Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
17 hodín
54 minút
7 sekúnd
 
 
 
 

Musíme si pomáhať

Musíme si pomáhať. Nie je to len názov staršieho českého filmu. Pomoc ľuďom v neľahkej životnej situácii je aj hodnota, ktorú my v zuzino.sk vyznávame. Majiteľka e-shopu Zuzana Slovačková dlhoročne nezištne pomáha. Koncom minulého roka sa rozhodla túto pomoc posunúť o stupienok vyššie.

Musíme si pomáhať

Kontaktovali sme občianske združenie Prístav nádeje n.o. zo Zvolena, ktoré sa od roku 2013 zaoberá pomocou ľuďom v ťažkej sociálnej alebo hmotnej núdzi. Práve oni nám dali do pozornosti viacero rodín, ktoré v danom čase akútne potrebovali pomoc. Hoci to nebolo jednoduché, veď pomoc potrebujú mnohí, zo zoznamu tejto neziskovej organizácie sme vybrali 2 rodiny. A tretia rodina nás kontaktovala priamo.

Príbeh č. 1 – pani Zdenka a jej 6 detí

Veľmi nás oslovil príbeh ženy, ktorá sama na invalidnom dôchodku a s manželom po ťažkom pracovnom úraze vychováva 6 detí. 3 deti vlastné a 3 deti v náhradnej starostlivosti. Ich vlastná matka ich týrala a neskôr odišla do erotického salóna, deti opustila a doteraz o ne nejaví žiadny záujem.

Pani Zdenka prosila o potraviny a drogériu - jednoducho čokoľvek, čo by jej rodine uľahčilo bežný život. Zuzino.sk neváhalo a poskytlo balík drogérie a kozmetiky tianDe. Pribalili sme aj potravinový balíček a nejaké to euro navyše. Pani Zdenka nám po obdržaní balíka napísala:

„Dobrý deň. Patrí vám naše obrovské ĎAKUJEM. Tak ste nám pomohli, ani si to neviete predstaviť! Ste zlaté ženy. Nech sa vám v živote darí“. 

Príbeh č. 2 – Michal s detskou mozgovou obrnou

Druhou rodinou, ktorá žiadala o pomoc bola rodina pána Michala, ktorý od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou. Michal je ležiacim pacientom, plienkovaný a vyžadujúci 24-hodinovú starostlivosť. Za 39 rokov svojho života prekonal aj 2 onkologické ochorenia a kvôli ďalším diagnózam musí často dochádzať do nemocnice v hlavnom meste. Otec mu pred 2 rokmi náhle zomrel na rakovinu pľúc a v domácnosti žije so starnúcou mamou dôchodkyňou.

Majiteľka zuzino.sk pani Zuzana Slovačková sa rozhodla Michalovi pomôcť praktickým darom - kúpou batérií do elektrického invalidného vozíka, ktoré výrazne zaťažujú už aj tak napnutý rozpočet tejto rodiny (stoja takmer celý 2-mesačný dôchodok).

Keď sme Michalovi telefonovali, bol nesmierne rád, že sa oňho niekto úplne cudzí zaujíma a je ochotný pomôcť. Jeho radosť bola naozaj veľká a rovnako aj naše dojatie. Hoci hovorí len ťažko, vyrozumeli sme, že takéto dary od úplne neznámych ľudí nedostáva každý deň.

Foto: Michal nás požiadal neuverejňovať jeho fotografiu a my toto jeho prianie akceptujeme. Foto je ilustračné.

Príbeh č. 3 – Elenkina prosba o notebook

A do tretice nás s prosbou o pomoc oslovila pani Elenka. Príbehom ženy, osamelej matky 3 detí, ktorá minulý rok kvôli korone prišla o prácu. Keďže všetky deti sú dlhodobo doma na online vyučovaní, v rodine potrebovali ďalší notebook. Pani Slovačkovú nenechal jej osud chladným (vie sa veľmi dobre vžiť do kože ženy-samoživiteľky) a tak sa rozhodla kúpiť rodine pani Elenky notebook.

Teší nás, že sme svojou troškou mohli pomôcť, urobiť krajší deň, vyčariť úsmev na perách detí aj dospelých. Niekedy pomôžu financie, inokedy poteší hmotný dar, no často zahreje i to, že sa o vás niekto zaujíma a je ochotný nezištne pomôcť. S radosťou tak urobíme i nabudúce. 

Zuzana Slovačková, majiteľka e-shopu zuzino.sk

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia