Infobar icon

NOVÝ MESIAC = NOVÁ SÚŤAŽ o 20 balíčkov tianDe.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
3 dni
23 hodín
58 minút
0 sekúnd
 
 
 
 

7 krokov ku krajším a zdravším vlasom

Starostlivosť o vlasy nie je niečo, čo by ste nepoznali. A predsa, aj pri takej rutinnej záležitosti, akou je umývanie vlasov, robíme chyby, následkom ktorých sa aj vy môže stať majiteľkou suchých vlasov s rozštiepenými končekmi.

7 krokov ku krajším a zdravším vlasom

S nesprávnou starostlivosťou sa tiež spája ťažké rozčesávanie, vypadávanie vlasov, lupiny vo vlasoch, príliš jemné vlasy bez objemu. Čo s tým? Poznáme recept na krásne a zdravé vlasy. Vyskúšajte týchto jednoduchých 7 krokov starostlivosti o vlasy:

1. Šampón pre krásne a bohaté vlasy

Ak túžite po hustej hrive zdravých vlasoch, len jeden rodinný šampón v kúpeľni a nič viac, je zbytočný "luxus". Kvalitný šampón je základom cielenej starostlivosti o vaše vlasy. Hľadajte taký, ktorý bude plný prírodných ingrediencií, ktoré vaše vlasy posilnia, vyhladia štruktúru vlasov alebo predĺžia životnosť vašej farby vlasov.

Aký by teda mal byť „ten váš“ šampón?

  • vhodný pre váš typ vlasov, napr. suché, mastné, jemné
  • s ohľadom na ich aktuálny stav – prechodne vypadávajúce, preriedené
  • taký, ktorý berie do úvahy aj pokožku hlavy, váš životný štýl aj obdobie v roku

Ak máte suché vlasy bez života, siahnite po vyživujúcom a posilňujúcom Šampóne na spevnenie vlasových koreňov s Lingzhi. Ak trpíte kvôli rýchlo sa mastniacim, jemným vlasom bez objemu, vyskúšajte Šampón s extraktom Aloe. Ak máte vlasy preriedené a vypadávajú vám vo veľkom, skvelým tipom je šampón i ďalšie prípravky z línie Bio Rehab alebo Šampón na padajúce vlasy. Na vlasy s lupinami je vhodný Šampón na vlasy Zlatý zázvor. Ak máte farebené alebo melírované vlasy, oceníte Šampón-masku na vlasy s keratínom.

Šampón na vlasy Zlatý zázvor Regeneračný šampón s kořeňom ženšenu

2. Umývanie vlasov

Postup, ako si umývať vlasy:

Vlasy si umývajte vlažnou vodou (nikdy nie horúcou). Šampón môžete zmiešať s vodou a až potom aplikovať na vlasy. Miniete tak menej šampónu. Viac ako na konce vlasov, sústreďte sa na pokožku hlavy, ktorú môžete aj mierne premasírovať. Šampón nechajte pôsobiť aj 2-3 minúty a až potom zmývajte. Bude ešte účinnejší. Počas jedného umývania použite šampón dvakrát – prvýkrát zmyjete špinu a druhýkrát už vlasy ošetrujete do hĺbky. Záverečné oplachovanie robte studenou vodou – vlasy tak budú lesklejšie a pevnejšie.

Po umytí vlasy jemne osušte, no nikdy ich nedrhnite a nešúchajte. Vyhnete sa tak zbytočnému lámaniu vlasov. Rovnako kvalite vlasov neprospeje, ak s mokrými alebo vlhkými vlasmi pôjdete spať.

Ako často si umývať vlasy?

Vlasy by ste si nemali umývať častejšie ako raz – dvakrát týždenne. Ak to robíte častejšie, vlasy zbytočne presušujete. Začnite radšej používať suchý šampón, ktorý stiahne prebytočný maz a predĺži pocit sviežosti vo vlasoch minimálne o 1 deň.

Ak je to naozaj nevyhnutné, napr. kvôli športovaniu, používajte veľmi jemný šampón na koždodenné umývanie.

Tip zákazníkov zuzino.sk: Zo skúseností zákazníkov vieme, že Maska Perlový púder vynikajúco funguje nielen na zníženie počtu pigmntových škvŕn, ale rovnako dobre pracuje aj ako suchý šampón.

3. Kondicionér na vlasy a spol.

Len samotný šampón nestačí. V rámci starostlivosti o vlasy pridajte aj ďalšiu starostlivosť. Používajte kondicionér či balzam na vlasy, nie je to žiadny luxus. Viete, aký je v nich rozdiel?

  • Kondicionér – ak nemáte problémy s vlasmi, ste majiteľkou normálnych vlasov a vlasy potrebujete len ľahko rozčesať. Kondicionér dodá tiež vlasom hebkosť, jemnosť a lesk. Napr. Kondicionér na vlasy Nežná šalvia.
  • Balzam na vlasy – ak vlasom potrebujete dopriať viac ako bežnú starostlivosť, máte suché vlasy, štiepiace končeky vlasov. Vyskúšajte Balzam na vlasy so ženšenom, ktorý je vhodný aj na farbené, veľmi suché a oslabené vlasy.
  • Maska na vlasy – vlasy si pravidelne farbíte, namáhate kulmou, fénom, žehličkou na vlasy alebo vlasy trpia extrémnou suchosťou po lete. Na lámavé a poškodené vlasy veľmi dobre poslúži Maska na vlasy Hadí tuk.

Kondicionér, balzam aj maska na vlasy sa zvyčajne aplikujú len po dĺžke vlasov, min. 3 cm od pokožky hlavy. Ak máte vlasy veľmi jemné a riedke, tieto výrobky používajte len na konce vlasov.

Tip zákazníkov zuzino.sk: Regeneračné sérum v kapsuliach nie je len na pleť. Obsahuje mix výnimočných zložiek – hydrolyzovaný hodváb, jojobový olej, olej z kôstočiek hrozna, ktoré pozitívne pôsobia nielen na pleť, ale aj na končeky vlasov.

Recept starovekej Číny - šampón a balzam na zuzino.sk

4. Starostlivosť o vlasovú pokožku

Aj o vlasovú pokožku je potrebné postarať sa. Veď zdravie vlasov začína práve tam. Pravidelne používajte vlasové toniká, ktoré poskytnú účinnú prevenciu proti vypadávaniu vlasov aj lupinám, čo sú problémy, ktoré trápia množstvo ľudí.

Aktívne zloženie Tonika – aktivátora rastu vlasov z línie Bio Rehab, ktorý pôsobí priamo na vlasové folikuly, zabezpečuje tak komplexný účinok na vlasovú pokožku:

  • pomáha zastaviť vypadávanie vlasov
  • stimuluje rast nových vlasov
  • pomáha normalizovať činnosť mazových žliaz
  • zlepšuje výživu vlasov a vracia im vitalitu a krásu
  • pomáha vlasom odolávať negatívnym vplyvom životného prostredia

5. Česanie vlasov

Česanie vlasov, rovnako ako ich umývanie patrí k tým návykom, ktoré už deti získavajú pred nástupom do materskej školy. No aj v tomto prípade platí, že častokrát robíme chyby.

Ako často a čím česať vlasy?

Vlasy by ste si mali česať ráno a večer. Česaním sa staráte nielen o vlasy, predchádzate ich zamotávaniu, ale prekrvujete aj vlasovú pokožku. Ak by ste vlasy česali častejšie, mohla by sa narušiť ich štruktúra a kvalita vlasov by sa mohla zhoršiť.

Na česanie používame kefy a hrebene. Na trhu je veľký výber kief – s prírodnými, syntetickými alebo kombinovanými štetinami, stylingové kefy, hrebene rôznych veľkostí a tvarov. Do kvalitnej kefy na vlasy je určite rozumné investovať. Myslite na typ svojich vlasov – to je pri výbere najdôležitejšie.

Pozor, vlasy si nerozčesávajte mokré. Češte ich pred umývaním, následne po vysušení a až potom ich jemne prečešte. Mokré vlasy sú veľmi krehké a náchylné na lámanie. Ak si neviete predstaviť nečesať mokré vlasy, robte to veľmi opatrne a s kefou alebo hrebeňom na to určeným.

6. Stylingové prípravky pre väčší objem aj ochranu farby vlasov

Peny, lesky, krémy, laky na vlasy.... Bez stylingových prípravkov si väčšina z nás nevie predstaviť ani jeden deň. Používajte ich, ale s mierou. Lebo veď všetkého veľa škodí. A vyberajte také, ktoré vám pomôžu nielen lepšie vytvarovať účes, ale aj také, ktoré vaše vlasy ochránia a zlepšia ich štruktúru. Takými sú aj:

  • Termoochranný sprej s keratínom pre farbené vlasy – obsahuje keratín, výťažky zo žihľavy dvojdomej, vitamín A, E, mandľový olej, výťažky z hodvábu a ďalšie prospešné látky. Vlasy hĺbkovo hydratuje a dodáva jemnosť. Vlasy ochráni pred teplom a minimalizuje škodlivé účinky fénov, kuliem, žehličiek a ďalších elektrických prístrojov na vlasy. A čo je dôležité, farbené vlasy ostanú dlhšie žiarivé.
  • Stylingový sprej na vlasy s Aloe Objem a pružnosť – multifunkčný výrobok, ktorý dokáže vlasy zafixovať ako lak na vlasy, vytvoriť kučery ako zvýrazňovač vĺn, dodať objem ako pena na vlasy. Prípravok dodá vlasom i lesk a používa sa tak na suché, ako aj vlhké vlasy.

7. Zdravá výživa a doplnky pre bohatú hrivu

A ruku na srdce – ktorá z nás je so svojimi vlasmi naozaj spokojná? No a ktorá má naozaj stravu, ktorá obsahuje dostatok kvalitných živín – bielkovín, tukov, správny pomer vitamínov, minerálov a stopových prvkov?

Čo by ste mali doplniť do jedálnička, ak chcete mať krásne vlasy?

Vlašské orechy a ďalšie orechy, ktoré sú bohaté na omega 3 nenasýtené mastné kyseliny, zinok aj biotín. Pomáhajú ryby, napr. losos alebo tuniak, ktorý sú okrem iného cenným zdrojom bielkovín. Do jedálnička doplňte aj takú zeleninu ako špenát alebo kel, ktoré obsahujú železo. A v strave pre krásne vlasy by nemali chýbať ani vajíčka, strukoviny a ako doplnok – ľanové semienka.

Náš tip: Doprajte si mesačný program krásy s Pjaoljanom. Tento doplnok výživy obsahuje správny mix látok, ktoré vaše vlasy potrebujú – selén, zinok, niacín, riboflavín, tiamín, vitamíny B6, B12 a ďalšie. Navyše je obohatený o výťažky zo zeleného čaju a vzácny cordyceps a tak pôsobí na krásu vlasov, nechtov, pleti a znižuje aj pocit vyčerpania a únavy.

Poznámka: Ak si nie ste istí, či vám šampón bude sedieť, siahnite po vzorke šampónu - napr. Šampón s keratínom a tiež Šampón na padajúce vlasy sa dajú vyskúšať vďaka 8 g baleniu. Ideálne aj na cesty.

Zdroj fotografií: zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk), pexels.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia