Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
2 dni
10 hodín
57 minút
2 sekundy
 
 
 
 

6 krokov základnej starostlivosti o pleť

Každá starostlivosť o pleť pozostáva z viacerých krokov. Je jedno, či máte suchú, zmiešanú, aknóznu alebo citlivú pleť. Každý typ pleti potrebuje svoju rutinu.

6 krokov základnej starostlivosti o pleť

Čistiaci gél proti akné Multifunkčná pleťová voda na tvár

Základná starostlivosť o pleť

Len poctivá starostlivosť o pleť sa počíta. Tieto kroky odporúčame robiť denne:

1. krok: ČISTENIE – je alfou a omegou, začiatkom každej dobrej starostlivosti o pleť, ktorú sa neoplatí vynechávať. Použiť môžete jemné čistiace gély, čistiace peny alebo čistiace mlieka.

2. krok: TONIZÁCIA kvalitná pleťová voda alebo tonikum pomôžu pleť dočistiť, hydratovať, stiahnuť póry a pripraviť na pôsobenie ďalších kozmetických prípravkov.

3. krok: HYDRATÁCIA – v podobe séra, fluidu alebo hydratačného denného krému patrí k základom dobrej starostlivosti o pleť. Aplikácia séra a/alebo hydratačného krému je dôležité pre všetkých a bez ohľadu na to, aký typ pleti máte, vrátane mastnej.

4. krok: REGENERÁCIA A VÝŽIVA – obsahuje výživné sérum, napr. na olejovej báze a k tomu výživný nočný krém, ktorý zabezpečí regeneráciu buniek.

Regeneračné sérum v kapsuliach

5. krok: OCHRANA PROTI SLNEČNÉMU ŽIARENIU – celoročne, počas dňa. Používajte krémy s SPF 50+, ktoré pomôžu zmierniť prejavy starnutia, poskytnú prevenciu proti vzniku nových pigmentových škvŕn a pomôžu zosvetliť existujúce farebné nerovnosti.

6. krok: STAROSTLIVOSŤ O OČNÉ OKOLIE – v podobe jemných gélovkrémov na citlivé očné okolie, aplikuje sa 2x denne – ráno a večer.

Test na určenie typu pleti

Ráno po prebudení si umyte pleť čistou vlažnou vodou bez akéhokoľvek výrobku. Jemne osušte priložením uteráka. Počkajte aspoň 20 minút a potom na tvár priložte jemný papierový obrúsok alebo servítku. Zamerajte sa na oblasti líc, brady, nosa a čela.

  • ak máte na obrúsku zamastené oblasti čela, nosa a brady - tzv. T-zónu, pravdepodobne máte zmiešanú pleť
  • ak je obrúsok mastný celý, máte mastný typ pleti
  • ak je obrúsok len veľmi málo zamastený, skoro vôbec - je možné, že váš typ pleti je normálny
  • ak cítite výrazné nepohodlie, pnutie, suchosť - vaša pleť je suchá

Ak si nie ste isté, aký typ pleti máte, obráťte sa na svoju kozmetičku alebo vám radi poradíme aj my. Kontaktujte nás na podpora@zuzino.sk alebo nám napíšte do správy na facebooku. Radi vám poradíme.

Starostlivosť o pleť zvnútra

Tak, ako je dôležité starať sa o pleť zvonku a mať v tom systém, neoceniteľná je i starostlivosť zvnútra. Správna výživa, pitný režim a vhodné doplnky výživy môžu výrazne zlepšiť stav vašej pleti. Najmä po 35ke by ste mali začať s dodávaním kolagénu do stravy, ktorý vašu pleť spevní, skrášli a váš skutočný vek nebude ľahké uhádnuť. Nenahraditeľný je aj bioaktívny vápnik, ktorý sa stará o krásu pleti, vlasov i nechtov. Nájdete ho v doplnku výživy Citrokalcevit aj Calcemarine Complex.

Viac o téme starostlivosť o pleť sa dozviete v ďalších článkoch na blogu zuzino.sk a tiež v pripravovanej brožúre.

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Najlepšia starostlivosť podľa typu pleti

Ľudská pokožka je neuveriteľná. Je najväčším orgánom tela. U dospelého človeka tvorí pokožka 1,5 až 2 m2. Jej hlavná funkcia je ochrana pred vonkajšími vplyvmi. Plní však i funkciu termoregulačnú či imunitnú. Ak chceme, aby pokožka 100% plnila funkcie, ktoré má, musíme sa o ňu dobre starať. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé typy pokožky. 

Čítať viac

Účinná regenerácia pleti s rybičkami

Pokožka je najväčším orgánom tela, ktorý je zložený z niekoľkých rôznych zložiek, vrátane vody, bielkovín, lipidov, minerálov a vitamínov. Ak ste priemerný človek, tak vaša koža váži približne 3 kg. Chráni nás pred infekciami a baktériami a počas celého nášho života sa pokožka neustále mení. Ako však podporiť jej regeneráciu?

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia