Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
 
TRHÁK týždňa
16.05.2024 Do konca zostáva
2 dni
19 hodín
51 minút
55 sekúnd
 
 
 
 

5 krokov k posilneniu vašej imunity

Slovo imunita je v dnešnej dobe často skloňované. Viete, čo imunita znamená a prečo je také dôležité posilňovať ju?

5 krokov k posilneniu vašej imunity

Čo je imunita?

Imunita je obranná schopnosť nášho organizmu voči rôznym nebezpečným vplyvom okolitého prostredia. Oslabená imunita sa prejavuje v podobe častejších infekčných ochorení, chrípok, angín, ale aj zápaly močových ciest či gynekologické problémy súvisia s oslabenou imunitou.

Viete, že týmito 5 jednoduchými krokmi si môžete zlepšiť svoju imunitu?

1. Dostatok spánku

Nedostatok kvalitného spánku je problémom mnohých. No práve zdravý spánok podporuje imunitu. Spite aspoň 7-9 hodín denne. Pre lepšie zaspávanie a pokojnejší spánok si doprajte bylinkový čaj a tiež Levanduľové náplasti na nohy.

2. Zvýšte príjem vitamínu C a D

Medzi najznámejšie vitamíny, ktoré podporujú imunitu patrí vitamín C. Doprajte si viac citrusov, šípok, žltej papriky aj kyslej kapusty. Denná dávka vitamínu D sa v tele vytvorí 15-minútovým pobytom na slnku. Keďže počas jesene máme už slnka pomenej, vitamín D sa odporúča užívať aj vo forme doplnkov výživy. Vysoký obsah vitamínu D má Citrokalcevit, ktorý je tiež zdrojom ďalších dôležitých vitamínov a bioaktívneho vápnika.

3. Kvalitná strava nie je luxus

Kvalitná strava je základom zdravého životného štýlu, to všetci vieme. A zdravý životný štýl znamená aj dobrú imunitu. Jedzte kvalitné suroviny, viac ovocia a zeleniny, dostatok vlákniny, prevažne rastlinné bielkoviny a 2-3x týždenne ryby. Vyhýbajte sa škodlivinám ako sú údeniny, priveľa mäsa, konzervy, biela múka a cukor, sladkosti, alkohol, káva, cigarety...

4. Dbajte na zvýšenú hygienu

Pravidelným a dôkladným umývaním rúk môžete predísť množstvu infekčných ochorení. Bežne sa odporúča 20 sekunodové umývanie rúk. Skúste pridať a ruky si umývajte aspoň 40 sekúnd. Použiť môžete aj tianDe Jemný gél, ktorý je veľmi šetrný. Obsahuje koloidné striebro, kyselinu mliečnu, čajovníkový olej, harmanček a šalviu.

5. Relaxujte a vyhýbajte sa stresu

Športujte, cvičte jogu, meditujte, počúvajte upokojujúcu hudbu... Alebo si doprajte relax vo vani plnej bubliniek. Robte to, čo pomáha vám. A najmä, robte to pravidelne.

  

Komplexný pohľad na imunitu a viac tipov ako ju posilniť sa dozviete v článku Ako si zlepšiť imunitu? Okrem iného tam nájdete odpovede aj na tieto otázky: 

  • Prečo má veľa ľudí oslabenú imunitu?
  • Čo na imunitu vplýva najhoršie?
  • Čo sa deje v tele, ak máme imunitu oslabenú?
  • Ako ju posilniť? 

   

Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia