Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
8 hodín
2 minúty
48 sekúnd
 
 
 
 

Ako sa správne starať o intímne partie?

Intímne partie ženy sú mimoriadne citlivé a jemné miesta, ktoré sú náchylné na rôzne infekcie. A takto by sme k nim mali aj pristupovať. Veľmi šetrne a zároveň myslieť na prevenciu ženských ochorení.

Ako sa správne starať o intímne partie?

Určite ste už počuli o pH, ktoré sa často používa v súvislosti s prijímaním stravy. Ide o vyváženosť, harmóniu v príjme potravy, ktorá by mala oscilovať okolo hodnoty 7. A rovnako aj pokožka má svoje "ideálne pH", ktoré by malo byť 5,5 pH, čiže ide o kyslé prostredie. Oblasť intímnych partií zdravých žien sa pohybuje ešte mierne nižšie – medzi hodnotou 4 a 5 pH. Práve tieto hodnoty zaručujú, že „boj“ medzi tými „dobrými“ a „zlými“ baktériami náš organizmus zvláda a že ženské intímne partie sú zdravé.

Účinky kyseliny mliečnej na ženské zdravie

Kyselina mliečna je tekutina, ktorá sa v tele tvorí prirodzene. Vytvárajú ju laktobacily (tie dobré baktérie), ktoré sú zodpovedné za zdravé prostredie a rovnováhu v intímnej zóne. A kyselina mliečna je jednou zo základných zložiek gélov na intímne partie tianDe:

  • Jemný gél na intímnu starostlivosť obsahuje aloe, šalviu, harmanček aj koloidné striebro. Ide o výnimočný výrobok, ktorý má multifunkčné využitie. Vhodný je na intímne partie, celé telo (aj malých detí), na holenie, na výnimočné pranie bielizne či na dezinfekciu rúk a dokonca pomáha aj ekzematikom.*
  • Gél na intímnu starostlivosť s bylinnými extraktmi obsahuje viac ako 90% prírodných zložiek. Kyselinu mliečnu, mätu piepornú, žihľavu dvojdomú, sladké drievko, dub a ďalšie prírodné extrakty.

Ako pôsobia tianDe gély na intímne zdravie

  • pomáhajú obnoviť rovnováhu genitálnej sliznice, odstraňujú pocit nepohodlia, začervenania a opuchy
  • prírodné zložky gélov podporujú zdravú mikroflóru, zmäkčujú, hydratujú a zabraňujú vzniku zápalov
  • predchádzajú vzniku genitálnej suchosti, zvlhčujú vaginálnu sliznicu a vytvárajú pocit pohodlia
  • ideálne pre každodennú intímnu hygienu žien i mužov
  • poskytujú pocit čistoty

* zo skúseností našich zákazníkov

Jemný gél na intímnu starostlivosť zuzino.sk Gél na intímnu starostlivosť s bylinnými extraktmi zuzino.sk

Spokojná klientka zuzino.sk píše: „Príjemný pocit, nemám už žiadne problémy s výtokom a to ho používam len mesiac.“ 

Prevencia infekcií

  1. Používajte priedušnú bielizeň z prírodných materiálov ako je bavlna alebo hodváb. Snažte sa vyvarovať príliš priliehavej spodnej bielizni aj oblečeniu.
  2. Spodnú bielizeň aj uteráky perte v jemnom pracom prášku alebo pracom géli, ktorý sa maximálne vymýva, neobsahuje dráždivé látky ani parfémy. Vyhnite sa aj avivážam.
  3. Umývajte sa „spredu dozadu“, nikdy nie naopak. Ak máte bidet, používajte ho. Voda je najlepším očistným prostriedkom a klasický toaletný papier ju nemôže 100% nahradiť.
  4. Pozor na príliš časté sprchovanie. 1-2x denne stačí. Ak sa najmä v lete sprchujete častejšie, na oblasť intímnych partií použite len samotnú vodu.
  5. Vyhýbajte sa pravidelnému používaniu vlhčených obrúskov. Tak, ako nie sú vhodné na tvár alebo pre deti, nie sú ideálne ani na intímne partie. Vlhčené obrúsky by sa mali používať len v ojedinelých prípadoch, napr. počas cestovania.
  6. Počas menštruácie dbajte o hygienu na 100% - používajte priedušné hygienické vložky a meňte ich pravidelne, podľa potreby. Tampónom sa radšej vyhýbajte a používajte ich naozaj len výnimočne.
  7. V lete, na kúpaliskách nemajte na sebe vlhké plavky. Buďte vždy „v suchu“.
  8. Zlepšite svoje stravovacie návyky a vyhýbajte sa bielej múke aj cukru. Práve tieto 2 látky môžu narušiť prirodzenú mikroflóru organizmu a teda aj intímnych partií. A naopak, doprajte si kvalitnú a čerstvú zeleninu, ovocie, orechy, bielkoviny. Tie viete doplniť aj pitím bielkovinových koktejlov s nízkym obsahom kalórií.
  9. Nezadržiavajte moč. V moči sa hromadia baktérie, ktoré môžu spôsobiť ochorenie močového ústrojenstva, napr. zápal močového mechúra.
  10. Aspoň 2x ročne si doprajte preventívnu kúru na podporu a ochranu ženského zdravia. 10-denná kúra s bylinnou vložkou Energia života vám navyše pomôže harmonizovať cyklus, pozitívne vplýva na močové ústrojenstvo a vhodná je tak pre mladé ženy ako aj ženy v období menopauzy.

Proteínový koktejl s karobom a ľanovým semienkom

Rada na záver: Ani v prípade, že nemáte poruke gél na intímnu hygienu nepoužívajte obyčajné mydlo. To zvyčajne vysušuje, obsahuje dráždivé zložky, parfémy, znižuje lokálnu imunitu a mení kyslé prostredie na zásadité. Použite radšej čistú vodu.

Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia