Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
11 hodín
20 minút
12 sekúnd
 
 
 
 

7 tipov ako si udržať dobrú pleť aj počas chladných dní

S príchodom chladnejších dní je potrebné upraviť aj starostlivosť o pleť. To, čo platilo počas leta, nemusí platiť aj počas jesene a zimy. Čo máte robiť, aby ste si zachovali krásnu pleť aj v tomto období?

7 tipov ako si udržať dobrú pleť aj počas chladných dní

1. Nepoužívajte klasické mydlo

a nešetrné čistiace prostriedky na pleť. Všeobecne platí, že mydlo pokožku vysušuje a na tvári by sa používať vôbec nemalo. Vhodnejšie budú pre vás jemné čistiace krémy alebo peny, hydratačné čistiace prostriedky na pleť, ktoré pleť nevysušujú. Topkou v tianDe je Upokojujúca čistiaca pena VitaDerm, ktorá pleti zabezpečí jemné a zároveň dôkladné vyčistenie bez podráždenia. Je vhodná na všetky typy pleti vrátane tej citlivej. Ak sa vám cena môže zdať vyššia, verte, že sa do nej oplatí zainvestovať. Pôsobí aj proti škodlivému modrému svetlu, ktoré spôsobuje nepravidelnú pigmentáciu a navyše veľmi dlho vydrží.

2. Tonizácia pleti ako samostatný krok

Po každom umytí doprajte svojej pleti pôžitok z používania hutných tonerov. Sú výživnejšie v porovnaní s bežnými čistiacimi alebo pleťovými vodami. Obsahujú množstvo pre pleť prospešných látok, napríklad hydrolyzovaný kolagén a naopak, neobsahujú dráždivý alkohol. Vyskúšajte Jemné hydratačné tonikum z línie Collagen Active alebo mimoriadne Revitalizačné tonikum so slimačím mucínom, ktoré pleť výrazne omladzuje, hydratuje a rozžiaruje.

3. Jemný pleťový krém vymeňte za výživnejší

V lete používame častejšie jemné gélové alebo krémovo-gélové pleťové krémy. Po lete je však vhodné tieto odložiť a začať používať hustejšie a výživnejšie krémy. Tieto obsahujú prírodné oleje, vitamín E a ďalšie výživné a hydratačné zložky, ktoré pomôžu posilniť lipidovú bariéru pokožky, dlhšie udržať prirodzenú hydratáciu pleti. Hydratačný krém s vyživujúcim základom z radu Sheep Placenta zabraňuje presušeniu, olupovaniu a znižuje pocit pnutia. Navyše zabraňuje tvorbe vrások a má i ďalšie pozitívne účinky na pleť. Ďalším tipom je Vyživujúci krém na vrásky so zmatňujúcim efektom z línie Tibetské byliny, ktorý obsahuje vyživujúce a hydratačné zložky – alantoín či výťažky zo šafranu. Výborným je aj Viacfunkčný krém na tvár so slimačím mucínom, ktorý podporuje obnovu buniek epidermy, vyhladzuje štruktúru, pôsobí proti vráskam a chráni pleť proti vysúšaniu a poškodeniu.

Viacfunkčný krém na oči so slimačím mucínom

4. Jeseň je ideálnym obdobím peelingov

Po lete mávame častejšie suchú pokožku, na niektorých miestach až drsnú. Ničím výnimočným nie sú ani pigmentové škvrny, ktoré nájdete na tvári a s pribúdajúcim vekom aj na dekolte a rukách. Na tieto kožné problémy je najmä počas jesene a zimy vhodné požívať exfoliačné prípravky. Pleť jemne vyhladia, zbavia odumretých šupiniek kože, dokonale vyčistia a stiahnu póry. Niektoré peelingy, napr. Citrónový peeling, majú aj jemné bieliace účinky.

5. Používajte krémy s vysokým SPF

Slniečko svieti celoročne, nielen počas leta. Je vhodné chrániť sa pred jeho nežiaducimi účinkami – lebo ako je známe, práve nadmerné užívanie slnečných lúčov spôsobuje pleti najväčšie a často aj nenapraviteľné škody. Začnite používať ochranné krémy a to nielen v lete, ale celoročne. Najmä, ak máte pleť jemnú, citlivú, svetlú a so sklonom k hyperpigmentácii, oceníte Krém na tvár so sklonom k hyperpigmentácii s SPF 50.

6. V chladnom období myslite na pery

Pokožka na perách je veľmi jemná a náchylná na vysušenie. Balzam na pery by mal byť povinnou výbavou vašej jesennej a zimnej kabelky. Extra balzam na pery odstráni pocit suchosti a pôsobí aj ako prevencia rôznych nepríjemností pier. Balzam na pery Pro Botanic je prvou pomocou pre suché pery a pre tie, ktoré často trpia vplyvom poveternostných zmien.

Náš tip: Ak chcete pre svoje pery urobiť viac, do svojej týždennej rutiny starostlivosti o pleť zaraďte aj používanie Exfoliačnej masky na pery Penivý koktail. Vaše pery budú na prvý pohľad krajšie, zbavené šupiniek, jemné na dotyk a dokonca aj opticky zväčšené s definovanými kontúrami.

7. Krém na ruky majte vždy poruke

Tak ako chladnejšie počasie môže ublížiť pleti, nemusí robiť dobre ani pokožke rúk. Ruky bývajú počas chladnejších mesiacov suchšie a dokonca i popraskané. Zaobstarajte si kvalitné krémy na ruky a umiestnite v byte na viacerých miestach – v kúpeľni, na pracovnom stole, na nočnom stolíku. A pravdaže, jeden krém na ruky patrí aj do každej kabelky. Vyskúšajte Vyživujúci krém na ruky s ovčím mliekom alebo Krém na ruky s placentou a perlami. Sú vynikajúcim pomocníkmi na každý deň. Skvelou je aj Sada starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť, ktorá obsahuje enzymatický peeling, soľný scrub a výživný krém na ruky.

Sada starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť Sada starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť

Ako prežiť chladnejšie mesiace

Počas chladnejších mesiacov pleť trpí aj prechodom z prekúrených miestností do chladu a naopak. Pomôžte svojej pleti používaním zvlhčovača vzduchu. Dobre poslúži Prírodný deodorant s rozprašovačom Natural Alunit a šalvia. Myslite aj na dostatočný pitný režim. Hoci sa vám piť počas dňa nežiada tak ako počas letných mesiacov, kontrolujte, či vypijete 2-2,5 l vody denne. Do denného pitného režimu môžete zaradiť aj bylinkové čaje, ktoré sa odporúča pravidelne striedať. Taký Bylinný čaj s lipou, sladovkou a malinou nielen vynikajúco chutí, ale pomôže i posilniť imunitu. No a myslite aj na kvalitnú stravu plnú živín, vitamínov a minerálov a tiež podporné doplnky výživy.

Náš tip: Počas jesenných mesiacov odporúčame doplniť jedálniček o 100% prírodný Amarantový olej, ktorý je vyrobený z amarantových klíčkov. Obsahuje množstvo esenciálnych látok ako sú polynasýtené mastné kyseliny, vitamín E, karotenoidy a tiež skvalén, ktorý má antikarcinogénne, antimykotické a antimikrobiálne účinky na organizmus.

Zdroj foto: pexels, pixabay, zuzino.sk

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia