Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
2 dni
5 hodín
3 minúty
13 sekúnd
 
 
 
 

Účinná regenerácia pleti s rybičkami

Pokožka je najväčším orgánom tela, ktorý je zložený z niekoľkých rôznych zložiek, vrátane vody, bielkovín, lipidov, minerálov a vitamínov. Ak ste priemerný človek, tak vaša koža váži približne 3 kg. Chráni nás pred infekciami a baktériami a počas celého nášho života sa pokožka neustále mení. Ako však podporiť jej regeneráciu?

Účinná regenerácia pleti s rybičkami

Keď už sme v nadpise načrtli regeneráciu pokožky, tak v súvislosti s ňou nám napadá ďalší dôležitý fakt a to ten, že pokožka sa dokáže sama zregenerovať v priebehu 1,5 až 2 mesiacov. Avšak, samotný proces regenerácie dokážeme ovplyvniť, a tak sa pokožka dokáže zregenerovať v priebehu 30 dní.

Poďme však od faktov k starostlivosti o pleť. Už na základe tohto by vám malo byť jasné, že starostlivosť je dôležitá pre udržanie zdravia a vitality tohto ochranného orgánu!

Podporte proces regenerácie pleti

Samotný proces regenerácie pokožky má niekoľko krokov, ktoré poznať je celkom zaujímavé. Zaujímavejší však je fakt, že každá časť pokožky v procese regenerácie zohráva inú úlohu. Keďže koža pozostáva z 2 hlavných vrstiev – dermis (hlbšia vrstva) a epidermis (vrchná vrstva) je dôležité podotknúť, že zväčša k regenerácii pokožky dochádza len na úrovni vonkajšej vrstvy, čo nie je až také badateľné. Avšak, ak regeneráciu podporíte vhodnými vitamínmi a minerálmi, ktoré sa dokážu dostať aj do hlbších vrstiev, pokožka začne svoj proces regenerácie v hlbších vrstvách a to tak, že sa v nej začnú vytvárať nové bunky, ktoré budú obnovovať pokožku.

Pokožka v procese regenerácie obnovuje tvorbu kolagénu a elastínu, ktoré pokožka v priebehu rokov, ale aj v dôsledku vystavovania slnečnému žiareniu, znečistenému prostrediu a iným nepriaznivým faktorom, stráca. A ako všetci dobre vieme, kolagén je základnou stavebnou zložkou pokožky, ktorý funguje ako lepidlo. A práve to udržuje pokožku pružnú a pevnú.

Najvhodnejší čas na regeneráciu pokožky

"K regenerácii pokožky dochádza najmä v noci. Telo tak nepotrebuje veľké množstvo energie na vykonávanie bežných činností, preto všetku túto energiu môže presmerovať do rôznych procesov, ktoré sú vykonávané počas spánku. Štúdie dokonca preukázali, že k samotnej regenerácii buniek dochádza zväčša medzi 23. a 4. hodinou ráno".

Navyše, počas spánku dochádza k uvoľňovaniu melatonínu, ktorý zabezpečuje vyšší prietok krvi spôsobený bunkovou výmenou, ktorá prebieha v tele počas spánku. Aj to má za následok to, že sa pokožka dokáže rýchlejšie regenerovať. Avšak, ako sme písali v úvode, aj sami dokážeme pomôcť pokožke zrýchliť svoj proces regenerácie a obnovovania buniek. Stačí len zvoliť vhodnú stravu a starostlivosť o pokožku.

Nie sú rybičky ako rybičky

Aj vy ste práve pomysleli na tie nemé tvory, ktoré žijú vo vode? Áno uznávame, tie napadli aj nám. A to hneď z niekoľkých skvelých dôvodov. Ryby ako také obsahujú množstvo vitamínov, minerálov, mastných kyselín..., ktoré sú potrebné pre naše telo – pre naše zdravie, ale aj pre našu krásu.

Zo všetkých spomenieme hlavne vitamín A, ktorý má prirodzené hydratačné účinky, čím pomáha predchádzať šupinateniu pokožky a vzniku suchých miest. V druhom rade, čo je pre mnoho žien viac prijateľnejšie je fakt, že vitamín A pomáha zvyšovať elasticitu pokožky a tým ju spevňovať, vyhladzovať a obnovovať.

Napadli vám aj iné rybičky? Predpokladáme, že ste teraz ostali mierne zaskočení, pretože žiadne iné rybičky, ktoré by boli prospešné pre našu pokožku nepoznáte. Preto to hneď napravíme a radi vám predstavíme rybičky, ktoré nájdete v našej ponuke e-shopu zuzino.sk.

Ide o regeneračné sérum v kapsuliach, ktoré má tvar rybičiek, preto ho familiárne nazývame "rybičky". A keďže sa staráme nielen o našu pleť ako takú, ale aj o očné okolie, kde sa ako prvé objavujú jemné línie a prvé vrásky, tak takéto rybičky máme hneď v 2 podobách.

Ružové rybičky, teda Regeneračné sérum v kapsuliach na pokožku okolo očí, predstavuje kozmetický koncentrát, ktorý obsahuje množstvo biologicky účinných látok – sérum zaisťuje bohatú výživu pokožky v okolí očí, pomáha bojovať proti prvotným príznakom starnutia a chráni bunky pred voľnými radikálmi.

Žlté rybičky, teda Regeneračné sérum v kapsuliach pre pleť, pomáhajú zmenšiť hĺbku, šírku aj dĺžku vrások, obnovujú pružnosť pleti, hydratujú ju a posilňujú jej bariérové vlastnosti, čím prispievajú k udržaniu mladosti buniek a tak aj celkovej mladosti pleti.

"TianDe rybičky obsahujú množstvo pre pleť osožných zložiek - pupalkový olej, hydrolizovaný hodváb, olej z kôstočiek jojoby, ceramidy, vitamín E...  Jednoducho, samé skvelé veci"!

Už ich poznáte? Ak nie, ktorým by ste dali prednosť? Za nás, odporúčame žlté aj ružové rybičky - vyskúšajte ako mesačnú kúru a potom opakujte aspoň 4x ročne! Zamilujete si ich rovnako ako všetky ženy, ktoré ich doteraz vyskúšali!

Zdroj foto: zuzino.sk

 

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Účinky cordycepsu na pleť

Cordyceps je veľmi vzácna a nezvyčajná huba, ktorá k nám prichádza z východu. Používa sa v kozmetickom priemysle, v tradičnej čínskej medicíne a dokonca i v gastronómii.

Čítať viac

Účinky prírodného komplexu kaktusový extrakt na pleť

Komplex Kaktusový extrakt je základnou prírodnou zložkou výrobkov z novej pleťovej línie Fresh Click. Čo to je kaktusový extrakt, čím je pre mladú pleť zaujímavý a aké je jeho výnimočné zloženie? Dozviete sa v tomto článku.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia