Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
 
 

Pedikúra u vás doma

Leto sa blíži a to je čas, kedy ukážeme svetu naše nohy. Ak chcete, aby vaše chodidlá vyzerali tip-top, najvyšší čas objednať sa k pedikérke. Alebo sa o pedikúru postarať sama, v pohodlí domova. Zvládnete to!

Pedikúra u vás doma

Kvalitná pedikúra doma

Dobrá príprava a kvalitné výrobky sú základ domácej pedikúry. Odporúčame vám pripraviť si tieto tianDe produkty a pomôcky:

  • Podkladový lak na nechty, farebný lak na nechty, odklakovač a výrobok na ošetrenie nechtovej kožičky
  • 2 mikroténové vrecká a pár starých ponožiek

Postup pedikúry u vás doma

  1. Ak máte nechty na nohách nalakované, odlakujte si ich. Používajte prírodné odlakovače, ktoré sú šetrnejšie.
  2. Nohy si vložte do pripravenej vaničky na nohy, kde už na vás čaká soľný kúpeľ. Odstráni pocit únavy, „ťažkých nôh“, upokojí a poskytne aj účinnú prevenciu proti poteniu. Relaxujte aspoň 15-20 minút.
  3. Urobte si peeling. Použiť môžete najprv enzymatický peelingový gél a následne telový scrub zo Sady starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť. Siahnuť môžete aj po jednej z tianDe telových solí, ktorá poslúži aj na tento účel.
  4. Ostrihajte si nechty. Pozor, nie do okrúhla ako na rukách, ale vždy len rovno.
  5. Na stvrdnutú kožu na pätách použite pilník na nohy. O krok vpred budete, ak použijete Leštiaci pilník na pedikúru. Je vyrobený z kvalitného skla, vďaka čomu funguje maximálne účinne a zároveň šetrne.
  6. Ak máte čas navyše, doprajte si luxus s Maskou - zábalom na päty a lakte. Už po 1 hodine budú vaše päty krásne hebké ako po profesionálnej procedúre.
  7. Na päty aplikujte Ošetrujúci krém na popraskané päty. Obsahuje oleje zo vzácnych rastlín, vďaka čomu účinne hydratuje a vyživuje extrémne suché miesta.
  8. Na celé nohy (a môžete prejsť až k členkom a lýtkam) natrite hydratačný alebo výživný Krém na nohy. Ak máte viac časového priestoru, kombinovať to môžete aj s Emulziou na nohy Lesná prechádzka alebo Slaviton gélom. Predíde tak opuchom, zbavíte sa pocitu ťažkých nôh a celkovo budú vaše nôžky „ľahké“.
  9. Pre ešte väčšiu účinnosť zabaľte chodidlá do mikroténových vreciek, dajte si staré ponožky a oddychujte. Nechajte pôsobiť čo najdlhšie – ideálne celú noc.
  10. Ak nemáte časový priestor, no potrebuje mať nielen hladké päty, ale aj pekne nalakované nechty do sandálov, krok číslo 9 a prípadne aj 8 nahraďte postupom v ďalšom bode.

Spa rukavica

Náš tip: Chcete pre svoje nôžky urobiť ešte niečo navyše? Premasírujte si ich masážnou SPA rukavicou alebo Japonským exfoliačným uterákom. Oba výrobky sú z línie EcoDeViva a čo je dôležité - stimulujú krvný obeh.

Postup ako si správne nalakovať nechty na nohách

Keď sú vaše nohy oddýchnuté, päty jemné, nechty na nohách zastrihnuté do požadovaného tvaru a dĺžky, povenovať sa môžete aj skrášleniu nechtov na nohách. Veď krásne a upravené nechty svedčia nielen rukám, ale aj nohám. V lete to platí dvojnásobne.

  • Odmastite si nechty jemným odlakovačom – nechty by mali byť úplne suché.
  • Aplikujte podkladový lak. Predídete tak nežiaducemu zafarbeniu nechtov.
  • Nechty si nalakujte aspoň 2 vrstvami obľúbeného farebného laku na nechty. Počkajte, kedy zaschne a následne použite ochranný lak na nechty, tzv. top coat.
  • Na urýchlenie schnutia môžete použiť výrobok na to určený alebo aj domácu pomôcku – fén na vlasy.
  • Na záver do nechtových lôžok vmasírujte olejček, gél alebo iný prípravok na ošetrenie nechtovej kožičky.

Aby sa nohy nepotili

Nôžky máte ošetrené, päty jemné a nechty na nohách nalakované. Už len obuť letné sandále a vyraziť. Ešte predtým však odporúčame skontrolovať obuv a prípadne ju aj správne ošetriť. Zvonku i zvnútra. Tu výborne poslúži Deodorant s rozprašovačom Natural Alunit a šalvia. Zabráni poteniu aj zápachu. Je skvelý na veľa spôsobov. Vynikajúce sú i krémy na nohy dezodoračnými účinkami, napríklad Fyto-krém na nohy Deo kontrola alebo Preventívny krém na nohy s hadím tukom, ktorý má antibakteriálne, antimykotické účinky a predstavuje aj prevenciou proti plesniam na nohách.

Domáca pedikúra je príjemná relaxačná procedúra v pohodlí domova. Môže vám ušetriť čas aj peniaze. Ak však máte zarastené nechty na nohách alebo nejaké závažné ochorenie (napríklad cukrovku), vyhľadajte radšej skúsenú pedikérku.

Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia