Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
4 hodiny
12 minút
7 sekúnd
 
 
 
 

Ochrana životného prostredia aj zdravia

Životné prostredie vo veľkej miere vplýva na zdravie ľudí, to isto tušíte. No vedeli ste, že životné prostredie ovplyvňuje náš zdravotný stav z viac ako 25%? Aj príčiny mnohých civilizačných ochorení môžete hľadať práve v nekvalitnom životnom prostredí.

Ochrana životného prostredia aj zdravia

Vystavenie človeka škodlivinám z prostredia môže byť spúšťačom chorôb, najčastejšie chronických, ktoré zbytočne oberajú ľudí o kvalitu života a počet rokov prežitých v zdraví. Existuje aj úzke prepojenie medzi znečisteným životným prostredím a zníženou imunitou. Životné prostredie – tak prírodné ako aj umelé –patrí k faktorom, ktoré ovplyvňujú životnú pohodu. Vzduch, ktorý dýchame, vodu, ktorú pijeme, potravu, ktorú prijímame – to všetko ovplyvňuje kvalitu nášho zdravia. Dôležité sú aj poveternostné podmienky a podmienky, v ktorých pracujeme a bývame a dokonca i bežné predmety, ktoré denno-denne používame.

Zelená domácnosť 

  • skúste obmedziť nadmerné používanie chemických látok v domácnosti - najmä drogériu a pracie prostriedky viete vymeniť za ekologickejšie, šetrnejšie verzie veľmi ľahko
  • dbajte na to, čo jete a z akých zdrojov
  • pite čistú vodu, napr. filtrovaná voda je lepšou alternatívou ako väčšina vôd z vodovodu
  • oblečenie, ktoré používate by malo byť z prírodných nefarbených látok
  • trávte čo najviac času v prírode (v nadmorských výškach nad 800 m sa nedrží smog)

Ako sa chrániť pred koronavírusom?

  • Často si umývajte ruky teplou vodou a vhodným dezinfekčným prostriedkom. Ide o veľmi jednoduché preventívne opatrenie, ktoré môže zabrániť prenosu infekčných chorôb. Až 80% z nich sa šíri práve prenosom rúk.
  • Pravidelne čistite a dezinfikujte domácnosť.
  • Na verejnosti noste látkové alebo iné rúška, ochranné okuliare aj rukavice.
  • Stráňte sa skupín ľudí – dodržiavajte odporúčané rozostupy.
  • Dbajte aj o čistotu mobilných telefónov, počítačov, klávesníc.
  • Ostaňte doma, nestretávajte sa s priateľmi ani rodinnými príslušníkmi (okrem tých, s ktorými bývate v jednej domácnosti).
  • Buďte aktívni a udržiavajte si veselú myseľ.

Jemný gél na intímnu starostlivosť TianDe

Na umývanie rúk môžete použiť aj Jemný gél na intímnu starostlivosť od tianDe. Názov nech vás nemýli – gél má veľmi silné antibakteriálne účinky a je vhodný na umývanie celého tela aj rúk. Tento gél je veľmi jemný, ideálny tiež pre citlivú pokožku a preto odporúčaný aj na časté umývanie. Príjemne a nevtieravo vonia; ocenia ho ženy, muži i deti. Obsahuje koloidné striebro, kyselinu mliečnu a výťažok z čajovníka, vďaka čomu sa potláča množeniu baktérií a zabraňuje sa vzniku infekcií.

Vyskúšajte aj roztok z Alunitu (Prírodný deodorant Natural Veil od tianDe). Môžete ním čistiť kuchynské dosky, stoly a stoličky, kľučky a zábradlia, batérie v kúpeľniach, sanitu. Alunit je 100% prírodný, bezpečný, ničí baktérie a neutralizuje pach a má množstvo ďalších pozitívnych vlastností.

Na vytvorenie roztoku potrebujete 200 ml prevarenej vody, do ktorej ponoríte tento prírodný kryštál na cca 20 minút. Alunit vyberiete, osušíte a roztok je pripravený na použitie.

Na osvieženie vzduchu môžete použiť tekutú verziu Alunitu so šalviou.

Deodoranty TianDe

Náš tip: Ak si chcete „vylepšiť“ rúško, na papierovú vreckovku nakvapkajte Olej na upchatý nos a vložte do rúška. Olej obsahuje napr. aj eukalyptový olej, ktorý má antiseptické účinky, pôsobí proti vírusom a baktériám.

Zdroj foto: zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk), pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Ekologické umývanie riadu bez veľkej námahy?

Taká vec, ako umývanie riadu je v dnešnej dobe oveľa jednoduchšia, ako kedysi. Možno si ešte aj vy pamätáte, ako naši starí rodičia nosili vodu vo vedrách, zohrievali ju na peci a používali na umytie nádob. Dnes už všetko hodíme do umývačky riadu a je to vybavené. Ale, ako si poradiť s odolnými pripálenými zvyškami jedla v hrnci či na tanieri aj bez umývačky riadu a nestráviť drhnutím jedného hrnca celú mladosť?

Čítať viac

Ochrana životného prostredia aj zdravia

Životné prostredie vo veľkej miere vplýva na zdravie ľudí, to isto tušíte. No vedeli ste, že životné prostredie ovplyvňuje náš zdravotný stav z viac ako 25%? Aj príčiny mnohých civilizačných ochorení môžete hľadať práve v nekvalitnom životnom prostredí.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia