Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
2 hodiny
58 minút
51 sekúnd
 
 
 
 

Aj vy túžite po krásnych mihalniciach?

Buďme k sebe úprimné. Všetky túžime po hustých, dlhých a tmavých mihalniciach. Pekné riasy oči prirodzene orámujú a oni tak vyzerajú ešte krajšie. A navyše, krásne riasy sú také zvodné! No nie každá z nás má šťastie na prirodzene pekné mihalnice. Dĺžku aj hustotu mihalníc ovplyvňuje, ako inak, genetická predispozícia. No s tými správnymi výrobkami a vyzbrojené trpezlivosťou vieme aj prírode trošku pomôcť.

Aj vy túžite po krásnych mihalniciach?

Pomoc z prírody pre vaše riasy

A prečo si nepomôcť hneď niekoľkými prírodnými prostriedkami? Vyskúšať môžete viacero receptov. Jedným z najbežnejších je ricínový olej, ktorý sa používa aj pri vypadávaní vlasov. Pozor však na to, aby vám pri aplikácii nevošiel do oka. Veľmi nepríjemne štípe. Mihalnice môžete natierať aj inými olejmi, napr. za studena lisovaným olivovým olejom alebo vazelínou. Výhodou sú nízke náklady aj fakt, že ich väčšina z vás má doma, v domácej lekárničke či kuchyni. V oboch prípadoch je aplikácia menej pohodlná a výsledok otázny.

Spevňujúce sérum na riasy a obočie

Čo funguje, sú kvalitné séra na podporu a rast mihalníc s obsahom prírodných látok. Spevňujúce sérum na rast mihalníc a obočia od tianDe obsahuje:

  • extrakt z koreňa pivonky, ktorý predlžuje prirodzený cyklus rastu mihalníc, predchádza ich strate a stimuluje rast
  • kyselinu hyalúronovú, ktorá hydratuje pokožku, chráni pred vysušením a prispieva k regenerácii
  • panthenol, ktorý mihalnince spevňuje, vyživuje a regeneruje tie poškodené 

Toto spevňujúce sérum obsahuje aj patentovaný peptidový komplex wkpep pro-lash, ktorý prebúdza tzv. spiace folikuly vlasov a chĺpkov, stimuluje ich rast a navyše predchádza ich lámaniu aj vypadávaniu.

Prečo mihalnice vypadávajú?

Mihalnice (tak ako aj vlasy alebo iné ochlpenie na tele) nám prirodzene vypadávajú. Je to prirodzený cyklus. Problém však nastáva vtedy, keď nové mihalnice nerastú alebo rastú pomalšie. Dôvodov môže byť viac. Medzi tie najbežnejšie patrí nesprávna starostlivosť, časté používanie umelých mihalníc, niektoré lieky, chempoterapia, ale aj infekcie a ojedinelé ochorenia ako napr. autoimunitné ochorenie alopecia areata.

Zaujímavosť: Vedeli ste, že dokonca aj nadmerný stres, nesprávna výživa a znečistené prostredie môžu prispieť k nadmernému vypadávaniu mihalníc?

Opatrnosť je na mieste, ak:

  • často používate umelé mihalnice, najmä trsy mihalníc, ktoré sa špeciálnym lepom pripevňujú na vlastné mihalnice. V dnešnej dobe sa tešia veľkej pozornosti a používajú sa nielen na špeciálne udalosti, ale aj na bežný deň. Vlastné mihalnice sú potom oslabené a potrebujú extra dávku výživy a regenerácie.
  • na úpravu mihalníc používate kliešte na mihalnice. Tie sa využívali najmä v minulosti. Ich hlavnou úlohou bolo riasy vytočiť a oko tak opticky otvoriť. Nešetrným a pričastým používaním sa môžu mihalnice polámať alebo inak poškodiť. Opatrnosť je naozaj na mieste a my by sme tento nástroj na skrášlenie neodporúčali vôbec. Ak chcete oko opticky otvoriť, vyskúšajte špeciálne riasenky na to určené, napr. Riasenku City Style.
  • využívate tzv. trvalú na mihalnice – riasy si nechávate takto upraviť v salóne, kde sa na vaše prirodzené mihalnice aplikujú špeciálne výrobky, ktoré zabezpečia natočenie mihalníc. Túto metódu práve kvôli svojej nešetrnosti neodporúčame. Zainvestujte radšej do kvalitnej špirály, ktorá vám vydrží min. 6 mesiacov a dokáže veľa - vytočiť mihalnice, predĺžiť, dodať im objem aj farbu.
  • vodeodolné špirály majú u vás zelenú. Tento druh špirál sa odporúča len v ojedinelých prípadoch, určite nie sú vhodné na bežné používanie. Dlhodobé používanie takýchto špirál vaše riasy vysušuje a poškodzuje.

    

Tipy ako mať pekné a husté mihalnice

Správna starostlivosť

Tou sa to všetko začína. Platí tak o pleti, ako aj o mihalniciach. Alfou a omegou je správne čistenie a najmä odličovanie. V žiadnom, ale naozaj v žiadnom prípade by ste nemali ísť spať neodlíčená. Mihalnice sa pod náporom špirály môžu poškodiť, polámať a vysušiť. A to predsa nechcete.

Náš tip: Aj pri bezproblémových mihalniciach si doprajte z času na čas extra regeneráciu v podobe sér, kvalitných olejov – napr. ricínového, kokosového či mandľového. Doprajte si aj oddychový čas a aspoň počas víkendu nepoužívajte žiadnu špirálu.

Správna výživa

Či sa nám to páči alebo nie, náš vzhľad úzko súvisí s tým, čo jeme. Strava prirodzene bohatá na vitamíny A, C, E, minerály ako je selén, zinok, kalcium... to všetko pôsobí na krásnu pleť, vlasy aj mihalnice. Doprajte svojim mihalniciam kvalitnú stravu. Ak si nie ste isté, či je vaša strava naozaj bohatá na všetky nevyhnutné vitamíny, minerály a stopové prvky, užívajte doplnky výživy. V dnešnej dobe sa dá povedať, že doplnky výživy sú už štandardnou cestou na doplnenie potrebných látok do organizmu. Vyskúšajte:

  • Pjaoljan – mesačný program krásy, ktorý skrášli vašu pleť, vlasy, nechty a kožu celého tela. A môže pozitívne ovplyvniť aj stav vašich mihalníc. Obsahuje extrakt z lisov zeleného čaji, cordyceps, ale tiež rad vitamínov A, B1, B2, B3, B6, B12, kyselinu pantoténovú, kyselinu listovú, vitamín D3, selén, biotín, zinok a ďalšie.
  • Citrokalcevit – je zdrojom biologicky dostupného vápnika, ktorý vie ľudský organizmus vstrebať a preto má preň najväčší prínos. Pôsobí na krásu zvonku – vlasy, pleť, nechty, prispieva pokojnému spánku, navodzuje stav duševnej pohody. Odporúčame aj ako doplnok na posilnenie rias a obočia.

Doprajte si niečo extra - mikromasáž očného okolia

Mikromasáž očného okolia je špecifická masáž zameraná na ošetrenie okolia očí. Má lfitingové a regeneračné účinky, je veľmi príjemná a doplnkovo pôsobí aj pri oslabených mihalniciach.

Ako mať pekné obočie?

Obočie, rovnako ako mihalnice či vlasy, môže vypadávať. S pribúdajúcim vekom je tento fakt ešte viditeľnejší. Aj tu pomôže sérum, ktoré aktivuje rast obočia, spevňuje chĺpky a zahusťuje ich.

Spôsob použitia séra

Sérum nanášajte na miesto rastu rias a obočia minimálne jeden a ideálne 2-krát denne (ráno,15 minút pred aplikáciou make-upu a večer po odlíčení). Po 3-4 týždňoch pravidelného používania uvidíte výsledky. Účinnosť séra priamo závisí od pravidelného používania.

Účinné látky v sére pomáhajú predlžovať fázu rastu rias a obočia. Sérum je absorbované lepšie ako gél alebo olej. Vďaka ľahkej textúre sa sérum rýchlo vstrebáva a začína ihneď pôsobiť. Štetček zaisťuje presné nanesenie prípravku na líniu rastu rias a pomáha upraviť tvar obočia.

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pexels.com

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia