelná starostlivosť o nohy

Doprajte nohám teplý kúpeľ s voňavými soľami, ktoré obsahujú esenciálne oleje. Pred spaním je vynikajúca soľ s vôňou levandule, príjemne relaxačne pôsobí soľ s čínskymi bylinami. Potom si nohy krémujte. Na výber máte z množstva kvalitných krémov. Komplexnú starostlivosť zabezpečí aj Krém na nohy Sezam a mätový olej.

Náš tip: Raz za 3-4 týždne dajte nohám ešte niečo navyše v podobe zábalu na päty alebo parafínového zábalu na nohy. Vaše chodidlá budú jemné a hladké. Budete mať neuveriteľný pocit „ľahkých nôh“.

7. Ruky si tiež zaslúžia pozornosť

Ruky v zime trpia obzvlášť. Pokožka na rukách je iná ako na zvyšku tela. Má menej mazových žliaz a preto je suchšia. Aj prejavy starnutia sú na rukách viditeľnejšie ako na tvári či inde na tele. V chladnom a suchom počasí je ešte ťažšie udržať ruky hydratované. Môžu aj svrbieť, popraskať, začervenať a u niektorých ľudí sa v zime dokonca objaví ekzém. V súčasnosti si navyše viac umývame ruky. Čo odporúčame? Krém na ruky používajte po každom umytí. Ak si ho dáte na umývadlo, nezabudnete. A pridajte aj jeden na nočný stolík, jeden na pracovný stôl, ďalší do kabelky... Apropó. Umývanie rúk. Vymeňte klasické mydlá a gély, ktoré môžu niekedy pokožku rúk ešte viac vysušovať za Jemný gél na intímnu hygienu. Je naozaj jemný, obsahuje harmanček, koloidné striebro, šalviu a ďalšie ošetrujúce látky, vďaka ktorým budú aj vaše ruky ako vo vatičke.

8. Hydratácia aj v zime

To, že pitný režim je dôležitý, všetci dávno vieme. A nielen v lete. V zime máme tendenciu menej piť. Jednoducho nežiada sa nám to. Možno pijeme viac teplých nápojov a čajov, ale to nestačí. Nezabúdajte na vodu. V zime ju môžete piť aj vlažnú – nechajte zovrieť vodu a pridajte do nej studenú vodu. Pohár takejto vlažnej vody urobí dobre celému organizmu, je to ako také pohladenie zvnútra.

9. Rozmaznávajte sa

Pokožku môžete regenerovať a vyživovať do hĺbky aj vďaka domácej masáži, aplikácii séra alebo gélu na telo. Masáž si môžete urobiť aj telovým mliekom, no z času na čas je dobré použiť aj masážne gély a krémy, ktoré sa postarajú nielen o pokožku, ale rozprúdia aj krv a stuhnuté svaly.

10. Správna výživa a doplnky výživy

Na kvalitnej strave záleží vždy. Doprajte si ju. Rybacie mäso, plnohodnotné bielkoviny, zeleninu, ovocie, strukoviny... V zime pridajte aj kyslú kapustu, ktorá je vynikajúcim zdrojom vitamínu C. O zdravie a krásu pokožky (nielen) počas chladných dní sa postarajú aj kvalitné doplnky výživy. Výborné sú tie s obsahom kolagénu, zinku, selénu a ďalších minerálov i vitamínov. Vyskúšajte mesačný program krásy tianDe, ktorý posilní nielen vašu pokožku, ale aj nechty a vlasy. Posilňujúcim prípravkom na pokožku je aj Citrokalcevit, ktorý obsahuje bioatkívny vápnik a množstvo ďalších látok prospešných pre kožu.

Pjaoljan tianDe Citrokalcevit tianDe

Zdroj fotografií: pixabay.com, pexels.com, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia