Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
01.05.2024 Do konca zostáva
0 dní
3 hodiny
51 minút
1 sekunda
 
 
 
 

Dajte STOP lupinám vo vlasoch

Aj vy sa vyhýbate čiernym tričkám a topom z jediného dôvodu? Obávate sa toho, ako po chvíli budú vďaka spŕške bielych lupín vyzerať? Podľa prieskumov takmer polovica ľudí má alebo mala skúsenosť s lupinami. Máme pre vás dobrú správu. Lupiny vo vlasoch nie je stav nemenný. Správnou životosprávou a kvalitnou starostlivosťou o vlasovú pokožku vám môžeme pomôcť zbaviť sa lupín vo vlasoch.

Dajte STOP lupinám vo vlasoch

Čo sú lupiny a odkiaľ sa berú?

Lupiny sú odlúpnuté časti kože – šupiny, ktoré sa nachádzajú vo vlasovej časti hlavy. Vlasovú pokožku tvorí maz, ktorého úlohou je chrániť. Súčasťou tohto mazu sú aj kvasinky. Ak však dôjde k nadprodukcii mazu a premnoženiu kvasiniek, dochádza k infekciám – pokožka môže byť premastená, podráždená, začervenalá a nezriedka aj s lupinami. Tie sa odlupujú vo väčších zhlukoch po obvode celej hlavy alebo len v niektorých jej častiach.

Čo spôsobuje tvorbu lupín?

Odhaľte príčinu tvorby lupín. Ak sa lupín chcete zbaviť, potrebuje poznať, čo ich spôsobuje. Okrem premnožených kvasiniek na tvorbu lupín vplýva rad faktorov:

  • nevhodná starostlivosť o vlasy a vlasovú pokožku – napr. agresívne vlasové prípravky, ktoré presušujú pokožku hlavy aj vlasy
  • časté farbenie, fénovanie a úprava vlasov
  • príliš tvrdá voda
  • hormonálna nerovnováha
  • nedostatok vitamínov a minerálov, nevhodný zdravotný štýl
  • stres (náš každodenný)
  • mykotické infekcie
  • vážnejšie ochorenia, ekzém, poruchy imunity, kedy je najvyšší čas navštíviť lekára

Nezriedka ide o kombináciu týchto faktorov. Ak sa lupín chcete naozaj zbaviť, skúste ísť krok za krokom vylučovacou metódou. Najjednoduchšie je vymeniť šampón za jemnejší, nedráždivý, prírodný, ktorý upokojí vlasovú pokožku.

Náš tip: Vyskúšajte Šampón na vlasy Zlatý zázvor, ktorý odstraňuje príčiny vzniku lupín.

Suché a mastné lupiny

Suché lupiny sú drobné suché šupiny, ktoré vypadnú hneď ako sa jemne poškrabete po hlave. Ľahko sa vyčesávajú a často sú spojené so suchou a svrbiacou pokožkou hlavy. Zbavíte sa ich pomerne ľahko – jemným šampónom na vlasy, ktorý vlasovej pokožke prinesie úľavu a zmiernenie svrbenia. Takým je i Šampón na báze plodov Mydlovníka, ktorý je obohatený o extrakt zo 7 divorastúcich bylín a obsahuje až 99,99% prírodných látok. Vhodný je na odstránie suchých aj mastných lupín.

Použiť môžete aj Regeneračný šampón s koreňom ženšenu, ktorý:

  • redukuje podráždenie
  • znižuje stratu vlhkosti z pokožky hlavy
  • regeneruje do hĺbky
  • obsahuje skutočný koreň ženšenu

Dobrou voľbou je tiež Upokojujúci šampón z bylinného odvaru, ktorý obsahuje 100% prírodný komplex divorastúcich bylín ruského Altaja.

Šampón na vlasy Zlatý zázvor na zuzino.sk Regeneračný šampón s kořeňom ženšenu

Ako odstrániť mastné lupiny

Mastné lupiny ostávajú na pokožke hlavy a na rozdiel od tých suchých sú spôsobené nadprodukciou kožného mazu. Mastné lupiny sú prilepené na vlasovej pokožke a nie je také jednoduché dostať ich preč. Mastné lupiny sú lepkavé, ťažké a zbaviť sa ich je ťažšie v porovnaní so suchými lupinami.

Čo robiť, ak sa chcem lupín zbaviť raz a navždy

  • odhaľte príčinu tvorbu lupín
  • zistite, či sa jedná o suché alebo mastné lupiny
  • rozlúčte sa s agresívnymi vlasovými ošetrujúcimi a stylingovými prípravkami
  • vylúčte vážnejšie ochorenia
  • doprajte si kvalitnú stravu bohatú na vitamíny a minerály
  • užívajte aspoň 3-mesačnú kúru doplnkami výživy na posilnenie vlasov a pokožky
  • nepodceňujte dôležitosť prevencie

Čo ešte funguje na lupiny?

  1. Šampón a Balzam na vlasy Zlatý zázvor – oba výrobky sú účinné pri potláčaní nadmernej aktivity mazových žliaz. Riešia korene problémov – vzniku lupín aj vypadávania vlasov.
  2. Sada Bio Rehab – prvotne pomáha v boji proti vypadávaniu vlasov, no je i účinný pri odstraňovaní lupín. Pomáha udržiavať zdravú vlasovú pokožku, nedráždi a neobsahuje sulfáty. V línii Bio Rehab nájdete šampón, masku vlasové tonikum. Všetky tri výrobky majú koncentrované zloženie a praktické balenia.

Domáce recepty proti lupinám

Existuje aj rad domácich receptov proti lupinám – octová kúra, olejová kúra, kúra s citrónovou šťavou alebo so sódou bikarbónou. Ponuka aj v tomto prípade je naozaj pestrá a rozhodnutie je na vás.

Lupiny sú nepríjemné a zbaviť sa lupín môže byť niekedy beh na dlhé trate. S pomocou prírody a silou ženšenu, angeliky, zázvoru, rdesna a ďalších bylín sa to podarí. Prajeme veľa odhodlania a trpezlivosti.

Zdroj foto: zuzino.sk, pixabay.com

 
 
Ďalšie články

Starostlivosť o vlasy podľa Číňaniek

Každý deň sa všetky staráme o svoju korunu krásy, no niekedy sa zdá, že je to úplne zbytočné. Napriek našej intenzívnej starostlivosti sú naše vlasy zničené, bez života, bez lesku - nevyzerajú ako z katalógu. Čo sa s tým dá urobiť?

Čítať viac
 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia