Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
3 hodiny
32 minút
40 sekúnd
 
 
 
 

Zotavenie po pôrode

Dieťatko sa narodilo. A čo teraz? Príchod bábätka na svet je spojený s pocitom obrovského šťastia, ale aj s obavami, strachom, bolesťou a únavou. Ešte nie ste zotavená po pôrode, nesmierne vyčerpaná z prebdených nocí a z novej situácie aj vystresovaná. O novorodeniatko sa však musíte postarať i vtedy, keď nevládzete.

Zotavenie po pôrode

Prvé týždne po pôrode

V prvých týždňoch po príchode z pôrodnice si doprajte pokoj, maximum spánku a relaxu. S touto životnou zmenou sa potrebujete stotožniť a zvyknúť si na nového člena rodiny. A rovnako aj dieťatko si potrebuje zvyknúť a prispôsobiť sa novým podmienkam. Aj dobrí pomocníci z tianDe môžu v tomto náročnom období pomôcť. S popôrodnými bolesťami, padajúcimi vlasmi, popôrodnými kilami či dodať energiu.

Prírodná úľava od bolestí v šestonedelí

O pozitívnych účinkoch hydrogélových fytonáplastí počas menopauzy, menštruácie alebo u žien, ktoré trpia predmenštruačným syndrómom sa už mohli presvedčiť mnohé zákazníčky zuzino.sk. No vedeli ste o tom, že hydrogélové náplasti sa dajú použiť aj po pôrode?

S čím vám dokáže Hydrogélová fytonáplasť pomôcť?

  • zmierňuje bolesť v podbrušku
  • vhodné počas rekonvalescencie po pôrode
  • najprv príjemne ochladí, potom zahreje
  • nástup účinkov je veľmi rýchly – pocítite ich už po 5 minútach
  • zlepšuje stav pokožky, ktorá sa používaním stáva elastickejšou a pružnejšou

Fytonáplasť je vhodná aj v období šestonedelia a počas dojčenia. A čo je dôležité, dieťatku neškodí. Je úplne bezpečná.

Hojenie popôrodných rán

Kryštál sopečného pôvodu Alunit zďaleka nie je len 100% prírodným deodorantom. Je bez zápachu, nezanecháva stopy a neupcháva póry. Neobsahuje parabény, farbivá ani iné látky, ktoré by mohli dráždiť a veľmi dobre poslúži aj tehotným a dojčiacim mamičkám. Roztok z neho (stačí 10-15 minút lúhovať v prevarenej vode) vám môže pomôcť stiahnuť ranu po pôrode. Stačí citlivé miesta natierať roztokom a rany sa zahoja rýchlejšie.

Jemný gél na intímnu starostlivosť tianDe na zuzino.sk

Ďalším pomocníkom pri hojení rán a mikrotrhlín je Jemný gél na intímnu starostlivosť. Má prírodné zloženie a vyvážené pH. Obsahuje kyselinu mliečnu, koloidné striebro, výťažok z harmančeka, čajovníka, šalvie, aloe, vďaka čomu je šetrný k intímnym partiám a vhodný na umývanie hneď po pôrode. Je antibakteriálny, dezinfekčný a vďaka nemu sa aj rany a mikrotrhliny zacelia rýchlejšie.

Unavené nohy, bolesť hlavy a nekonečná únava

To všetko vás pravdepodobne bude počas prvých týždňov od narodenia dieťatka bude sprevádzať. Pomôžte si jednoduchým spôsobom. Multifunkčný gél Slaviton odporúčame aj maminám. Natrite sa ním kedykoľvek pocítite bolesť hlavy, keď máte pocit ťažkých nôh, alebo ste unavená. Slaviton príjemne osvieži a ochladí.

Čo s uvoľnenou pokožkou na bruchu?

Asi väčšina žien, ktoré porodili dieťa sa s týmto problémom stretla. Po pôrode pripomína ženské brucho skôr vyžmýkanú handru ako ploché a pevné bruško. Pokožka je uvoľnená a nemá žiadnu pružnosť. Často je aj posiata malý čerstvými jazvami - striami. Nie je na to pekný pohľad. Ale všetko sa môže dať do poriadku. Pomôžte si popôrodnými brušnými pásmi a tiež výrobkami s obsahom kolagénu. Takými sú produkty z línie Collagen Active s vysokým obsahom hydrolyzovaného kolagénu. Na ochabnuté brucho pomáha:

Collagen Active gél, ktorý pomáha pokožku spevniť sa používa samostatne alebo pre rýchlejší nástup účinku v kombinácii s Photonerom – prístrojom s komplexnými fotochromatickými a ultrazvukovými účinkami. Používa sa na omladenie pokožky, nepravidelnú pigmentáciu, na jazvy po akné, strie aj celulitídu.

Čas pre seba

Telová soľ Kryštály mŕtveho mora  Telové mlieko s granátovým olejom na zuzino.sk

Aj keď pri novorodeniatku môže byť starostlivosť o seba niekedy až nadľudský výkon, pokúste sa vyhradiť pár hodín týždenne len a len pre seba. Poproste partnera, mamu alebo inú blízku osobu, aby sa o drobca postaral aspoň na hodinku – dve a vy si urobte domáce wellness. Začnite dlhou teplou sprchou s voňavou telovou soľou. Kúpeľ sa v šestonedelí neodporúča, no po tomto období si môžete dopriať aj ten. Telovú soľ Kryštály mŕtveho mora môže použiť aj na miesto peny do kúpeľa.

Po sprche či kúpeli sa natrite bohatým telovým mliekom alebo krémom. Postarajte sa i o vlasy. Použite hutnú masku na vlasy plnú kvalitných látok a nechajte pôsobiť dlhšie ako zvyčajne. A zatiaľ si nohy namočte do soľného kúpeľa. Peeling alebo telová soľ a hrubá vrstva krému na nohy vaše unavené nohy osvieži.

A zatiaľ čo nohy oddychujú, nechajte relaxovať aj pleť a ruky. Na tvár naneste pleťovú masku. Z praktických dôvodov odporúčame textilnú. Manipulácia s ňou je veľmi ľahká, nič nezašpiníte a čo je hlavné, je veľmi účinná. Po niekoľkých minútach bude vaše pleť vyhladená, rozjasnená, hydratovaná – pravdaže, závisí od druhu masky, ktorú použijete.

Aj vaše ruky dostávajú zabrať. 3-krokovú Sadu starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť, ktorá pozostáva z enzymatického peelingu, scrubu a hutného krému na ruky. Ak máte ešte pár minút navyše, po každom kroku si nasaďte mikroténové rukavice, zabaľte do teplého uteráka a nechajte pôsobiť dlhšie.

Sada starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť Sada starostlivosti o ruky Hodvábna dokonalosť tianDe na zuzino.sk

Prvá pomoc na vypadávajúce vlasy

Mamičky to poznajú dobre. V tehotenstve krásna hriva a po pôrode vlasy bez formy, lesku a vypadávajúce v chumáčoch. Za všetko môže kombinácia hormónov, stresu, nedostatočného spánku aj dôsledkov dojčenia alebo chýbajúcich vitamínov a minerálov v tele.

V tianDe sú na vypadávajúce vlasy vynikajúce aj tieto 2 línie:

  1. Bio Rehab – Aktivátor rastu vlasov, ktorá obsahuje šampón, masku a tonikum
  2. Master Herb, kde nájdete veľké balenia šampónu a balzamu na vlasy

Potrebujete viac energie

Väčšina mamín v tomto období života by dali čokoľvek za spánok, ktorý sa stal "nedostatkovou komoditou". Pri malom bábätku, a ak ho navyše aj dojčíte, nie je vždy ľahké spať viac hodín naraz. Čo určite pomáha, sú kvalitné doplnky výživy, ktoré vďaka obsahu tomu správnemu mixu prírodných látok dodajú energiu a potlačia únavu. Citrokalcevit aj vďaka biokatívnemu vápniku zlepší fyzický stav. Prospieva vlasom, nechtom, pleti a dokáže zlepšiť aj psychickú pohodu.

Citrokalcevit na zuzino.sk  Kolagén s višňovou a granátovou šťavou na zuzino.sk

Ako sa zbaviť popôrodných kíl?

Ak už prešlo pár týždňov od pôrodu, s dieťatkom máte vytvorený svoj režim, dosť energie a uvažujete o tom, že je načase popracovať na svojej postave, poďte do toho. Pomôcť môžu aj nízkokalorické proteínové mixy. Čokoládový s guaranou na naštartovanie chudnutia, jahodový s inulínom na podporu detoxu a zmrzlinový s kolagénom. Apropó, kolagén. Doprajte si ho. V tomto náročnom období ho ocenia vaše kosti, chrupavky, zuby, nechty, vlasy, pleť.

Veľa pohody a energie prajeme. Mamičky, užívajte si toto obdobie s drobčekom na maximum. Lebo ako sa hovorí, veľmi rýchlo toto obdobie pominie. Aj my to môžeme potvrdiť. :-)

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia