Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
11 hodín
55 minút
35 sekúnd
 
 
 
 

3 účinné tipy, ako oddialiť starnutie

Dokonalý recept proti starnutiu neexistuje. Nepoznáme takú tabletku, ktorú by sme zjedli a naša pleť by ako mávnutím čarovného prútika omladla o 10 rokov. Musíme pre to niečo urobiť. Ešte predtým, ako začneme pozorovať známky starnutia.

3 účinné tipy, ako oddialiť starnutie

Tie prvé znaky starnutia sú viditeľné už okolo 30. roku života. Pravdaže, závisí od genetiky, životného štýlu a ďalších faktorov. Pozrime sa na to, čo naozaj pomôže oddialiť starnutie:

1. Kolagén

Kolagén je jednou z najdôležitejších látok, ktorá je zodpovedná za pevnosť a pružnosť našej pokožky. A nielen to! Pozitívne ovplyvňuje aj stav našich nechtov, vlasov, kĺbov, väzov. Kolagén je bielkovinou, ktorá sa vo veľkom množstve nachádza v spojivových tkanivách. S vekom naše telá strácajú schopnosť produkovať kolagén. Už od 25. roku nastáva pomalý úbytok jeho produkcie a prvé príznaky straty kolagénu už môžete vidieť po dovŕšení 30. roku života. Objavujú sa prvé vrásky, zhoršuje sa farba pleti, pleť stráca pružnosť.

Pleťová esencia s kolagénom a morskými riasami tianDe na zuzino.sk  Intenzívny liftingový krém Collagen Active tianDe na zuzino.sk

Doplňte do vašej dennej rutiny starostlivosti o pleť výrobky s kolagénom. Esencia s kolagénom a morskými riasami je ideálnym ľahkých prípravkom vhodným pre všetky vekové kategórie od 25. rokov. Po jej použití bude vaše pleť hebká, hydratovaná, pružná. Pre dámy od 35. roku odporúčam siahnuť po línii Colagen Active od tianDe, ktorá obsahuje hydrolyzovaný kolagén, vitamín E, A, aloe vera a ďalšie ošetrujúce zložky. Vďaka nim poskytuje celá rada intenzívnu liftingovú starostlivosť – pokožku spevňuje a omladzuje.

Náš tip: Doprajte svojej pleti kolagén nielen zvonku, ale aj zvnútra. Na vnútorné použitie odporúčame hydrolyzovaný kolagén s prídavkom vitamínu C, ktorý zvyšuje vstrebateľnosť kolagénu. Pri dlhodobom užívaní zbadáte rozdiel nielen na kvalite vašej pleti, ale tiež na vlasoch, nechtoch; vaše kĺby budú flexibilnejšie.

2. Elastín

Elastín, rovnako ako známejší kolagén, je proteín, ktorý je zodpovedný za to, že naša pokožka je pružná, elastická, jednoducho mladistvá. Nachádza sa v spojivovom tkanive. S pribúdajúcim vekom klesá jeho množstvo, čoho výsledkom sa koža stenčuje a stráca svoju pevnú štruktúru. A aj keď sa jeho ubúdaniu s pribúdajúcim vekom nevyhneme, vieme ho spomaliť. Napr. aj tým, že sa začneme intenzívnejšie chrániť pred slnkom, vyradíme zo stravy cukor, začneme žiť pokojnejší život bez stresov.

3. Kyselina hyalúronová

Kyselina hyalúronová je látka, ktorá sa nachádza v našom tele prirodzene. Spolu s kolagénom a elastínom je hlavnou zložkou spojivového tkaniva. Vďaka kyseline hyalúronovej je mladá pleť vláčna, pružná, hydratovaná a na pohľad pekná. Avšak s pribúdajúcim vekom aj  jej produkcia klesá.

Kyselina hyalúronová pôsobí ako magnet na vlahu. Svoj objem dokáže zväčšiť 1000 až 10 000 násobne. Preto sa mladá pleť vyznačuje plnosťou, objemom v tvári, ktorá sa postupom rokov stráca. Kyselina hyalúronová zabraňuje dehydratácii pleti, ktorá tiež s vekom prichádza.

Už od 25+ sa mladým ženám v rámci starostlivosti o pleť odporúča pridať kozmetické výrobky s obsahom kyseliny hyalúronovej. Hyalúronové sérum, ktoré sa používa denne pod podkladový krém, je dobrým tipom. Vďaka pleť ostane hydratovaná a revitalizovaná a predídete vzniku nových vrások.

Hyalurónové sérum Ocean Riches  Kolagén s višňovou a granátovou šťavou

Náš tip: Pridajte do svojho jedálnička doplnky výživy. Citrokalcevit a tiež Calcemarine Complex obsahujú bioaktívny vápnik, ktorý zlepší kvalitu pleti, vlasov i nechtov a postará sa aj o pohyblivosť vašich kĺbov. Veď krása a zdravie ide vždy ruka v ruke. Srášľujúcim doplnkom výživy tianDe je i Amarantový olej, ktorý vám navyše dodá silu a vitalitu.

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Obyčajná voda na čistenie pleti nestačí...

Obyčajná voda na čistenie nestačí. Časy, keď naše staré mamy používali vodu a mydlo na všetko, vrátane tváre, sú už dávno preč. Na trhu nájdete množstvo kozmetických prípravkov, vrátane tých odličovacích. Vyznáte sa v nich? Viete, či sú vhodné práve pre váš typ pleti? Poradíme vám...

Čítať viac

Ako účinne vrstviť kozmetické prípravky

Nielen v oblečení je vrstvenie populárne. Vrstvenie v kozmetike je premyslený postup aplikácie jednotlivých kozmetických prípravkov. Je to praktické, účinné a na počudovanie mnohých, aj veľmi logické. Prinášame vám 8 krokov ako účinne vrstviť kozmetické prípravky tak, aby ste z nich získali maximum.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia