Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
12 hodín
52 minút
32 sekúnd
 
 
 
 

6 tipov pre krásnu pleť aj vlasy počas leta

Leto je za rohom a nielen kalendár nám to napovie. Slniečko, voda a všetko, čo s letom prichádza, je úžasné. No niekedy dá leto pokožke aj vlasom poriadne zabrať. Ak túžite po krásnej pleti a vlasoch aj v lete, a najmä po skončení leta, treba sa na to pripraviť a dopriať si aj niečo navyše. Prinášame vám 6 tipov pre krásnu a sviežu pleť aj vlasy počas leta.

6 tipov pre krásnu pleť aj vlasy počas leta

Hydratácia pokožky je základom jej krásy

Hydratácia je jedným z dôležitých krokov starostlivosti o pleť. V lete to platí dvojnásobne. V letných mesiacoch trpí naša pleť suchosťou a dehydratáciou. Pokožka je namáhaná aj v klimatizovaných interiéroch a ani prudké zmeny teplôt jej nerobia dobre. A reč ešte nebola o chlórovanej a morskej vode, ktoré v kombinácii s prudkým slnkom spôsobujú podráždenie pokožky.

Čo teda robiť a ako sa vyhnúť negatívnemu dopadu slnka, vody a ďalších faktorov?

Po jemnom vyčistení pleti aplikujte bohaté hydratačné sérum s vysokým obsahom kyseliny hyalúronovej a ďalších revitalizačných zložiek. Po sére naneste vysoko hydratačný pleťový krém. V lete si aspoň 2-3x týždenne dávajte účinné hydratačné masky. Ak uprednostňujete krémové masky, efektívnu hydratáciu aj spevnenie sľubuje Krémová a omladzujúca maska na tvár, krk a dekolt Fucoidan.

Hyalurónové sérum Ocean Riches na zuzino.sk Vysokoúčinný hydratačný krém na tvár na zuzino.sk Krémová omladzujúca maska na tvár, krk a dekolt Fucoidan na zuzino.sk

Veľmi praktické a účinné sú textilné masky, napr. Pleťová beauty-maska s morskými riasami, ktorá je balzamom pre dehydrovanú pokožku.

Aj očné okolie potrebuje v lete zvýšenú starostlivosť. Doprajte mu vlastné sérum. Regeneračné sérum v kapsuliach na pokožku okolia očí poskytne dokonalú starostlivosť o tieto citlivé partie. Vďaka hydrolyzovanému hodvábu, pupalkovému a jojobovému oleju predídete novým vráskam, ktoré v lete vznikajú veľmi ľahko. A určite neurobíte zle, ak si doprajete aj kvalitné slnečné okuliare, vďaka ktorým si tiež môžete ušetriť zopár mimických vrások.

Ak chcete predísť vzniku nových vrások v lete, pravidelne používajte:

Náš tip: Nezabúdajte ani na pokožku tela. Pravidelne sa krémujte, mastite, natierajte.

Osvieženie príde v lete vhod

V lete, počas horúčav, sa potrebujeme osviežiť zvnútra aj zvonku. Na vonkajšie osvieženie tela je vynikajúci Deodorant s rozprašovačom Alunite a šalvia. Má veľmi príjemnú, neutrálnu vôňu a okrem toho, že ho môžete použiť na oblasť podpazušia a na nohy, osvieži aj celé telo. Službu vám urobí aj v rámci domácností či kancelárií – osvieži celý priestor a dokonca poskytne ochranu proti hmyzu.

Náš tip: Ak túžite po osviežení a ochladení pleti, použite Osviežujúcu pleťovú masku s uhorkou, ktorú dáte predtým do chladničky.

Domáce tipy na osvieženie

  1. Do nádoby s rozstrekovačom prelejte pleťové tonikum alebo pleťovú vodu, na pár minút vložte do chladničky a používajte kedykoľvek počas dňa. Pleť aj myseľ príjemne osviežite, ochladíte a zároveň predídete fľakatej a začervenalej pokožke.
  2. Do umývadla napustite vodu, doplňte ľadovými kockami. Umyte pleť v tejto ľadovej vode hneď ráno. Vaša pokožka bude žiariť sviežosťou.

.

Ako ochrániť vlasy v lete?

Nech už trávite dovolenku kdekoľvek – pri mori, na horách alebo radi objavujete kúzelné mestečká, v lete vám slnko na hlavu páli všade. Tu je niekoľko rád ako ochrániť vlasy v lete:

  • Dajte zelenú suchým šampónom –  namiesto častého umývania vlasov, použite radšej suchý šampón. Rozpustnú masku Perlový púder od tianDe používajú naši zákazníci aj ako suchý šampón.
  • Kondicionéry na vlasy vymeňte za hutnejšie a výživnejšie balzamy a masky na vlasy. Nechajte ich pôsobiť dlhšie. Vaše vlasy budú posilnené a vyživené. Balzam na vlasy so ženšeňom dodá vlasom silu, lesk a objem.
  • Vlasy chráňte čiapkou, klobúkom, šálom, šatkou, šiltovkou. Možností je naozaj veľa a navyše pokrývky hlavy sú nielen praktickým, ale aj pekným módnym doplnkom.
  • Vyhýbajte sa prudkému slnku a vysušujúcim fénom, kulmám a žehličkám na vlasy.
  • Vlasy počas leta nefarbite ani nepoužívajte melír. Tieto procedúry si nechajte radšej na obdobie po lete.

Extra balzam na pery na zuzino.sk Micelárna voda s fytokomplexom na zuzino.sk

Aby pery v lete netrpeli

Na perách je veľmi tenká koža, ktorá v lete obzvlášť trpí. Najmä, ak si ich nechránite. Navyše, sk často máte problém so suchými a popraskanými perami alebo dokonca mávate afty a iné nepríjemnosti na perách, veľmi dobre poslúži Extra balzam na pery.

Nahraďte mejkap ľahšími alternatívami

Mejkap je vynikajúci pomocník – prekryje drobné nerovnosti, fľaky, vrásky aj línie, pleť dokáže zjednotiť a rozjasniť. V letných mesiacoch je však vhodné dopriať si oddych. A doprajte ho aj vašej pleti. Pod vrstvou mejkapu a vplyvom tepla a vlhkosti vaša pokožka nemôže dobre dýchať, póry sa upchávajú a pokožka trpí. Ak môžete, mejkap počas letných mesiacov nepoužívajte vôbec.

Ak si život bez mejkapu neviete predstaviť, vyskúšajte menej zaťažujúce alternatívy:

  • Tónovací krém – kombinácia výživného krému a mejkapu. Mastnejší typ pokožky môže tónovací krém aplikovať priamo po vyčistení pleti. Suchším typom sa predtým odporúča ešte jedna vrstva v podobe ľahkého krému alebo gélu na pleť.
  • BB krém – vyrovná farbu pleti, dokonale zmatní a jemne prekryje. Ošetrujúci a dekoratívny prípravok v jednom. V ponuke v 2 farebných odtieňoch.
  • CC krém – sa prispôsobí vášmu tónu pleti (predáva sa v 1 farbe), prekryje začervenanie, zväčšené póry aj pigmentáciu. Navyše chráni pred slnkom a vďaka fukóze, výťažkom z hydratačnej hnedej riasy, omladzuje a výrazne hydratuje.
  • Podkladovú bázu pod mejkap nemusíte používať len spolu s mejkapom. Pokojne ju môžete použiť aj samostatne, bez mejkapu. Vaša pleť bude hydratovaná, vláčna, farebne zjednotená. A bez akéhokoľvek pocitu ťažoby na tvári.

Náš tip: Opäť multifunkčná Rozpustná maska Perlový púder, ktorú tentokrát môžete použiť namiesto púdru.

Ak vás téma letného líčenia zaujíma, prečítajte si náš ďalší článok. Nájdete v ňom tipy a triky letného líčenia.

Čistenie pleti v lete

Počas leta sa pokožka tváre aj celého tela viac mastí. Ak chcete predísť upchatiu pórov a problémom s pleťou, dôležité je pokožku čistiť dôkladne a pravidelne - každé ráno aj večer a v letných mesiacoch aj počas dňa a kedykoľvek máte pocit znečistenia pleti.

Čo na čistenie pleti používať?

Nezabudnite ani na krém s vysokým UV filtrom

Nikdy nezabúdajte na túto silnú trojku – silný SPF faktor, klobúk a slnečné okuliare. Ochránite tak pokožku pred nežiaducimi účinkami slnečného žiarenia - pred pigmentovými škvrnami a ďalším znakmi predčasného starnutia.

P.S.: Počas leta pridajte do kabelky aj túto drobnosť - Pleťové zmatňujúce papieriky Nežná ruža. Mastnej pleti sa tak zbavíte jediným dotykom.

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia