Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
8 hodín
34 minút
59 sekúnd
 
 
 
 

Ako si správne zvoliť pleťovú masku

Keď je potrebné vašu pleť oživiť, upokojiť, hydratovať alebo akokoľvek inak ošetriť, siahnite po pleťových maskách. Masky predstavujú rýchlu, účinnú a lacnú formu ako svojej pleti dopriať extra starostlivosť. Žijeme v zlatej ére pleťových masiek, preto máme na výber nespočetné množstvo masiek, ktoré majú rôznu konzistenciu a účinky.

Ako si správne zvoliť pleťovú masku

Masky boli vyvinuté na pestrú paletu problémov s pleťou  - akné, suchá pokožka, starnúca pokožka, vrásky, hyperpigmentácia, strata jasu... Stačí si len vybrať tú, ktorá je určená pre váš typ pleti a pre jej momentálne potreby.

Každopádne, nie vždy je všetko také ružové ako sa zdá. Totižto, nie každý z nás pozná svoj typ pleti a dokonca, poniektorí si nevedia zvoliť správny typ a konzistenciu masky. Tak ako sa v tom všetkom vyznať?

Prečo by som mala používať pleťové masky?

Používanie pleťových masiek je skvelou podporou nášho celkového režimu starostlivosti o pleť. V závislosti od potrieb pokožky si masky dokážu poradiť s tvrdohlavými pupienkami, sezónnou suchosťou pleti, či jej upokojení pri podráždení. Skvelé však je, že môžete použiť aj viacero masiek a vyskúšať si tzv. multimasking. Základom multimaskingu je použiť masku v závislosti od potrieb pleti, pretože každá časť tváre môže byť úplne iná, napríklad mastná T-zóna si žiada iný typ masky, ako suché líčka. Poprípade si urobte príjemný relax a použite viacero masiek po sebe. Aj v tom spočíva čaro multimaskingu – nikde nie je napísané, že počas skrášľovacej procedúry musíte použiť len jednu jedinú masku!

Prečo teda používať masky? Pretože sú zhovievavé k vašej pleti a hlavne budete mať skvelý pocit z toho, že robíte niečo proaktívne pre svoju pleť.

Ako často používať pleťové masky?

Masky, avšak nie všetky, môžete používať hoci aj každý deň! Ak používate upokojujúce a hlavne hydratačné pleťové masky, tak tie môžete používať každý deň bez akýchkoľvek obáv. Avšak v prípade, že používate pleťové masky, ktoré majú exfoliačné alebo detoxikačné vlastnosti, tak s ich používaním by ste to nemali preháňať. V takom prípade sa masky môžu používať raz, maximálne 2-krát týždenne.

Ako si vybrať tú správnu pleťovú masku?

Vstúpite do obchodu alebo hľadáte online, no filtrovať ten masívny výber masiek môže byť niekedy zastrašujúce. Tak ako vedieť, čo hľadať? Začnite tým, že sa spýtate sami seba: Aké problémy chcem primárne s maskou vyriešiť?

Ak máte mastnú pleť so sklonom k akné, tak siahnite po pleťových maskách, ktoré obsahujú čierne uhlie, kyselinu salicylovú alebo zinok. Čierne uhlie pohlcuje nadbytočný maz a zabraňuje upchávaniu pórov. Kyselina salicylová a zinok zase ošetrujú akné. Vyskúšajne Pleťovú beauty masku Čierny briliant s čiernym uhlím od TianDe.

Ak to vezmeme z opačného konca a vaša pleť je suchá a prahne po hydratácii, tak zvoľte pleťové masky, ktoré obsahujú kaolín, síru alebo kyselinu hyalurónovú. Tie majú nielen hydratačné vlastnosti, ale pokožku tiež upokojujú a zmierňujú začervenanie pri jej precitlivenosti. Mimoriadne vysoký obsah kyseliny hyalúronovej nájdete v Hydratačnej maske na tvár a krk.

Na rozjasnenie pleti zvoľte pleťovú masku, ktorá obsahuje vitamín C (kyselinu askorbovú), pri vzniku prvých vrások sa obráťte na pleťové masky, ktoré obsahujú retinol.

Aká textúra masky bude pre mňa najlepšia?

Mysleli ste si, že pri výbere masky stačí prihliadať len na jej zloženie? Musíme vás vyviesť z omylu! Totižto, masku je potrebné vyberať aj na základe jej textúry:

  • krémové masky: tieto masky vyhovujú skoro všetkým typom pleti, ale sú obzvlášť vhodné pre suchú pleť. Tieto masky zväčša obsahujú rastlinné oleje, avokádo a iné hydratačné zložky
  • gélové masky: tie sú určené pre dehydrovanú, citlivú pleť alebo pre každého, kto túži po krásnom a sviežom vzhľade pleti. Zväčša obsahujú rastlinné oleje, ktoré pokožku hydratujú a uzamykajú vodu v jej hlbších vrstvách
  • textilné masky: masky obsahujú aktívne zložky, ktoré ľahko prenikajú do pokožky, čo je ideálne pre suchú alebo zrelú pokožku
  • ílové masky: sú ideálne pre mastnú pleť, pretože íly absorbujú nadbytočný kožný maz a navyše odstraňujú čierne bodky na tvári

Chyby, ktorých sa dopúšťame pri aplikácii masiek

Stačí aplikovať a je to! Nie, určite to takto nefunguje. Pri aplikácii masky je totižto potrebné brať do úvahy množstvo zásad, ktoré spolu súvisia. Preto sme si pre vás pripravili prehľad chýb, ktorých sa dopúšťame najčastejšie:

  • neberieme do úvahy náš typ pleti: pri výbere masky je potrebné brať do úvahy typ pleti. Avšak to, čo vám vyhovovalo pred rokom, vám nemusí vyhovovať aj dnes. Vďaka environmentálnym faktorom totiž môže dochádzať k zmene typu vašej pleti. 
  • zabúdame na čistenie pleti: toto je najdôležitejší krok, ktorý je potrebné vykonať pred aplikovaním masky, avšak akosi naň zabúdame. Ak pleť nezbavíte všetkých nečistôt, ktoré sú na nej usadené, tak maska nebude účinná. Všetky, aj tie najmenšie čiastočky, zabraňujú zložkám z masky dostať sa do hlbších vrstiev pokožky.
  • aplikujeme veľké množstvo masky: tu by sme mohli polemizovať – čo je veľa a čo je málo? V tomto prípade je potrebné nájsť zlatú strednú cestu, poprípade si naniesť menšie množstvo masky, ktorú môžeme vždy doplniť a navrstviť. Zvyčajne stačí naniesť rovnomernú vrstvu.

Náš tip:

Hľadáte masku pre vašu dehydrovanú pleť? Tak v tom prípade vyskúšajte napr. Pleťovú beauty-masku s morskými riasami. Morské riasy patria medzi najstaršie zložky, ktoré sa využívajú v kozmetike a o ktorých sa dozvedáme oveľa viac vďaka ich účinkom na našu krásu. Okrem toho, že majú zvlhčujúce účinky, vďaka čomu pleti dodajú expresnú hydratáciu a sviežosť, prispievajú tiež k zjednocovaniu tónu pleti a vyhladzovaniu vrások, ktoré tak budú menej viditeľné.

Potrebuje vaša pleť regeneráciu? Tak v tom prípade siahnite po Pleťovej beauty-maske s granátovým jablkom. Granátové jablko patrí k antioxidantom, ktoré podporujú tvorbu kolagénu, čím v konečnom dôsledku pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti. Doplňte teda svojej pleti vitamíny, zregenerujte ju a rozžiarte prostredníctvom tejto pleťovej masky.

Zachovajte si večnú mladosť prostredníctvom Pleťovej beauty-masky Vínna terapia. Obsahuje najsilnejší antioxidant resveratrol, ktorý je zdrojom mladosti. Z tohto dôvodu je víno jedným z najstarších nápojov a prírodným zdrojom krásy.  Jeho hydratačné a antioxidačné účinky zmierňujú starnutie pleti a udržiavajú pleť pružnú.

Zdroj foto: zuzino.sk (predtým tiandekozmetika.sk)

 

 

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia