Infobar icon

Dnes platíme za Vás DOPRAVU MY!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
2 dni
14 hodín
3 minúty
25 sekúnd
 
 
 
 

Zbavte sa kruhov pod očami

Kruhy pod očami nás trápia najmä keď sme nevyspatí. No prichádzajú aj s pribúdajúcim vekom a prezrádzať môžu viac či menej závažné ochorenia. Čo spôsobuje kruhy pod očami a ako ich môžeme odstrániť?

Zbavte sa kruhov pod očami

Kruhy pod očami sú nezriedka sprevádzané aj opuchmi v okolí očí a vráskami. Ak sú navyše kruhy tmavšej farby, výrazne pridávajú roky. Niekedy sa stačí poriadne vyspať, no väčšinou nie je také jednoduché zbaviť sa ich.

Hlavné príčiny kruhov pod očami

1. Únava a nedostatok spánku

Spánok je niečo, čo podceňuje väčšina dospelých. Málokto spí pravidelne 7-8 hodín a má pokojný spánok. Veď podľa prieskumov problémy so spánkom má každý tretí dospelý človek. Nedostatok spánku je jednou z hlavných príčinou vzniku nepekných kruhov pod očami.

Náš tip: Prečítajte si viac o zdravom spánku v našom článku na blogu TU.

Zlepšiť kvalitu spánku vám môžu pomôcť aj vybrané doplnky výživy. Citrokalcevit je minerálový a vitamínový výživový doplnok, ktorý obsahuje biologicky dostupný a ľahko vstrebateľný vápnik. Ten ovplyvňuje množstvo procesov v organizme a okrem iného priaznivo pôsobí aj na kvalitu spánku. Používajte 2-4 tablety vo večerných hodinách a pozorujte, ako sa vám zlepší spánok.

 

2. Nezdravý životný štýl

Veľa stresu, málo oddychu, nekvalitná strava, nedostatok tekutín – to všetko sa podpisuje na našom vzhľade i vzhľade nášho očného okolia.

Nedostatočný pitný režim spôsobuje, že koža pod očami tmavne. Nedostatok vody zhoršuje funkciu pečene a obličiek, ktoré priamo ovplyvňujú vznik kruhov pod očami. Hlavnou zložkou kvalitného pitného režimu je čistá pramenitá voda a na doplnenie poslúžia bylinkové čaje, ktoré je potrebné striedať.

Ani stres kráse a očiam nepridáva. Stresový hormón kortizol, ktorý sa vytvára v stresových situáciách, podnecuje zadržiavanie vody a tým aj vznik opuchov a rozšírených cievok pod očami. Tie časom stmavnú, čo tiež pridáva roky.  

Súčasťou zdravého životného štýlu je aj pestrá strava a vyvarovanie sa škodlivých návykov. Ak sa chcete zbaviť kruhov pod očami, mali by ste obmedziť fajčenie, pitie alkoholu a kávy –  teda látok, ktoré zadržiavajú vodu a spôsobujú opuchy.

Naopak, do jedálnička by ste mali pridať potraviny s obsahom rutínu aj vitamínov C a E. Rutín je bioflavonoid, ktorý zlepšuje imunitu a pomáha zlepšovať elasticitu ciev. Je bohato zastúpený v pohánke. Veľmi chutná je napr. raňajková pohánková kaša. Okrem pohánky nájdete rutín aj vo figách, jablkových šupkách, rajčinách, špargli i v čaji roibos. Elasticitu a celkovo kondíciu ciev zlepšuje aj doplnok výživy Tablety s extraktom z jadier z vínnej révy. Vínna réva v tomto doplnku výživy obsahuje silný antioxidant, ktorý pozitívne ovplyvňuje celý cievny systém aj činnosť srdca.

3. Ako pôsobí pozeranie na obrazovky na očné okolie?

Pozeráte sa do monitora počas dňa v práci, v priebehu dňa pravidelne hľadíte do svojho smartfónu a večer si sadáte pred televíznu obrazovku? Vaše oči sú namáhané a napätie môžete cítiť tak v očiach, ako aj na pokožke v okolí očí. Navyše HEV žiarenie z obrazoviek spôsobuje predčasné starnutie a vznik nepravidelných pigmentových škvŕn aj stmavnutie pokožky v okolí očí.

Naša rada: Ak to je čo i len trochu možné, nepozerajte sa do obrazoviek tak často. Na ochranu pokožky používajte špeciálne ochranné výrobky, ktoré zabraňujú digitálnemu starnutiu.

4. Prirodzené starnutie

Pokožka okolia očí je prirodzené tenká a vekom sa ešte stenčuje. Strácajú sa tukové bunky, vytráca sa kolagén a tak koža okolia očí sa vekom stáva jemnejšou a tenšou.

Náš tip: Pridajte do svojho jedálnička kolagén. Ten kvalitný – hovädzí hydrolyzovaný kolagén – nájdete aj v doplnku výživy tianDe Kolagén s višňovou a granátovou šťavou, ktorý je účinný, dobre chutí a je balený v praktických vrecúškach.

Kolagén s višňovou a granátovou šťavou tianDe na zuzino.sk

Prečo máte kruhy pod očami?

  • dedičnosť – aj kruhy pod očami ste mohli zdediť po predkoch
  • choroby – ako sme už naznačili vyššie, kruhy pod očami môžu signalizovať ochorenie pečene, obličiek, problémy so štítnou žľazou alebo iné ochorenia
  • alergie
  • nadmerné vystavovanie UV žiareniu

Ak ste vylúčili všetky uvedené faktory, zlepšili stravu a celkovo zdravý životný štýl, no ešte vždy vás trápia kruhy pod očami, musíte pátrať ďalej. Kruhy pod očami a celková bledosť pokožky môže byť spojená s chorobou štítnej žľazy, pečene, ľadvín. Signalizovať môže niečo závažnejšie, a preto by ste to nemali podceňovať a navštíviť vášho lekára.

Špeciálna starostlivosť o pleť okolia očí

Kvalitné kozmetické výrobky môžu pomôcť aj vtedy, keď sa chcete zbaviť kruhov pod očami. Pokožka okolia očí si však vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Krémy, ktoré používate na tvár, napr. denné a nočné krémy, nepoužívajte na očné okolie. To si vyžaduje viac ako zvyšok tváre. Ak ste doteraz očný krém ešte nepoužívali a máte viac ako 30 rokov, je dobré poobezerať sa po nejakom kvalitnom kréme na očné okolie.

Mladým ženám odporúčame jemnejšie, gélové prípravky, ktoré osviežia a sú prevenciou vzniku opuchov a vačkov pod očami. Siahnite po výrobku z línie Ocean Riches – Fluid na očné viečka, ktorý obsahuje hydratačné výťažky z morského ježka a kyselinu hyalúronovú alebo koncentrovanom géli z radu Fucoidan s hydratačnou hnedou riasou.

Pre ženy od 35 rokov je tu rad kvalitných tianDe výrobkov určených na očné okolie. Jedným z nich je i Krém na očné viečka a vrásky z línie Sheep Placenta. Dokonale odstraňuje známky únavy osviežuje, vyhladzuje.

Špeciálnym výrobkom v rámci starostlivosti o očné okolie a tiež pri predchádzaní opuchov a tmavých kruhov pod očami je Regeneračné sérum v kapsuliach na pokožku okolo očí. Jemnej pokožke okolia očí dodá potrebnú výživu, zbaví známok únavy a je i prevenciou vzniku predčasných vrások a kohútich stôp. Obsahuje výnimočné oleje – pupalkový, jojobový, olej z korálikov a tiež hydrolyzovaný hodváb, vitamín E, ceramidy... jednoducho skvelú „potravu“ pre vašu namáhanú pokožku okolia očí.

Fluid na očné viečka  Regeneračné sérum v kapsuliach na pokožku okolo očí tianDe na zuzino.sk

Ďalším výnimočným výrobkom vhodným na zaradenie do pravidelnej týždennej starostlivosti je Intenzívny komplex na pokožku okolo očí, ktorý obsahuje až 100 ks plátenej masky na oči a fytokomplex. Pravidelná aplikácia masky a fytokomplexu vaše očné okolie osvieži a okamžite odstráni známky únavy, opuchy. Znižuje tiež viditeľnosť mimických vrások.

Náš tip: Instantné osvieženie a žiarivý pohľad dodajú Hydrogélové vankúšiky na očné viečka –  Krištálová kolagénová maska na očné viečka Organické vodné riasy.  A stačí len 15 minút a vyzerať budete krajšie a mladšie!

Prevencia opuchov očí

Ak pre svoje oči a očné okolie chcete urobiť niečo výnimočné, siahnite po Vibračnej masážnej pomôcke na oči. Vďaka uvoľnenie svalov v oblasti očí sa stará o relax, zlepšuje spánok a skrášľuje. Pôsobí priaznivo pri zmenšovaní vačkov a opuchov pod očami, zlepšuje pružnosť pokožky v okolí očí a redukuje i vrásky.


Vibračná masážna pomôcka na oči

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com, pixabay.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia