Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
3 dni
10 hodín
19 minút
54 sekúnd
 
 
 
 

Ako by mala vyzerať anti-agingová starostlivosť po 40tke?

Máte 40+ rokov a ešte stále ste nezačali používať protivráskovú starostlivosť na pleť? Do dennej rutiny ste ešte nezapojili účinné séra či krémy? Nechceme vás strašiť, no čakať, pokiaľ bude vaša tvár pokrytá množstvom vrások a až potom s tým začať niečo robiť, nie je práve ideálne. Do boja proti vráskam je potrebné ísť už vtedy, keď vrásky ešte viditeľné nie sú.

Ako by mala vyzerať anti-agingová starostlivosť po 40tke?

Ako prvé vznikajú mimické vrásky, tzv. kohútie stopy okolo očí aj úst. Vytvárajú sa smiechom a výraznou mimikou. Mnohé z nás týmto vráskam nevenujeme pozornosť; niektoré ich dokonca považujeme za pekné. Ak k mimickým vráskam pribudnú aj hlbšie vrásky na čele, vrásky medzi obočím, nosovoústne ryhy... vtedy už môže byť neskoro. Kedy je teda ten správny čas na protivráskovú starostlivosť o pleť? Odpoveď je jednoduchá. Ešte predtým, ako sa vrásky objavia. Čiže správna anti-agingová starostlivosť po 40tke začína minimálne o 10 rokov skôr.

Už po 25. roku života sa znižuje tvorba kolagénu a elastínu. Pleť je postupom rokov tenšia, stráca jas aj pružnosť. Pribúdajú jemné línie, vrásky, neskôr pribudne aj farebná nejednostnosť pleti a pigmentové škvrny. Okolo 40tky už pleť ochabuje, opadávajú kontúry tváre a vzniká druhá brada. Čo s tým?

Denná anti-agingová starostlivosť o pleť

To, čo robíme každý deň, na tom záleží. Denná anti-agingová rutina by mala pozostávať z čistenia, tonizácie, hydratácie, ochrany, výživy a regenerácie. Ak to rozmeníme na drobné, vaša denná starostlivosť môže vyzerať aj takto:

Náš tip: V redakcii sme si obľúbili tianDe pleťovú líniu Snake Factor, kde nájdete denný aj nočný krém. Celá línia má veľmi príjemnú nevtieravú vôňu, vyznačuje sa ľahkosťou a účinnosťou v boji proti vráskam aj pigmentovým škvrnám. A neobsahuje žiadne parabény, farbivá ani minerálne oleje. Odporúčame všetkými desiatimi.

Regeneračné sérum v kapsuliach na okolie očí na zuzino.sk Regeneračné sérum v kapsuliach na zuzino.sk

Týždenný anti-agingový program

V rámci týždňa si pravidelne doprajte viacero omladzovacích pocedúr. Tou najľahšou je aplikácia pleťového peelingu a pleťovej masky.

  • 1-2x peeling podľa typu pleti, kde platí, že mastnejšie typy pleti si môžu dopriať peeling častejšie a suchý a citlivý typ pleti max. 1x týždenne.
  • 2-3 x pleťová maska, ktorá môže byť zameraná na celkovú revitalizáciu pleti, hydratáciu, lifting spodných kontúr pleti. Masky môžete striedať alebo aplikovať aj 2 masky po sebe, napr. najprv čistiacu masku a následne omladzujúcu.
  • 2-3x intenzívna starostlivosť o očné okolie s maskami na očné okolie a hydrogélovými náplasťami predídete nechceným kruhom pod očami, opuchom a hlbokým vráskam v okolí očí.

Mesačný anti-aging po 40tke

Raz mesačne si doprajte aj profesionálne kozmetické ošetrenie. Kozmetička vám pleť dokonale vyčistí, urobí masáž, aplikuje špeciálne séra a zvyčajne používa aj profesionálne prístroje a pomôcky. Pobyt u nej môžete spojiť s oddychom a luxusnou chvíľkou len pre seba.

Náš tip: Niektoré kozmetičky poskytujú aj špeciálne kozmetické služby, ktoré často presahujú do kompetencií lekárov dermatológov. Určite stojí za to zistiť, či služby ako mezoterapia či chemický peeling neaplikujú aj tie vaše kozmetičky. Ak nie, vo veku 40+ odporúčame k pravidelným návštevám kozmetického salónu pridať aj občasnú návštevu dermatologičky. Pomôžu ísť ešte viac do hĺbky a váš intenzívny boj s vráskami povýšia minimálne o stupeň vyššie. Pravdaže, závisí od vašej peňaženky.

Anti-aging zvnútra

Anti-agingové kozmetické prípravky aj ošetrenia sú v boji proti vráskam a celkovému starnutiu pleti veľmi prospešné. Čo je rovnako dôležité je kvalitný pitný režim, dostatok spánku a oddychu, pozitívny postoj k životu a minimalizovanie stresu. Účinným anti-agingovým prostriedkom je aj pohyb, pobyt na čerstvom vzduchu a dostatok vitamínov. V ostatnom čase sú stále populárnejšie anti-agingové doplnky výživy a nie je na tom nič zlé. Podporte svoju krásu a mladosť zvnútra. V rámci tianDe poznáme viacero výživových doplnkov, ktoré pomáhajú omladiť:

  • Pjaoljan – mesačný program krásy zameraný na spevnenie nechtov, zlepšenie stavu pokožky aj vlasov. Obsahuje mix kvalitných prírodných výťažkov, napr. extrakt zo zeleného čaju, cordyceps, vitamín C, selén, zinok a iné.
  • Citrokalcevit – bioaktívny váplnik s mixom vitamínov a minerálov pre zdravie a krásu alebo Calcemarine Complex ako neoceniteľný zdroj vápnika, vitamínu D a B6.
  • Amarantový olej – doplnok výživy zo 100% prírodného oleja z klíčkov, ktorý už od nepamäti aztécke ženy používali na zachovanie mladosti a dlhovekosti.
  • Kolagén s višňovou a granátovou šťavou - hydrolyzovaný kolagén obohatený o vitamín C pre krásnu pleť aj zdravie kĺbov

Kolagén s višňovou a granátovou šťavou na zuzino.sk Citrokalcevit na zuzino.sk

Špeciálne omladzujúce pomôcky

Máte vytvorenú dennú, týždennú aj mesačnú rutinu. Zaradili ste do nej aj doplnky výživy s anti-agingovými účinkami aj pravidelné ošetrenia u kozmetičky a cielenú procedúru u dermatologičky. Je tu ešte niečo, čím by sme omladeniu pokožky vedeli pomôcť? Sú tu ešte špeciálne masážne pomôcky!

  • Mezoroller – masážny valček, vďaka ktorému preniknú aktívne látky zo sér do hlbších vrstiev pokožky. Ošetrenie Mezorollerom je jemnejšou alternatívou k drahšej a bolestivejšej mezoterapii v kozmetickom salóne alebo u dermatologičky.
  • Masážna pomôcka na lifting pokožky – pravidelnou masážou s touto pomôckou dokážete divy. Omladiť pokožku tváre aj tela, zbaviť sa druhej brady a dokonca aj celulitídy. Je k tomu potrebná pravidelná, denná rutina, min. 10-15 minút a tie správne pohyby, tlak aj smer masáže.
  • Photoner – je 3D omladením a skutočnou náhradou kozmetického salóna. Je to prístroj s komplexnými fotochromatickými a ultrazvukovými účinkami. Pôsobí farbami aj teplom. Dokáže zmierniť následky akné, vyhladiť jazvy a nerovnosti, zbaviť vrások, pigmentových škvŕn aj pieh, pokožku spevniť a rozjasniť. Má mnohoraké účinky na pleť a blahodárny vplyv na celkový stav pokožky. Aj Photoner, rovnako ako Masážna pomôcka na lifitng pokožky, sa môže použiť nielen na tvár, ale aj na iné časti tela.

A rada na záver? Nezanedbávajte pravidelné čistenie a dennú starostlivosť o pleť. Dôležitá je kombinácia uvedený krokov – denná, týždenná, mesačná aj špeciálna starostlivosť o pleť. No základ ostáva ten istý. Aj pri anti-agingu. Zdravá pleť = krásna pleť. Buďte zdravé a buďte krásne do vysokého veku.

Zdroj foto: pexels.com, zuzino.sk

 

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia