Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
9 hodín
37 minút
26 sekúnd
 
 
 
 

Najlepšia pleťová starostlivosť v zime

Sneh, mráz a chladné počasie počasie neodmysliteľne patria k zimnému obdobiu. Deti oddávajúce sa zimným radovánkam sú nadšené a my spolu s nimi. Naša začervenaná a suchá pokožka sa už teší menej. Máme pre vás recept na to, ako zmierniť nepriaznivé účinky chladného počasia a postarať sa o vašu tvár ako sa patrí.

Najlepšia pleťová starostlivosť v zime

Najmä ak sa k mrazu pridá vietor a prekúrené miestnosti (a veľké teplotné rozdiely medzi teplotami vo vnútri a vonku), môže vaša pleť zareagovať intenzívnym pnutím, červenými miestami a niekedy aj alergiou na chlad. Vyberte si vhodnú starostlivosť pre vašu pleť. Nielen s ohľadom na vek a typ pleti, ale aj na ročné obdobie.

Ochrana pleti

So znižujúcimi teplotami klesá aj prirodzená obranná schopnosť pokožky. Mazové žľazy produkujú menej mazu, ktorého úlohou je vašu pleť ochraňovať. V mrazivých teplotách klesá aj úroveň hydratácie a dochádza k úbytku vody v pleti. Preto je dôležité, aby ste povzbudili prirodzené obranné mechanizmy pokožky a posilnili hydrolipidový plášť pokožky. Ten je spoluzodpovedný za zachovanie optimálnej úrovne hydratácie.

Po čistení pleti používajte v zime hutnejšie toniká s obsahom výživných látok a s cielenými účinkami. Takým je aj Revitalizačné tonikum so slimačím mucínom, ktoré neobsahuje alkohol ani parabény. Naopak, má v sebe množstvo účinných kozmetických zložiek, vrátane výnimočného slimačieho mucínu. Jedným z účinkov tohto tonika je aj podpora hydrolipidového plášťa pokožky.

Výživa a regenerácia pleti

Pleť si v zime vyžaduje mimoriadnu starostlivosť. Okrem tradičnej hydratácie, potrebujete aj výživu a ochranu. Aj počas dňa, nielen v noci. I preto je vhodné, aby ste počas dňa používali hutnejšie a výživnejšie séra a krémy v porovnaní s inými ročnými obdobiami.

Regeneračné sérum v kapsuliach je intenzívne sérum, ktoré nielen pomáha oddialiť starnutie, ale aj výrazne regeneruje a pomáha obnoviť pružnosť pleti. Ideálne v zime. Použiť ho môžete pod denný alebo pod nočný krém.

Krém pre komplexnú obnovu pleti SF predstavuje luxusnú starostlivosť s výživným komplexom. Hoci je pôvodne určený na noc, v tomto období ho odporúčame používať počas dňa.

Náš tip: Ak máte veľmi suchú a dehydrovanú pokožku, spokojne si doprajte viac vrstiev. Okrem Krému na komplexnú obnovu použite i ďalší krém, emulziu alebo sérum. Vrstvite vždy od najjemnejšieho po najhutnejší produkt v 2 až 3-minútových rozostupoch. Viac o vrstvení nájdete v samostatnom článku na blogu zuzino.sk Vrstvenie neplatí len v móde.

Hydratácia pleti v zime

Kedysi prevládal názor, že hydratačné krémy nepatria na tvár v zime. Tento názor je už prekonaný. Hydratačné zložky ako je telu vlastná kyselina hyalúronová, prírodné aloe vera, bambucké maslo či argánový olej majú svoje miesto aj v zimnej starostlivosti o pleť.

V tianDe krémoch, ktorých receptúry vznikli v krajinách ďalekého východu ako je Tibet, Čína a rastlinné zložky boli vypestované v čistom regióne Altaja v Rusku.

3+1 pleťové krémy tianDe, ktoré sa oplatí mať

  1. Hydratačný krém s vyživujúcim základom Sheep Placenta obsahuje výťažok z placenty, kyselinu hyalúronovú, výťažok z aloe aj pšeničných klíčkov a vitamín E. Pleť intenzívne hydratuje, vyživuje a posilňuje. Presne to, čo v zime potrebuje.
  2. Druhým tipom na hutnejší hydratačný krém je Vysokoúčinný hydratačný krém na tvár z línie Tibetské byliny. Pleť vyživuje, hydratuje, zjemňuje a upokojuje.
  3. A do tretice je tu Viacfunkčný krém na tvár so slimačím mucínom s obsahom výrazného podielu slimačieho mucínu, ktorý je známy výnimočným zložením – kolagén, elastín, vitamíny A, C, E. Tento krém tiež obsahuje bambucké maslo, aloe vera, jojobový olej, kyselinu hyalúronovú a ďalšie ošetrujúce zložky, vďaka čomu tento krém chráni má množstvo žiaducich účinkov. Pôsobí aj proti podráždeniu, začervenaniu, upokojuje pokožku a podporuje obnovu buniek epidermy. Myslite aj na okolie očí, ktoré je v zime rovnako zaťažované. Tento krém pokožku rozžiari, hydratuje a vyživuje.

Viacfunkčný krém na oči so slimačím mucínom

Ochrana pred slnečným žiarením

Spoľahlivú ochranu proti ultrafialovým lúčom potrebujete aj v zime. Krém na tvár so sklonom k hyperpigmentácii SPF 50+ poskytne dokonalú multifunkčnosť. Je výrazne hydratačný, pleť ochraňuje proti nepriaznivému vplyvu prostredia aj UV lúčov, farebne vyrovnáva a zosvetľuje.

Viac o starostlivosti o pleť v zime sa dozviete z ďalších článkov na blogu zuzino.sk: Starostlivosť o pleť v zime 7 tipov ako si udržať peknú pleť počas chladných dní.

Foto: zuzino.sk, pexels.com, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia