Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
0 dní
19 hodín
6 minút
50 sekúnd
 
 
 
 

Prečo používať doplnky výživy

Chcete schudnúť, omladnúť, podporiť oslabené orgány, predísť chorobám, zlepšiť imunitu alebo regenerovať svaly po cvičení? Doplnky výživy, nech ich používate z akéhokoľvek dôvodu, majú svoje miesto v jedálničku. Veď podľa posledných prieskumov ich používa viac ako tretina dospelých. Ak ich účinky chcete znásobiť, používajte ich v správnej kombinácii, čase i forme.

Prečo používať doplnky výživy

Prečo sú doplnky výživy také dôležité?

Aj dieťa v predškolskom veku vie, že na to, aby bolo zdravé, musí jesť veľa ovocia a zeleniny kvôli obsahu vitamínov. Náš organizmus potrebuje tiež minerály, stopové prvky, aminokyseliny... To všetko môžete mať vďaka pestrej a vyváženej strave - sezónnym regionálnym potravinám, rybám, kvalitnému mäsu, strukovinám, obilninám, orechom, semiačkam a to všetko v správnom pomere. Netreba zabúdať ani na to, že náš jedálniček by mal odrážať spôsob života, vek, pohlavie, fakt, či a koľko cvičíme... Nie je to až také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Veď ruku na srdce, kto sa naozaj stravuje 100%? V súčasnosti má len málo ľudí čas na to, aby sa starali o komplexnosť svojej stravy. Ak sa takí aj nájdu, ich telu môže ešte aj tak niečo chýbať. Prečo? Z jednoduchého dôvodu – kvalita dnešných potravín zďaleka nedosahuje kvalitu potravín pred takými 30 rokmi. I preto nastupujú doplnky výživy, ktoré sa z roka na rok tešia väčšej obľube.

Kedy by ste mali používať doplnky výživy

Doplnky výživy, výživové doplnky (alebo z angličtiny suplementy) fungujú ako doplnky prirodzenej stravy. I keď vyváženú stravu nenahradia, kvalitné doplnky, ktoré jete v správnej kombinácii, množstve a čase toho dokážu naozaj veľa.

Doplnky výživy používajte najmä, ak:

  • ste vystavení neustálemu stresu alebo máte ťažkú fyzickú prácu
  • ste tehotná žena alebo dojčíte
  • intenzívne športujete
  • je chrípkové obdobie od skorej jesene do jari
  • máte za sebou chorobu alebo operáciu, ste v rekonvalescencii
  • vo vašej krvi je preukázateľný deficit niektorej dôležitej látky
  • držíte redukčnú diétu
  • cítite sa dlhodobo unavení, ťažšie zaspávate a horšie spíte
  • chcete mať krajšiu pleť, vlasy a nechty

Doplnky výživy vás v týchto prípadoch môžu doslova zachrániť. A aj keď nie sú liekmi, v rôznych životných situáciách môžu pomôcť. Doplnia akútny nedostatok vitamínov a minerálov či ďalších prospešných prírodných látok a vo vašom organizme navodia rovnováhu.

"Ale pozor, doplnky výživy vám nemôžu nahradiť dlhodobo zlý životný štýl, nesprávne stravovanie či nedostatok pohybu. Toto nedokážu!

Pozrime sa však na niektoré situácie, kedy je dobré siahnuť po doplnkoch výživy:

Osteoporóza

Vápnik je základnou stavebnou zložkou kostí. Ak dôjde k jeho poklesu, telo si ho dopĺňa z kostí, ktoré sú akousi zásobárňou vápnika. Kosti sa následne stávajú krehkejšími, začína to osteopéniou a následne prichádza na rad vážnejšia choroba -osteoporóza, ktorá postihuje najmä ženy v strednom a vyššom veku. Dopĺňať prírodný vápnik je preto mimoriadne dôležité. Rovnako je dôležité, aby bol vápnik pre telo využiteľný, t.j. biologicky aktívny a v kombinácii s ďalšími vitamínmi a minerálmi. Citrokalcevit od TianDe je doplnkom výživy, ktorý obsahuje biologicky dostupný vápnik, ktorý vie telo vynikajúco vstrebať, rad vitamínov (A, B6, B12, C, D, E) a ďalšie telu prospešné látky.

Citrokalcevit TianDe Amarantový olej TianDe

Dlhovekosť a vitalita

Amarant je jednou z najstarších úžitkových rastlín sveta. Je to obilnina s mnohorakým využitím a navyše zdraviu prospešná. Najúčinnejšou časťou amarantu sú klíčky, z ktorých sa robí olej. TianDe amarantový olej má antibakteriálne, antikarcinogénne a antimykotické účinky. Podporuje imunitu, zlepšuje stav kože, pôsobí pri gynekologických ochoreniach. Pomáha pri problémoch s tráviacim ústrojenstvom, no prvotne dodáva energiu, vitalitu a silu. Ďalšou prírodnou látkou, ktorá pôsobí ako životabudič je cordyceps. Ide o veľmi zvláštny prírodný úkaz, ktorý žije polovicu života ako huba a druhú ako húsenica. Doplnok výživy Shousin antioxidant okrem cordycepsu obsahuje ak silné antioxidanty resveratrol a quercetin (kvercetín) a ďalšie aktívne látky, ktoré spolu pomáhajú chrániť telo pred účinkami voľných radikálov, spomaľujú proces starnutia a zlepšujú kvalitu života.

Proteínový kokteil

Cvičenie, chudnutie a doplnky výživy

Proteínové kokteily sú vhodné pre aj aktívnych športovcov a ľudí, ktorí chcú racionálne chudnúť. Nápoj, ktorý vznikne kombináciou sušeného prášku a vody alebo odtučneného mlieka, obsahuje:

  • prírodné aminokyseliny, ktoré podporujú telo pri strese a záťaži, zmierňujú pocit únavy a regenerujú svalstvo
  • kvalitné bielkoviny v pomere 55% živočíšneho srvátkového a 45% slnečnicového proteínu
  • minimálne množstvo tukov – 1,1%
  • 68% odporúčanej dennej dávky vitamínu C*

Ak chcete podporiť činnosť kĺbov, ktoré sa cvičením aj vekom opotrebúvajú, dobrým tipom je  Zmrzlinový proteínový kokteil od TianDe.

Celkovo, TianDe bielkovinové nápoje alebo tzv. proteinové kokteily sú v ponuke v 3 rôznych príchutiach a každý má cca 50 kcal. Každý okrem uľahčenia chudnutia a zlepšenia športových výkonov podporuje inú oblasť:

  • Čokoládový uľahčuje 1. fázu chudnutia a znižuje chuť na sladké
  • Jahodový je výrazne detoxikačný a podporuje tráviace ústrojenstvo
  • a spomínaná Vanilková zmrzlina sa stará o kĺby

Ich výhodou je i to, že neobsahujú umelé farbivá, cukor, konzervanty, sóju, glutén ani syntetické doplnky. Sú ľahko stráviteľné a predstavujú výraznú pomoc pre športovcov a rovnako pre ľudí, ktorí chcú schudnúť pár kilogramov.

Proteínové kokteil-mixy TianDe

Problémy s cievami

Potrebujete povzbudiť cievny systém – posilniť cievy a srde? Máte problémy s kŕčovými žilami alebo rozšírené kapiláry? Trápia vás hemoroidy? Všetky uvedené zdravotné ťažkosti pomáhajú zvládnuť silné antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v doplnku výživy s extraktom z vínnej révy. Navyše TianDe Tablety s extraktom z jadier vínnej révy znižujú riziko trombózy a predstavujú aj prevenciu rôznych závažných ochorení, akými sú choroby pečene, žlčníka, čriev, rakoviny, Alzhaimerovej choroby či mozgovej mŕtvice.

Zaujímavosť: Je známe, že extrakt z jadier vínnej révy je až 5x silnejší ako betakarotén, 20x silnejší ako vitamín C a až 50x silnejší ako vitamín E.

Krajšie vlasy, pleť aj nechty

Čo potrebujete, ak máte suché padajúce vlasy, mdlú pleť a krehké nechty? Mesačný program krásy. Mix vitamínov, minerálov, stopových prvkov a k tomu kvalitné prírodné látky ako je taurín, extrakt zo zeleného čaju, cordyceps. Pjaoljan obsahuje selén, zinok, niacín, tiamín, riboflavín, biotín, kyselina pantoténová, vitamín C, D, E, B6, B12, čo vám zaručí výrazné zlepšenie stavu vlasov, pleti aj nechtov. Odporúča sa len jedna tableta denne, ideálne ráno. Pjaoljan sa dobre kombinuje s Citrokalcevitom, ktorý tiež zlepšuje stav pleti, vlasov a nechtov.

Pjaoljan TianDe Tablety s extraktom z jadier vínnej révy

Zdroj foto: zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk), pixabay.com

 

* zloženie sa môže v jednotlivých druhoch proteínových kokteilov mierne líšiť

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia