Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
1 deň
16 hodín
14 minút
8 sekúnd
 
 
 
 

Ako pôsobí Ostropestrec a Riboflavín na našu pleť?

Ostropestrec mariánsky známy aj ako bodliak patrí medzi rastliny so zaujímavým zoznamom pôsobenia na ľudský organizmus. Možno ho poznáte aj vy ako rastlinu, ktorá blahodarne pôsobí na ľudské zdravie. 

Ako pôsobí Ostropestrec a Riboflavín na našu pleť?

Účinky Ostropestreca mariánskeho

Ostropestrec (bodliak) obsahuje látku zvanú sylimarín, ktorá má protizápalové a antivírusové účinky. Látku, ktorá pozitívne vplýva na regeneráciu ľudskej pečene. Okrem toho však bodliak disponuje aj antioxidačnými a protistarnúcimi vlastnosťami, ktoré majú vplyv aj na vzhľad našej pokožky.

Riboflavín spomaľuje starnutie

Na druhej strane je riboflavín, tiež známy ako vitamín B2, zapojený do mnohých procesov v organizme, kde je potrebný aj pre rast a správnu funkciu buniek. Ide o vo vode rozpustný vitamín, ktorý zohráva úlohu pri výrobe energie, ale tiež pri spracovaní tukov a aminokyselín. Okrem toho však pôsobí aj ako antioxidant, ktorý spomaľuje tempo starnutia. Čo vie len málokto, tak vitamín B2 je tiež ideálny pre udržanie zdravých vlasov, pokožky a nechtov, pomáha pri zmierňovaní bolesti kĺbov, znižovaní vysokého krvného tlaku, dokonca je nápomocný aj pri chudokrvnosti či ochoreniach pečene.

Ostropestrec mariánsky

Vlastnosti Ostropestreca, ktoré vaša pokožka ocení

Je neuveriteľné, že rastlina, ktorá prioritne pôsobí na ľudské zdravie, má pozitívne účinky aj na krásu pokožky. Disponuje totižto protizápalovými, detoxikačnými a antioxidačnými vlastnosťami, ktoré:

  • zmierňujú akné a ekzém,
  • prispievajú k rozžiareniu pokožky,
  • hydratujú pokožku,
  • odďaľujú starnutie a zároveň predchádzajú fotostarnutiu.

Vplyv vitamínu B2 na krásu aj zdravie

Vitamín B2, ktorý si dopĺňame v prípade zdravotných problémov, pomáha aj našej kráse. Jeho pozitívne účinky na pokožku oceníte najmä vtedy, ak:

  • máte pocit, že vaša pleť potrebuje dávku hydratácie,
  • vám praskajú kútiky pier,
  • potrebujete rozžiariť pokožku a zmierniť akné,
  • chcete zlepšiť kvalitu nechtov a vlasov.

Funkčný komplex Ostropestrec s riboflavínom

Ostropestrec prečisťuje pečeň

Každý z nás má nejaký zlozvyk. Či už ide o neresť v podobe fajčenia a požívania alkoholu, alebo konzumácie nezdravej stravy, málokto si uvedomuje, ako tieto zlozvyky vplývajú na naše zdravie, ale aj krásu. Alkohol síce prispieva k dobrej nálade, no na druhej strane ničí pečeň a rovnako nepriaznivo pôsobí aj na pleť, na ktorej môžu vystúpiť cievky. Nezdravá strava zhoršuje trávenie, prispieva k hromadeniu toxínov v organizme a zároveň sa podpisuje pod vznik akné. Nehovoriac o fajčení, ktoré ohrozuje nielen to vaše zdravie, ale aj zdravie vášho okolia.

Všetko, čo však potrebujete, je detox a hlavne kombináciu bodliaka a riboflavínu. Takáto kombinácia rastliny a vitamínu B2 má priaznivý účinok na činnosť tráviaceho traktu, podporuje činnosť žlčníka, stimuluje funkciu vlastných antioxidačných systémov tela. Navyše prispievajú k čisteniu, ochrane a obnove poškodených pečeňových buniek.

Ak sa pýtate, ako vám to pomôže ku krajšej pleti, tak odpoveď je jednoduchá – keď bude vaše telo očistené od toxínov, ktoré spôsobujú rôzne zdravotné problémy, vaše vnútorné orgány budú jasať blahom a pokožka žiariť šťastím.

 Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com, shutterstock.com 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia