Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
1 deň
7 hodín
6 minút
9 sekúnd
 
 
 
 

5 najčastejších problémov s vlasmi

Sú vaše vlasy oslabené, bez lesku a vypadávajú vám? Alebo vás trápia lupiny či svrbiaca pokožka na hlave? Veľa žien i mužov majú v niektorej zo životných etáp problémy s vlasmi. Niekedy je to geneticky dané, no inokedy je potrebné hľadať príčiny vypadávania inde. Ak chcete, aby boli vaše vlasy opäť tou povestnou korunou krásy, musíte sa o ne správne starať.

5 najčastejších problémov s vlasmi

Poďme sa pozrieť na 5 najčastejších problémov s vlasmi.

Problém č. 1 - Vypadávanie a rednutie vlasov

Husté, lesklé a bohaté vlasy sú symbolom krásy a zdravia. Vypadávanie vlasov je problémom, ktorý nepridáva na sebavedomí ani pocite životnej pohody. Viac ako kedykoľvek predtým tento estetický problém nie je len záležitosťou mužov, ale stále väčšieho počtu žien.

O vypadávaní vlasov (alopécii) hovoríme vtedy, ak denne stratíte viac ako 100 vlasov (podľa niektorých zdrojov až viac ako 300 vlasov). Príčiny môžu byť rôzne – dedičnosť, hormonálna nerovnováha, stres, zlá životospráva alebo nepriaznivé vplyvy životného prostredia.  

Poznáme viacero typov alopécie. Najčastejšou formou je androgénna alopécia, ktorá postihuje až 80% všetkých mužov a 50% žien. Ďalším typom je ložisková alopécia. Bežné je i vypadávanie vlasov žien po pôrode. Niektoré druhy vypadávania vlasov sú trvalé, iné len krátkodobé. A práve tu vám správna starostlivosť o vlasy môže výrazne pomôcť. Ideálne je najprv zistiť, čo spôsobuje vypadávanie vlasov. Potom je potrebné zastaviť vypadávanie a podporiť ich obnovu a rast. Aktivátor rastu vlasov – šampón z tianDe vlasovej línie Bio Rehab zlepšuje prítok krvi do vlasových folikulov a stimuluje rast vlasov. V kombinácii s maskoutonikom z tejto rady intenzívne pôsobia proti vypadávaniu vlasov. Obsahujú výťažky zo ženšenu, angeliky, moruše, zázvoru, linghzi, rdesna a ďalšie aktívne látky, ktoré synergicky poskytujú účinné riešenie vypadávajúcich vlasov. Výsledky sa objavia po niekoľkých týždňoch.

"Bio Rehab patrí medzi top produkty tianDe, s ktorými som veľmi spokojná. Prestali mi vypadávať vlasy, ktoré teraz rýchlo rastú, sú silné a lesklé, zbavila som sa aj lupín. Predtým som používala rôzne iné prípravky od nemenovaných firiem, ale až tianDe Bio Rehab šampón, maska a tonikum mi pomohli. Odporúčam každému". Píše jedna zo spokojných zákazníčok na stránke e-shopu zuzino.sk

Ďalším tianDe výrobkom, ktorý na problém vypadávania vlasov odporúčame je Šampón na padajúce vlasy, ktorý obsahuje rastliny s fytoestrogénmi, ktoré majú schopnosť zastaviť atrofiu cibuliek a aktivovať rast vlasov. Doplnkom je Krémový balzam na padajúce vlasy z rovnakej rady Master Herb. Zaujímavosťou je, že v oboch prípadoch ide o veľmi veľké a koncentrované balenia – balzam obsahuje až 500 g.

Rednúce vlasy bývajú častým príznakom pribúdajúceho veku a týka sa to nielen mužov. Sada Bio Rehab vám aj s týmto problémom pomôže. Dôležité je dlhodobé používanie prípravkov. Účinky sa prejavia po cca 3 mesiacoch.

Problém č. 2 - Príliš jemné a rýchlo sa mastiace vlasy, málo objemu

K mastným a rýchlo sa mastiacim vlasom dochádza pri nadmernej produkcii mazu z mazových žľiaz, ktoré sa nachádzajú pri korienkoch vlasov. Pokiaľ už na prvý pohľad máte mastné vlasy a pritom ste si ich umývali pred jedným či dvoma dňami, príčinu hľadajte v strese, hormonálnej nerovnováhe, v príliš častej úprave vlasov alebo v negatívnych vplyvoch vonkajšieho prostredia. Mastné vlasy, v tom horšom prípade, môžu byť predzvesťou ochorenia, napr. kvasinkovej infekcie alebo porúch trávenia.

Jemné vlasy bez objemu môžu byť dané aj geneticky. Vlasy priľahnuté pri hlave môžete mať tiež následkom používania neprimerane veľkého množstva stylingových prípravkov alebo nesprávnej starostlivosti o vlasy.

Ak ste vylúčili chorobu (v takom prípade je potrebné riešiť príčinu ochorenia, nie vlasy, ktoré sú len dôsledkom ochorenia), siahnite po jemných šampónoch. Takým je aj Šampón s extraktom z aloe, ktorý vlasy hydratuje a vlasom dodáva výrazný objem a vzdušnosť bez zbytočného zaťaženia. Balzam na vlasy s aloe je ideálny pre tenké aj jemné vlasy. Používajte ho v malom množstve a len na konce vlasov. Tretím krokom je použitie jemného stylingového výrobku s obsahom aloe, ktorý vlasom dodá objem a pružnosť. Objem môže opticky pridať aj kvalitný strih vlasov a premyslená farba alebo melír. Tu sa odporúčame obrátiť na profesionálov, ktorí dokážu divy.

Problém č. 3 - Suché vlasy bez lesku, štiepiace sa končeky

Ak radi a často používate pomôcky na úpravu vlasov ako sú fény, kulmy, žehličky a spol. – problém vysušených a krepovitých vlasov určite poznáte. Vlasy v dôsledku častých úprav horúcim vzduchom, používaním množstva stylingových prípravkov, ale tiež z dôvodu nesprávnej výživy sú často suché, matné, akoby bez života. Ak navyše máte aj suché a štiepiace sa končeky vlasov, vytvoriť z takýchto vlasov pekný účes môže byť niekedy poriadnou výzvou. Niekedy neostáva nič iné, len vlasy ostrihať. A začať sa o ne lepšie starať. Pomôže kvalitný šampón, balzam alebo maska na vlasy, olejové zábaly a vyvážené doplnky výživy s obsahom zinku a selénu. Pravidelné zastrihávanie končekov vlasov a minimum chemických prípravkov tiež urobí svoje.

Náš tip: Vyskúšajte recept starovekej Číny pretavený do šampónu a balzamu na vlasy. Oba výrobky obsahujú spevňujúci komplex výťažkov z koreňa Fo-Ti, zázvoru a sladkého drievka. Vlasy po použití ostávajú pevné, hebké, lesklé, pružné a sú regenerované do hĺbky. Dlhodobé používanie dokonca zabraňuje predčasného šediveniu vlasov.

Problém č. 4 - Lupiny

Lupiny vo vlasoch trápia 2 z 10 ľudí. Ide o estetický problém, no niekedy lupiny naznačujú aj problém zdravotný. Lupiny sa vyskytujú u ľudí s mastnou pokožkou a niekedy aj naopak, u ľudí s veľmi suchou pokožkou. Lupiny sú často alergickou reakciou na istý druh vlasovej kozmetiky. Objavujú sa aj pri hormonálnej nerovnováhe alebo v stresových životných obdobiach. Platí, že lupiny si vo vlasoch nájdete častejšie v zime ako v lete.

Riešením lupín môže byť aj ich prevencia. S tým vám opäť pomôže vlasová línia tianDe Recept Starovekej Číny, ktorá obsahuje šampón a balzam na vlasy. Vďaka nim budete nielen predchádzať lupinám, ale zabránia aj vzniku predčasných šedín a svrbiacej pokožke hlavy.

Šampón na vlasy Zlatý zázvor vám môže pomôcť odstrániť korene problémov – odstraňuje nielen samotné lupiny, ale aj príčiny ich vzniku. Je účinný pri potlačení nadmernej aktivity mazových žliaz a je veľmi nápomocný aj pri vypadávaní vlasov. 

Všetkými desiatimi odporúčame aj prírodný Šampón na báze plodov Mydlovníka, ktorý predchádza vzniku suchých aj mastných lupín. Obsahuje až 99,99% prírodných látok a žiadne parabény, konzervanty či farbivá.

Problém č. 5 - Svrbiaca pokožka hlavy

Suchá pokožka hlavy sa prejavuje nepríjemným pocitom napnutia, šupinatej a svrbiacej pokožky. Tá je podráždená, začervenaná. Tento problém môže súvisieť s iným ochorením, napr. dermatitídou. U niekoho to môže byť genetika alebo externé vplyvy či nesprávna starostlivosť – napr. nesprávny šampón, nešetrná úprava vlasov horúcim vzduchom alebo nedostatok hydratácie. Vhodné prípravky môžu poskytnúť veľkú úľavu.

V rámci tianDe odporúčame Upokojujúci šampón z bylinného odvaru, ktorý obsahuje 100% prírodný odvar z divorastúcich bylín ako sú skorocel, materina dúška, harmanček. Šampón neobsahuje parabény ani farbivá a o vaše vlasy sa postará maximálne šetrne.

Tipom našich stálych zákazníkov pri suchej a svrbiacej pokožke hlavy je použitie Telovej soli Kryštály Mŕtveho mora. Tá blahodárne pôsobí na pokožku celého tela, vrátane hlavy.

Ak máte dlhodobé problémy s vlasmi, mali by ste vyhľadať odborného lekára. Ak sú vaše problémy krátkodobé, alebo si neviete vybrať - neváhajte sa na nás obrátiť. S výberom vhodnej kombinácie výrobkov vám naše skúsené pracovníčky rady pomôžu na čísle 02 2220 54 13. 

Zdroj foto: pixabay.com, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia