Infobar icon

NOVÝ MESIAC = NOVÁ SÚŤAŽ o 20 balíčkov tianDe.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
5 dní
20 hodín
9 minút
20 sekúnd
 
 
 
 

Život bez bolestí

Definovať slovo bolesť je pre lekárov po celom svete ťažké. No pre ľudí, ktorých niečo bolí, je to naopak jednoduché. Bolesť je veľmi nepríjemný pocit, ktorého sa túžime rýchlo zbaviť. Najmä ak je bolesť dlhotrvajúca a negatívne ovplyvňuje kvalitu života.

Život bez bolestí

Akútna a chronická bolesť

Ak ste mali úraz, popálili sa alebo ste sa udreli, bolí to. Táto bolesť vám chce povedať, že teraz došlo k poškodeniu nejakej časti vášho tela. Zvyčajne tento druh bolesti netrvá dlho. Keď sa rana zahojí, bolesť je preč. Chronická bolesť je na druhej strane trvalejšia a o to závažnejšia.

Keď bolí (nielen) chrbát

Bolesť chrbta, najmä v dolnej časti, je jednou z najčastejších bolestí tela. Môžete ju pociťovať ako bolesť svalov alebo až ako nepríjemnú vystreľujúcu bolesť do nôh, ktorá je sprevádzaná zníženým rozsahom pohybu. Bežné sú i bolestivé kolená. Najmä vtedy, ak ich preťažíte, napr. počas športovania. Mnohí poznajú aj akýsi "škripot" v kolenách či pukanie a obmedenie pohybu. Nič príjemné. Život vie znepríjemniť aj bolesť hlavy - najmä ak je pravidelná, bolesť zubov alebo menštruačné bolesti u žien. Samostatnou kapitolou sú bolesti kĺbov, ktoré vznikajú vo vnútri kĺbového puzdra v dôsledku zápalu. Následne môže dôjsť k tvorbe tekutiny a opuchu kĺbov. Tieto bolesti sa vyskytujú v prstoch, kolenách, členkoch či ramenách.

Ako si poradiť s bolesťou?

Ak vás bolí čokoľvek, či už je to chrbát, zuby alebo trpíte bolesťami hlavy či menštruačnými bolesťami, no nechcete zakaždým siahať po „ružových pilulkách“, máte možnosť ísť aj prírodnou cestou. Fytonáplasti TianDe sú suchou infúziou - transdermálnou terapiou, ktorá cez pokožku prichádza do interakcie s ľudským telom a pozitívne tak vplýva na fyzický aj energetický stav organizmu. Náplasti sú vytvorené podľa tradičných východných medicín a obsahujú výnimočnú kombináciu prírodných esenciálnych olejov, nespracované pôvodné rastliny a živice. Majú množstvo výhod:

  1. ľahko sa používajú
  2. obsahujú vysoký obsah prírodných látok
  3. aktívne zložky pôsobia cielene
  4. nemajú vedľajšie účinky na tráviaci trakt
  5. dajú sa rýchlo odstrániť
  6. nešpinia oblečenie a pôsobia aj pod oblečením

V zdokonalenej receptúre nájdeme viac účinných látok ako to bolo v pôvodných náplastiach. Vo fytonáplasti Jian Kang 12 aktívnych látok a vo fytonáplasti Wutong 19 aktívnych látok. Fytonáplasti, no najmä Wutong, funguje okamžite, po prvom použití. Náplasti majú kumulatívny účinok, čiže pri pravidelnom používaní majú pre organizmus ešte väčší význam. Aký je teda medzi nimi rozdiel a kedy sa odporúča používať Wutong a kedy Jian Kang?

Wutong náplasť

Wutong je náplasť vhodná pri akútnej bolesti s nástupom účinku už po prvej aplikácii. Prináša okamžitú úľavu, odstraňuje opuchy a zlepšuje lokálny krvný obeh. Je výrazne a hĺbkovo prehrievajúca a mimoriadne silná*. Jej ďalšie pozitívne účinky sú:

  • antistresujúce, analgetické a protizápalové účinky
  • vhodné aj na metabolické poruchy kĺbov
  • pri podvrtnutiach, zlomeninách
  • po tréningu - pri bolestiach svalov
  • zmierňuje pocit nepohodlia

Jian Kang náplasť

Jian Kang je účinnou prevenciou ochorení pohybového aparátu a vhodná aj pri zápale kĺbov. Používa sa na dlhotrvajúce, chronické bolesti. Má ľahký hrejivý účinok. Má i tieto pozitívne vlastnosti:

  • zvyšuje rozsah pohybu v kĺboch
  • pomáha znižovať pocit nepohodlia
  • zlepšuje krvný obeh
  • zlepšuje mikrocirkuláciu
  • pôsobí komplexne

Náš tip: Pre čo najlepšie využitie Jian Kangu používajte náplasť minimálne 5-6 po sebe idúcich dní. 

Čo obsahujú fytonáplasti Jian Kang a Wutong?

Ako sme už spomenuli, množstvo účinných prírodných biologicky aktívnych látok, ktoré sa nachádzajú v náplastiach je naozaj pestré. Wutong obsahuje až 19 zložiek a je to najsilnejšia zo všetkých TianDe náplastí. Jian Kang obsahuje 12 účinných látok. Spomenieme niektoré z nich:

  • gáfor - má tonizačné, osviežujúce a analgetické účinky
  • mentol - antioxidačné účinky, zvyšuje prekrvenie, osviežuje
  • zázvorový olej - zosilňuje prietok krvi, rozširuje krvné cievy a znižuje opuch 
  • olej zo škoricovníka čínskeho - stimuluje imunitný systém, zlepšuje krvný obeh a celkovo pôsobí priaznivo na ľudský organizmus
  • olej z muškátovej ruže - upokojuje podráždenie, znižuje pocit stuhnutosti a nepohodlia, používa sa aj pri "vystreľujúcej bolesti"
  • koreň rebarbory - spomaľuje degeneratívne procesy v kĺboch kostného tkaniva, regeneruje
  • methysalicylát - moderná látka používana v západnej i východnej celostnej medicíne, rýchlo prechádza cez pokožku, má uvoľňujúce účinky, znižuje stuhnutosť svalov, pôsobí aj ako "taxík - dopravný prostriedok" pre všetky ostatné aktívne látky
  • a iné zložky**

Ako sa používajú náplasti?

Odstráňte z náplastí ochrannú fóliu a náplasť priložte na pokožku. Môžete ju aj nastrihať na pásiky alebo štvorce a prispôsobiť tak veľkosti bolestivého miesta. Pozor, nikdy nepoužívajte celú náplasť! Pred použitím náplasti je potrebné pokožku riadne vyčistiť. Použiť môžete aj prípravok s obsahom alkoholu alebo liehu. Nalepte na bolestivé miesto. Náplasť môžete nechať pôsobiť 8-12 hodín (nie viac ako 12 hodín). Po 3 až 8-hodinovej prestávke môžete postup aplikácie náplasti opakovať. Fytonáplasti sa odporúčajú ako 7-14-dňová kúra alebo ich môžete použiť vždy vtedy, keď cítite bolesť. Po otvorení balenia by ste náplasti mali spotrebovať do 7, maximálne 10 dní.

Na bolestivých miestach, kde sa vyskytuje aj zápal (čo je dané zvýšeným množstvom toxínov) sa odporúča na to konkrétne miesto použiť detoxikačnú náplasť. Nenechajte sa pomýliť tým, že táto náplasť je prvotne určená na nohy. Detoxikačná náplasť vytiahne prebytočnú vody a stiahne toxíny. Táto prípravná fáza je vhodná aj pri opuchoch a pri osobách s výrazne citlivou pokožkou. Detoxikačnú náplasť používajte 1-3 dni pred použitím fytonáplastí.

Kontraindikácie fytonáplastí

Náplasti sa neodporúčajú deťom do 3 rokov a tehotným ženám. Náplasti nelepte na otvorené rany, zapálenú kožu, oblasť srdca a lymfatických uzlín.

Wutong náplasť Náplasť Jian Kang

Odporúčané kombinácie náplastí s ďalšími TianDe výrobkami

TianDe výrobky pôsobia synergicky. Vynikajúcimi pomocníkmi proti bolestiam sú napr. masážne krémy a gély. Ak ste ešte nevyskúšali Slaviton, Orthophyt či Tekutú náplasť, urobte tak teraz. Pri menštruačných bolestiach za zmienku aj vyskúšanie stoja hydrogélové fytonáplasti, ktoré zmierňujú bolesti počas menštruácie aj PMS.

Ak vás dlhodobo trápia bolesti, a nič nezaberá – kontaktujte vášho lekára.

Všetko na jednom mieste? Môžete mať zakúpenín brožúry z dielne e-shopu zuzino.sk - Prevencia a zmiernenie bolestí s tianDe.

* POZOR: Fytonáplasti - najmä Wutong môžu u citlivých osôb spôsobiť mierne začervenanie. Použite menšie kúsky náplastí a na kratšiu dobu.

** zloženie fytonáplastí sa líši druhmi aj množstvom účinných látok. Niektoré látky sú zastúpené v oboch náplastiach, napr. gáfor alebo angelika lekárska.

Zdroj fotografií: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia