Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
 
 

Ako sa zbaviť hemoroidov?

Hemoroidy (známe aj ako Zlatá žila) je veľmi nepríjemné ochorenie, ktoré v priebehu dospelého života spozná minimálne polovica našej populácie. Viete, ako sa hemoroidy prejavujú, čo ich spôsobuje, ako ich liečiť alebo ako im predchádzať? V článku zuzino.sk vám poskytneme overené tipy, rady a skúsenosti našich zákazníkov ako zatočiť s hemoroidmi a zbaviť sa ich raz a navždy.

Ako sa zbaviť hemoroidov?

Čo sú hemoroidy?

Hemoroidy (žily v konečníky) sú častým ochorením cievnej štruktúry v oblasti análneho kanálu. Hemoroidy alebo pletence ciev ako také sú prirodzenou súčasťou ľudského organizmu. Majú dôležitú funkciu pri udržiavaní a vyprázdňovaní obsahu čriev. Ak sa však príliš rozšíria, zapália a vytvoria krvnú zrazeninu - vtedy dokážu poriadne znepríjemniť život.

Koho hemoroidy postihujú?

Hemoroidy postihujú 50 – 60% dospelej populácie a o čosi viac mužov ako ženy. Najvyšší počet prípadov sa vyskytuje u ľudí vo veku 45 – 65 rokov. Keďže výskyt hemoroidov je okrem iného spojený so sedavou prácou, nedostatkom pohybu a nezdravým životným štýlom. Hemoroidy majú viac obyvatelia vyspelých krajín, najmä USA a západnej Európy.

Ako viete, že máte hemoroidy?

Ako spoznáte, že to, čo vás trápi sú práve hemoroidy? Krv na toaletnom papieri je už výkričníkom. Ešte predtým však budete cítiť výrazne nepríjemné svrbenie až bolesť v oblasti konečníka. Môžete mať aj tvrdšiu stolicu a problémy s vyprázdňovaním. Ak pri stolici zbadáte krv, ešte stále môžete hemoroidy riešiť prírodnou cestou. No s návštevou odborného lekára by ste už otáľať nemali – krv v stolici totiž okrem hemoroidov môže znamenať aj ďalšie ochorenia tráviaceho traktu, napríklad rakovinu hrubého čreva, ktoré je na Slovensku i v Českej republike veľmi rozšírené.

Štyri štádia hemoroidov

  • V prvom štádiu hemoroidov sú žily len mierne rozšírené a nachádzajú sa vo vnútri konečníka. Prejavujú sa miernym krvácaním, ktoré si všimnete na toaletnom papieri.
  • V druhom štádiu už hemoroidy vystupujú z konečníka, čo je zreteľné najmä po vyprázdnení. Toto štádium je sprevádzané nepríjemným svrbením, pálením a krvácaním v oblasti konečníka. V tomto štádiu sa ešte žilový pletenec (hemoroidy) dokáže automaticky vrátiť do análneho kanála.
  • Tretie štádium hemoroidov je sprevádzané rovnakými príznakmi ako v druhom štádiu. Rozdiel je v hemoroidoch, ktoré sa už automaticky nevrátia do análneho kanála, ale je možné urobiť to mechanicky.
  • Štvrté štádium, to najkritickejšie je sprevádzané trvalými bolesťami. Hemoroidy vyčnievajú z análneho otvora a nie je možné zasunúť ich späť. Často krvácajú.

Príčiny vzniku hemoroidov

Hemoroidy sú často spájané s nezdravým životným štýlom a nevhodnou stravou, sedavou prácou a nedostatkom pohybu. Okrem týchto hlavných faktorov sa vznik hemoroidov spája tiež s ďalšími faktormi, kde mnohé z nich viete ovplyvniť:

  • dedičnosť
  • vyšší vek
  • tehotenstvo
  • hnačka alebo zápcha
  • vedľajšie účinky niektorých liekov
  • nedostatočný pitný režim
  • nadváha
  • málo vlákniny v prijímanej strave
  • nevhodné vyprázdňovanie (príliš dlhé sedenie na toalete, tlačenie)
  • nevhodná spodná bielizeň
  • chronický kašeľ (zvyšuje sa tlak a námaha v oblasti konečníka)

Ako sa zbaviť hemoroidov prírodnou cestou s tianDe*?

  • Gély – tianDe Slaviton gél je multifunkčný výrobok. Vďaka obsahu prírodných výťažkov z rozmarínu, chmeľu, harmančeka, vilínu, pagaštanu konského a ďalších zložiek je mimoriadne účinný. Slaviton gél posilňuje steny ciev, čo je aj pri tomto ochorení dôležité. Natierajte sa ním min. 2x denne, ráno a večer. Druhým tianDe gélom vhodným aj na zmiernenie hemoroidov je Intímny gél Volupta+. Obsahuje panthenol a alantoin, ktoré hydratujú, zjemňujú sliznicu a zabraňujú vzniku podráždenia.

  • Krémy – tak ako gély sa i krémy používajú pri vonkajších hemoroidoch. Uľavujú od nepríjemného svrbenia, podráždenia a ďalších nepríjemných príznakov hemoroidov. Naši zákazníci majú dobré skúsenosti s Preventívnym krémom na nohy s hadím tukom, ktorý je antibakteriálny, odstraňuje svrbenie a uľavuje pri drobných zraneniach. Aj napriek tomu, že ide o krém na nohy ho vďaka svojim účinkom odporúčajú na miesta a oblasti konečníka.
  • Čapíky – tie si viete vytvoriť zmrazením cca 1-2 ml Slaviton gélu, viď recenzia nižšie.

Skúsenosť zákazníčky zuzino.sk: „Pri hemoroidoch Slaviton naozaj uľavuje a lieči. Urobte si vlastné tobolky (pozn. čapíky, čípky), keď vám ostane obal napríklad po Amarantovom oleji. Natlačte doň Slaviton gél a dajte do mrazáku.“

  • Doplnky výživy Tablety s extrakom z jadier vínnej révy. Jadrá viniča prispievajú k normálnej funkcii krvných ciev. Odporúčaná dávka – 1 tableta 2x denne pri jedle.
  • Bylinné čaje Bylinný čaj Tibetský zber – podporuje dobré trávenie, dýchanie aj imunitu. Pite 1 šálku denne do 15.00 hod.
  • Vložky – produkty intímnej hygieny – Denné slipové vložky Energia bylín sú vhodné na každodenné nosenie. Obsahuje patentovaný koncentrát bylinných výťažkov. Striedať ich môžete so slipovým vložkami z línie Nefritová sviežosť.
  • Bylinné zábaly – urobte si aspoň 14-dňovú kúru s Dennou slipovou vložkou Energia života. Vložka – bylinný zábal obsahuje komplex 38 bylín a používa sa počas celých 24 hodín. Vložky i bylinné obklady môžu používať ženy i muži.
  • Sedacie kúpele – známa je dubová kôra. V tianDe odporúčame sedacie kúpele z roztoku Prírodného deodorantu Natural Veil, ktorý je 100% prírodný, antibakteriálny a pomáha zaceľovať mikropraskliny.

Skúsenosť zákazníčky zuzino.sk: „Otec trpel na hemoroidy. Čítala som recenziu, že sa má použiť Slaviton, tak som mu ho dala. Používal ho asi 3 mesiace. Zo začiatku ráno, na obed a večer a potom už len večer. Vyhol sa operácii! Tomu sme rodine asi najviac vďační.“

* všetky tipy ako sa zbaviť hemoroidov prírodnou cestou vychádzajú zo skúseností našich zákazníkov.

Prevencia hemoroidov

Odporúčaní je viacero. Začnite tým, že pri vyprázdňovaní nebudete príliš tlačiť. Predchádzajte tiež zápche a hnačke - zvýšte príjem potravy s vysokým obsahom vlákniny aj príjem tekutín. Ak necvičíte, zaraďte pohyb do svojho denného režimu. Pozor však na niektoré pohybové aktivity, ako napríklad bicyklovanie. Tie pri hemoroidoch nie sú práve najvhodnejšie. Ďalej sa odporúča nedvíhať ťažké bremená (a teda aj posilňovanie s ťažkými váhami pre vás vhodné nebude). Ak máte vyššiu hmotnosť alebo trpíte obezitou, je potrebné schudnúť. Vyhýbajte sa tiež konzumácii alkoholu, štipľavým jedlám a fajčeniu.

Prevencia hemoroidov v kocke

  • Celková zmena životného štýlu vrátane pohybu, absencie alkoholu a fajčenia.
  • Pitný režim je alfa a omega – pite aspoň 2-3 litre vody, minerálnej vody a bylinných čajov denne.
  • Skvalitnenie stravy a doplnenie vlákniny – pridajte viac zeleniny a ovocia. Vynikajúcim zdrojom vlákniny sú aj pektínové nápoje tianDe – Pektínový kysel s rakytníkom a jablkom a tiež Pektínový kysel s brusnicami a čučoriedkami.
  • Hygiena – viac ako kedykoľvek predtým dbajte o hygienu a správnu starostlivosť o konečník. Začnite používať Jemný gél na intímnu starostlivosť s koloidným striebrom, ktorý odstraňuje pocit nepohodlia, začervenania a opuchov a je vhodný tak pre ženy ako i mužov.

Zdroj foto: pexels.com, zuzino.sk

Inšpirácia: vybrané časti článku boli inšpirované informáciami z Wikipédie.

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia