Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
15 hodín
25 minút
0 sekúnd
 
 
 
 

Čo robiť, keď sa nedarí otehotnieť

Tehotenstvo a narodenie dieťatka je vzrušujúcim obdobím v živote každej ženy. O to viac, keď je tehotenstvo plánované a dieťatko vytúžené. No v dnešnej dobe to nie je až také samozrejmé akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Čo robiť, keď sa nedarí otehotnieť

Problémy s otehotnením majú nielen staršie páry, no stále viac a viac tento problém trápi mladšie ročníky. Čo robiť, keď sa nedarí otehotnieť?

Zvýšte šance na otehotnenie

Ak ste vylúčili závažnejšie zdravotné problémy na oboch stranách, napr. chýbajúce spermie, nízky počet spermií, endometriózu, skúste sa zamerať na životný štýl. Na zdravý životný štýl. Čo to má spoločné s otehotnením? Nuž, čudovali by ste sa, ale naozaj veľa.

Dostaňte svoje telo do stavu harmónie. Ideálne, ak na to budete myslieť rok až 6 mesiacov pred plánovaným počatím. Ako postupovať?

  • vyvážená strava – začnite tým, že obmedzíte cukry, nezdravé tuky a pridáte viac ovocia a zeleniny, kvalitných bielkovín, rýb
  • pravidelný pohyb – začnite sa hýbať aspoň 2-3x týždenne
  • dostatok spánku – doprajte si kvalitný spánok aspoň 7-9 hodín denne
  • čas na oddych – neprepínajte sa, relaxujte, meditujte, venujte sa svojmu hobby – robte to, čo vás pozitívne naladí
  • kvalitné vitamíny a minerály – sú dôležité pred počatím, v čase tehotenstva i dojčenia
  • vyvarujte sa stresu, alkoholu, cigaretám aj zbytočným liekom proti bolesti

Náš tip: Obohaťte svoj jedálniček o kvalitný doplnok výživy. Budúce matky ocenia kyselinu listovú, vitamíny skupiny B, C, D aj bioaktívny vápnik. Všetky uvedené látky sú obsiahnuté vo výživovom doplnku Citrokalcevit, ktorý je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy.

Pozor, ak máte nadváhu, je načase s tým niečo robiť. Nadváha je jedným z faktorov, ktoré bránia počatiu a tiež donoseniu zdravého dieťatka.

Zdravý životný štýl je súhrn toho, ako človek žije. Nie je to len zdravá strava alebo len pohyb. Je to komplex vecí, ktoré nám prospievajú. Zjednodušene povedané – robte to, čo vášmu organizmu robí dobre a vyhýbajte sa tomu, čo mu škodí. Vďaka zdravému a harmonickému životu budete nielen fyzicky a duševne zdraví, ale aj pripravení počať zdravé dieťa.

Viac informácií o zdravom životnom štýle sa dozviete z nášho článku na blogu TU.

Detoxikácia - pomoc pri otehotnení

Ak sa o dieťatko snažíte už nejaký ten čas, obaja ste zdraví, a predsa to nefunguje, skúste vaše telá očistiť od toxínov. Zamerajte sa na kompletnú detoxikáciu organizmu. Očistite sa zvnútra.

Doprajte si 3-mesačnú očistnú bylinkovú kúru pitím 1-2 šálok čaju denne. Po skončení kúry budú vaše telá očistené, zlepšíte trávenie a posilníte celkovú imunitu organizmu.

  1. mesiac: Bylinný čaj Tibetský zber
  2. mesiac: Bylinný čas s ostropestrecom mariánskym
  3. mesiac: Bylinný čaj pre ženy Bylinný čaj pre mužov

Medzi jednotlivým druhmi čaju by mala byť aspoň 10-dňová prestávka.

TianDe čaje na zuzino.sk Bylinný čaj Tibetský zber na zuzino.sk

Náš tip: Detoxikujte aj zvonku. Telová soľ Zelený čaj vám nielenže vyčaruje krásnu hebkú pokožku na celom tele a príjemná vôňa vás zrelaxuje, ale táto soľ pôsobí aj detoxikačne. Detoxikačná náplasť na nohy zabezpečí rýchlu, bezbolestnú a intenzívnu detoxikáciu. Vďaka bylinkám, ktoré náplasti obsahujú, detoxikujú celé telo. Používajte na nohy aspoň 14 dní.

Starajte sa o svoje intímne zdravie

Ak túžite otehotnieť, pravidelný menštruačný cyklus je kľúčový. S jeho harmonizáciou môžu pomôcť prepracované výrobky intímnej hygieny z tianDe. Ich výroba bola inšpirovaná starovekou tradičnou čínskou medicínou.

Vložky tianDe sú mimoriadne silné a účinné a preto je potrebné ich postupné nasadzovanie:

  1. Denné vložky s extraktom z aloe vera z línie Nefritová sviežosť je tou najjemnejšou verziou denných (slipových) vložiek v tianDe. Obsahuje hojivé aloe vera a ďalších 19 bylín a pripraví vás na používanie silnejších vložiek. Tieto vložky noste aspoň 5 dní.
  2. Denné vložky aniónové alebo bylinné z línie Nefritová sviežosť – ak ste si už zvykli na tianDe vložky s aloe, pokračujte ďalšími, mierne silnejšími vložkami a to po dobu min. 5 dní.
  3. Denné vložky Energia bylín obsahujú až 49 byliniek a sú a sú ďalšou fázou v rámci cielenej starostlivosti o intímne zdravie pre budúce tehuľky. Tieto slipové vložky používajte aspoň 5 nasledujúcich dní.
  4. Energiu života je najintenzívnejšou vložkou s komplexom 38 bylín a na podporu otehotnenia by sa mala používať aspoň 10 po sebe idúcich dní. Táto vložka je aj tzv. suchým zábalom a1 vložka sa môže používať až 24 hodín. Všetky ostatné vložky by ste mali používať max. 12 hodín.

TianDe vložky vás príjemne osviežia. Priamo po aplikácii môžete pocítiť mierny chlad, ktorý však po niekoľkých minútach odznie. Ak však pocítite pálenie alebo nepríjemné pocity, jeden deň vložku vynechajte a potom vyskúšajte opäť. Ak máte menštruáciu, použite menštruačné vložky tianDe. V období prípravy na tehotenstvo budú pre vás najvhodnejšie menštruačné vložky Energia bylíndenné nočné.

Poznámka: Ak už máte skúsenosť s tianDe vložkami a ste na ne zvyknuté, bod 2 môžete vynechať.

Intímne zdravie môžete podporiť aj používaním jemných čistiacich gélov. TianDe gél má vyvážené pH, obsahuje bylinné výťažky, kyselinu mliečnu, koloidné striebro, aloe vera, vďaka čomu podporuje zdravie mikroflóry a zabraňuje výskytu zápalov a predchádza vaginálnym infekciám. Alternatívou môže byť Gél na intímu starostlivosť s bylinnými extraktmi.

Muži a podpora tehotenstva

Tehotenstvo nie je len ženská záležitosť, pravdaže nie. Stále pribúda počet mužov, ktorí majú problémy so spermiami. Aj muži môžu podporiť svoje intímne zdravie. Čo môžu urobiť?

  • detoxikovať organizmus pomocou detoxikačných náplastí
  • piť bylinné čaje pre mužov
  • žiť zdravo – viac sa hýbať, dbať o stravu
  • obtiahnuté spodné prádlo nahradiť turmalínovým spodným prádlo, ktoré podporuje uchovanie sexuálnej energie
  • používať olej na mužnú silu, ktorý má antibakteriálne a protizápalové účinky

Detoxikačná náplasť na nohy tianDe na zuzino.sk Intímny gél Volupta+ tianDe na zuzino.sk

Bodka na záver? To najdôležitejšie

Spríjemnite si chvíle milovania s intímnym gélom Volupta+. Tá pôsobí na zvýšenie sexuálnej túžby ženy, zosilnenie zmyslového vnímania a dosiahnutie simultánneho orgazmu.

Hoci plánované počatie dieťatka (najmä vtedy, keď sa nedarí) môže byť spojené so stresom, skúste sa mu vyhnúť. Netlačte na seba, na partnera a užívajte si to. Ak to nepodarí hneď na prvý raz, nevadí. Udržiavajte sa v dobrej kondícii aj v dobrej nálade. Všetkým, ktorí túžia po dieťatku držíme palce!

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pexels.com

 

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia