Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
0 dní
10 hodín
36 minút
25 sekúnd
 
 
 
 

Je zlato prospešné pre našu pleť?

Zlato v kozmetike patrí v súčasnosti medzi veľmi populárne zložky, ktoré sa často pridávajú do pleťových krémov, pleťových sér a dokonca i do pleťových masiek. V dávnej minulosti sa taktiež vedelo o účinkoch zlata, ktoré si vo svojich skrášľovacích procedúrach dopriala samotná kráľovná Kleopatra. 
 

Je zlato prospešné pre našu pleť?

Ako sa zlato využívalo na skrášľovanie v dávnej histórii

Slávna Kleopatra bola známa predovšetkým tým, že spávala v zlatej maske. Ak ešte ostaneme v minulosti, mali by sme spomenúť aj alternatívnu liečbu zlatom, ktorú využívali najmä Číňania. V Indii zase bolo zlato používané na omladenie a revitalizáciu v starobe.

Na začiatku 19. storočia sa zlato využívalo na liečbu syfilisu, neskôr na liečbu tuberkulózy, či dokonca na liečbu reumy. Dnes sa zlato používa skutočne akokoľvek. Niektorí objavili jeho skrášľujúce účinky a začali z neho vyrábať šperky určené na krásne doladenie každého outfitu. Iní zase našli jeho využitie v kozmetike pri výrobe luxusných produktov, ktoré majú pozoruhodné účinky.

Rimania, Egypťania, Japonci – tí všetci poznali účinky zlata a využívali ho v prospech svojej pokožky. Objavte teda aj vy spolu s nami účinky zlata v kozmetike!



Ako vám zlato pomôže bojovať s príznakmi starnutia

Ktorá dáma by netúžila mať krásnu pleť bez akýchkoľvek príznakov starnutia? Účinky zlata sú v tomto prípade namieste, pretože dokáže aktivovať bunky kože, čím sa zvyšuje jej elasticita a zmierňujú sa tak vrásky, jemné línie. Pleť je vďaka nemu na pohľad vyhladenejšia, jemnejšia a mlado vyzerajúca.

Vysušená pokožka nesvedčí vôbec nikomu! V prvom rade pri suchej pleti môžete mať pocit, akoby vám vaša pleť nesedela a bola „o číslo menšia“. No v druhom rade, suchá pleť je náchylnejšia na tvorbu vrások a predčasné starnutie. Ióny prítomné v zlate pomáhajú stimulovať bunky, čo vedie k zlepšeniu krvného obehu v pokožke, a tým k jej rozjasneniu a ozdraveniu. Navyše, zlato má aj hydratačné účinky, takže vaša pleť bude jasať blahom.

Ako súvisí elasticita pleti a zlato

Po 25. roku života začína dochádzať k zníženej produkcii kolagénu, čoho dôsledkom je strata pevnosti pleti. Jednoducho, ako pleť stráca kolagén, tak stráca aj svoje pevné kontúry. Všetko však môžete zmeniť, ak siahnete po pleťových prípravkoch s obsahom zlata. Zlato dokáže zmierniť rozpad elastínu a zároveň dokáže spomaliť vytrácanie kolagénu z pleti. A výsledok? Vďaka zlatu v pleťových maskách sa môžete tešiť z pevnejšej pleti, z jej žiarivejšieho a sviežeho vzhľadu.

Čistiaca zlatá zlupovacia maska

Ako z kozmetického zlata vyťažiť maximum?

Určite sa pýtate, kde zohnať pleťový krém, sérum alebo masku s obsahom zlata. Nemusíte začať roztápať svoje zlaté šperky a miešať so svojím obľúbeným pleťovým krémom :). Jednoducho stačí nazrieť do našej ponuky a vybrať si to pravé orechové, respektíve pravé zlaté pre svoju pleť.

Čistiaca zlatá zlupovacia pleťová maska je tým pravým luxusom za dostupnú cenu, ktorý si môžete dopriať aj vy, a to kedykoľvek budete mať chuť. Jej zlupovacia textúra vám zaistí okamžité vypnutie pleti a zároveň vás zbaví odumretých buniek nachádzajúcich sa na povrchu pleti. Navyše, tým že je zlupovacia, získate aj hĺbkové čistenie pleti spojené s jej rozjasnením. A aby sme nezabudli, keďže sme vyššie písali, že zlato zabezpečuje hydratáciu pokožky, tak naša zlupovacia maska zaistí vašej pleti dlhodobú hydratáciu a omladenie.

Ktorá z vás by sa chcela aspoň na chvíľu cítiť ako krásna Kleopatra a dopriať si takúto luxusnú pleťovú starostlivosť?

 

Zdroj foto: zuzino.sk, shutterstock.com, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia