Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
0 dní
21 hodín
33 minút
44 sekúnd
 
 
 
 

Obyčajná voda na čistenie pleti nestačí...

Obyčajná voda na čistenie nestačí. Časy, keď naše staré mamy používali vodu a mydlo na všetko, vrátane tváre, sú už dávno preč. Na trhu nájdete množstvo kozmetických prípravkov, vrátane tých odličovacích. Vyznáte sa v nich? Viete, či sú vhodné práve pre váš typ pleti? Poradíme vám...

Obyčajná voda na čistenie pleti nestačí...

Čistenie pleti je základ

Naša koža má samočistiacu schopnosť. No, keďže väčšina z nás žije v mestskom prostredí a ženy používajú navyše mejkap, pokožke treba pomôcť. Ak pleť nebudete správne čistiť, stav pleti sa môže zhoršiť. U niekoho sa objavia vyrážky, suché miesta. Faktom je i to, že všetky ošetrujúce prípravky vrátane sér, olejov a krémov by bez predchádzajúceho dôsledného čistenia vaša pleť nevyužila na 100%.

Čisteniu pleti sa venujeme i v článku 7 mýtov o čistení pleti. V nasledujúcich riadkoch si posvietime na jeden z krokov čistenia pleti – tonizáciu.

Tonizácia

Tonizácia je jedným z dôležitých krokov starostlivosti o pleť. Nasleduje po čistení gélom, penou, čistiacim mliekom alebo krémom. Pleťová voda alebo toner odstraňuje z pleti zvyšky čistiacich prostriedkov, pripravuje pleť na prijatie ošetrujúcich prípravkov a vyrovnáva pH pokožky. Prirodzené pH pokožky je mierne kyslé a pohybuje sa od 5 do 7 pH. Prirodzená kyslosť pokožky súvisí s jej funkciou – obranou organizmu, napr. proti baktériám, vírusom z vonkajšieho prostredia.

Vďaka tonizácii bude vaša pleť žiarivejšia a na pohľad krajšia a jemnejšia. Ďalšie účinky tonizácie:

  • stiahnutie pórov
  • upokojenie a hydratácia pleti
  • stimulácia cirkulácie krvi
  • zvýšenie efektívnosti ďalšieho ošetrenia pleti

Pleťová voda nie je toner

Je pleťová voda a toner/tonikum to isté? Nie tak celkom. Hoci oba výrobky sa používajú na dočistenie pleti, pleťová voda môže obsahovať aj alkohol a ten, ako vieme – pokožku vysušuje. Klasická pleťová voda sťahuje póry, čo určite ocenia najmä tí, ktorí majú mastnú, problematickú alebo zmiešanú pleť. Pleťové vody s obsahom alkoholu však nie sú vhodné pre suchý a zrelý typ pokožky. Tonery (niekedy sa stretnete aj s pojmom tonikum či tonizačná voda) sú v porovnaní s pleťovou vodou hustejšie, hutnejšie, obsahujú viac ošetrujúcich látok a sú vhodné pre všetky typy pleti, vrátane suchej, zrelej aj citlivej.

Alkohol je vo všeobecnosti agresívnou zložkou a preto je potrebné pleťové vody s obsahom alkoholu používať opatrne a podľa odporúčaní na etikete výrobku. 

Naše tipy: Ak máte normálnu alebo zmiešanú pokožku, vyskúšajte multifunkčnú pleťovú vodu z tianDe radu Tibetské byliny. Obsahuje výťažky zo šafránu a hammamelu a pokožku zjemňuje, vyživuje. Ak ste majiteľkou suchej alebo zrelej pleti, oceníte hutné tonikum s obsahom hadieho tuku a kyseliny hyalúronovej. 

Multifunkčná pleťová voda Tibetské byliny TianDe Regeneračné pleťové tonikum Snake Factor TianDe

Toner ako medzikrok starostlivosti o pleť

Ako sme už spomenuli vyššie, tonery obsahujú veľa ošetrujúcich látok. Napr. Omladzujúci pleťový toner Vita Derm od tianDe obsahuje silný hydratačný komplex štyroch foriem kyseliny hyalúronovej, regeneračný komplex zložený z betaglukánu, panthenolu a hyaluronátu sodného. Práve pre tieto účinné látky môžeme toner považovať aj za samostatný medzikrok v rámci starostlivosti o pleť. Ako by taká starostlivosť mala vyzerať v praxi?

  1. čistenie pleti podľa typu pleti – čistiacim gélom, penou, inovatívnym enzýmovým púdrom alebo čistiacim mliekom spolu s čistiacou hubkou
  2. tonizácia pleťovou vodou alebom tonikom vatovým tampónom
  3. medzikrok - aplikácia tonera bruškami prstov
  4. esencia, sérum, krém a ďalšie hydratačné ošetrujúce prípravky podľa typu pleti

Omladzujúci pleťový toner Vita Derm TianDe

Na čo je dobrá micelárna voda?

Mimoriadne populárnym výrobkom ostatných rokov sa stala micelárna voda. Vo svojej ponuke ju má takmer každá kozmetická značka. Hlavnou výhodou micelárnej vody je to, že dokáže odstrániť mejkap a nečistoty bez použitia vody. Obsahuje micely – molekuly, ktoré nečistoty priťahujú. Micelárna voda je vhodná na pleť aj na citlivú pokožku okolia očí. Väčšinou sú micelárne vody veľmi dobré znášané a pokožku nedráždia. Čo ale nevedia mnohé ženy, po použití micelárnej vody je vždy potrebné tvár opláchnuť vodou alebo čistiacou vodou či tonikom. Micelárna voda zanecháva na pleti film, ktorý jej znemožňuje dýchať. Ani účinné látky zo sér a krémov by tak vaša pleť nemohla využiť.

Náš tip: Micelárna voda s fytokomplexom aj pre tú najcitlivejšiu pokožku. Obsahuje výťažky z hammamelu, harmančeka, chmelu, tymiánu, rozmarínu, pagaštanu a olív. Čistí jemne a rýchlo bez podráždenia.

Ak ste doteraz pleťové vody a tonery považovali za zbytočnosť, veríme, že sa nám podarilo zmeniť váš názor.

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia