Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
3 dni
5 hodín
53 minút
43 sekúnd
 
 
 
 

Ako odstániť bolesť

V sobotu, 22.2.2020 e-shop zuzino.sk pripravil veľké produktové školenie. Hlavnou lektorkou bola pani Elenka Jesíčková, TianDe školiteľka a odborníčka na tradičnú čínsku medicínu. Mnohí sa tejto akcie nemohli zúčastniť. Hoci vlastná skúsenosť je neprenosná, chceli by sme vám priblížiť aspoň časť obsahu prednášok. Pripravili sme súbor článkov z produktového školenia a toto je prvá časť Ako zatočiť s bolesťou?

Ako odstániť bolesť

Ako odstrániť bolesť prírodným spôsobom

Bolesť je veľmi nepríjemný pocit, ktorého sa chceme veľmi rýchlo zbaviť. Niekedy, najmä ak ide o dlhotrvajúce bolesti, to nie je také ľahké a rýchle. No aj tu si vieme pomôcť prírodnými spôsobmi.

Koža je najväčším ľudským orgánom. Cez póry sa zbavujeme viac toxínov ako vykonávaním veľkej potreby. TianDe ponúka mnoho produktov na báze transdermálnej terapie. Medzi mimoriadne obľúbené výrobky patrí Náplasť Wutong, Jain Kang i Fytonáplasť Yaoshen Forte.

Yaoshen Forte náplasť TianDe

Fytonáplasť Yaoshen Forte na bolesti spojené s močovým systémom

Fytonáplasť Yaoshen Forte obsahuje ešte viac prírodných látok (3x viac aktívnych zložiek):

  • Mentol, ktorý má lokálne dráždivé, analgetické a antiseptické účinky
  • Kadidlo, ktorý má protizápalové účinky, zmierňuje bolesť a zvyšuje odolnosť organizmu
  • Extrakt z angeliky má analgetické účinky a pôsobí proti tvorbe spaziem
  • Extrak zo ženšenu nepravého pôsobí protizápalovo, zmierňuje bolesť a zvyšuje odolnosť
  • Extrakt „Dračia krv“ posilňuje imunitu a upokojuje
  • Methylsalicylát pôsobí protizápalovo a analgeticky, napomáha zlepšovať procesy mikrocirkulácie
  • Obsahuje tiež olej z bazalky, gáfor, borneol a myrhu

Fytonáplasť Yaoshen Forte má blahodárny účinok na stav ľadvín a celý genitourinálny systém. Mužom pomáha navrátiť pocit sebaistoty. Fytonáplasť funguje ako prevencia ochorení (vrátane pohlavných), používa sa aj pri problémoch s prostatou – pri zápalových procesoch a častom močení. Fytonáplasť je vhodná tak pre mužov, ako aj pre ženy.

Najvhodnejším časom, kedy je vhodné túto náplasť používať je do konca februára (ľadviny a močový mechúr sú v zime najzaťažovanejšie). V prípade ťažkostí sa fytonáplasti môžu používať aj v inom ako zimnom období.

Keď používate Yaoshen Forte – pite veľa čistej vody. Nikdy nelepte celú náplasť, iba jej malú časť - prúžok! Náplasti sú extra silné (forte) a u osôb s citlivejšou pokožkou môžu vyvolať reakciu na koži.

Fytonáplasť Yaoshen Forte sa nelepí priamo na ľadviny. Miesto sa predtým odmastí, používa sa na noc. Vhodné je používať náplasť 10 dní, potom 10-dňová prestávka a následne opäť 10 dní. Pred začatím používanie Yaoshen Forte sa odporúča použiť detoxikačné náplasti na nohy, aspoň počas dvoch dní.

Na aké miesta lepiť Yaoshen Forte?

  1. body Shen Shu – spodná časť chrbta, k obličkám (ale nie priamo na ne)
  2. brucho, 4 prsty pod pupkom
  3. na nohy, tzv. bod R1 – horná časť chodidla, pod prsty

Extra Elenkin tip: Ak cítite strach alebo vnútorný nepokoj, nalepte prúžok Yaoshen Forte na oblasť medzi prsiami. Do 30 minút by ste mali pocítiť upokojenie.

Zhui Feng Forte fytonáplasť TianDe

Fytonáplasť Zhui Feng Forte na bolesti kĺbov

Fytonáplasť Zhui Feng Forte je náplasť s 3000-ročnou receptúrou. Vynovená a vylepšená receptúra náplasti je obohatená o kadidlovník. Obsahuje tiež mentol, extrakt koreňa angeliky, ženšenu nepravého a ďalšie prírodné extrakty.

Fytonáplasť Zhui Feng Forte je vhodná na boľavé kĺby, po tréningu, zvyšuje rozsah pohybu kĺbov. Pôsobí aj na degeneratívne zmeny kĺbov.

Používa sa na kolená, ramená – odporúča sa oblepiť boľavé miesto tenkými prúžkami fytonáplasti. Pred použitím Zhui Feng Forte je vhodné cca 2 dni používať detoxikačné náplasti na nohy.

Kúra by mala trvať 10-12 dní, po ktorej nasleduje prestávka a potom opäť aspoň 10-dňová kúra.

Elenkin tip: Ak nemáte k dispozíciu najbežnejšiu TianDe fytonáplasť Wutong – použite práve Zhui Feng Forte.

Trio gélov proti bolesti

Na bolesť rôzneho druhu pôsobí aj trio TianDe telových a masážnych krémov – Slaviton, OrthophytTekutá náplasť.

Slaviton je zďaleka nielen taký "obyčajný gél na nohy", ktoré trpia metličkovými žilkami a varixami. Poskytuje úľavu pri návaloch v menopauze, preležaninách, pocite ťažkých nôh, opuchoch nôh, škrabancoch, uštipnutiach – ideálny ako repelent. Spevňuje cievy – pomáha pri hemoroidoch, znižuje zvýšenú teplotu (u detí sa aplikuje na spodok nôh) - má ochladzujúci účinok. Je vhodný aj na zníženie alergickej reakcie. Slaviton poskytne aj dokonalé uvoľnenie – pomáha pri migrenóznych stavoch, bolesti hlavy, kašli aj pri svalovej únave po cvičení. Obsahuje pagaštan konský, rozmarín, tymián, harmanček a iné prírodné látky. Používa sa jednoducho – kamkoľvek na kožu, aj do vlasovej časti. Pri bolestiach nôh sa môže aplikovať aj na silonky. Pre zvýšenie účinku sa odporúča kombinovať s fytonáplasťami (najprv Slaviton, potom fytonáplasť). Slaviton je č. 1 v každej domácej lekárničke.

Orthophyt má veľmi dobrú znášanlivosť, používa sa dlhodobo, čím vzniká kumulatívny účinok aktívnych látok. Zvyšuje pohyblivosť kĺbov. Obsahuje aj olivový olej, organickú síru z kôry ihličnatých stromov, rozmarýn. Orthophyt je obzvášť vhodný pri chronických ochoreniach pohybového aparátu. Osvedčil sa pri reume, pri problémoch s krčnou chrbticou, po autonehodách.

Tekutá náplasť má rovnaké účinky ako Orhophyt. Navyše obsahuje kapsaicín, extrak z chilli papričiek. Predstavuje akúsi „pohotovosť“, prvú pomoc pri bolesti. Účinok je výraznejší a rýchlejší. Tekutá náplasť sa používa na akútnu bolesť.  Vhodná je aj pri cestovaní, po športovaní, pri bolestiach chrbta, kĺbov, svalov.

Pozor, Tekutá náplasť je veľmi silná a na miestach aplikácie môže páliť. U citlivejších osôb môže vyvolať reakciu začervenia.

Zdroj foto: Jenny Slovačková pre zuzino.sk, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia