Infobar icon

Súťaž o 15 balíčkov tianDe končí 30.4.

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
26.04.2024 Do konca zostáva
1 deň
17 hodín
56 minút
19 sekúnd
 
 
 
 

Ako sa zbaviť celulitídy?

Celulitída, celulitídka.... nejednu z nás straší. O to viac v lete, keď sú sukne krátke a dni dlhé. Je jedno, či sme vysoké a štíhle alebo nižšie s pár kilami navyše. Či sme mladé ženy alebo ženy v zrelom veku 35+, celulitída sa nevyhne skoro žiadnej z nás. Celulitída je našou starou známou, ktorú možno nemáme rady, ale už sme si na ňu tak trochu aj zvykli. Mnoho žien si myslí, že je to geneticky dané, že to prichádza s vekom, a nič sa s tým robiť nedá. Omyl, milé ženy. Dá sa to! Avšak bez naozajstného chcenia, zmien v životospráve a trpezlivosti to nepôjde.

Ako sa zbaviť celulitídy?

Koho trápi celulitída?

Podľa odborníkov celulitídu má 85 – 95% žien. Viacerí sa prikláňajú práve k tomu vyššiemu percentu. Poďme sa najprv pozrieť na to, či náhodou nepatríte medzi tých šťastných 5% žien, ktoré celulitídu nemajú. Takže, ako celulitída vyzerá a kde ju nájdeme?

Celulitída sa ukladá najmä v oblasti zadku, bokov a stehien, no vidno ju aj na ramenách a na tricepsoch, na lýtkach a dokonca, neuveríte – aj na chrbte. Drvivá väčšina žien (aj keď sa niekedy rady klameme) vie o tom, že celulitídu má. Čo si budeme nahovárať!?

4 stupne celulitídy

Vedeli ste, že rozoznávame 4 stupne celulitídy? Ktoré to sú? 

  • Celulitída 1. stupňa nie je viditeľná voľným okom. Až keď si zoberiete kožu medzi prsty a stačíte, uvidíte mierne hrbolčeky, tzv. pomarančovú kožu. Mnoho žien, ktoré majú tento prvý stupeň celulitídy aktívne cvičí. Nuž, ani samotné cvičenie nestačí. 
  • Druhý stupeň celulitídy sa prejavuje nerovnosťami pri sedení alebo pri napnutí svalov. Často sa prejavuje najskôr na vnútorných stehnách. Viditeľná môže byť aj pri ostrom dennom svetle, najmä keď máte na sebe plavky.
  • Pre tretí stupeň je typické to, že celulitída je viditeľná vždy - či sedíte, stojíte, pohybujete sa. Vidno ju pri akomkoľvek svetle – jednoducho vždy.
  • Ten najhorší, 4. stupeň celulitídy už nie je len kozmetickým problémom, ale je spojený s opuchmi a zvýšenou bolestivosťou postihnutých miest. V tomto štádiu sa už odporúča vyhľadať lekársku pomoc.

Tak čo, našli ste sa alebo patríte medzi šťastných 5%?

Podľa stupňa celulitídy môžeme hovoriť o tom, koľko času potrebujeme na to, aby sme sa jej zbavili. Ak pri prvom stupni to môže byť niekoľko týždňov, pri 4. sa dá hovoriť aj o rokoch. Ste v šoku alebo demotivované? Nuž, pozrite sa na to reálne. Ak vaša celulitídka vznikla ešte v období puberty, príkladne ste sa o ňu starali a živili ju čokoládkou, koláčikmi, málo ste sa hýbali, mali zlý pitný režim, nemôžete očakávať, že od vás odíde len tak ľahko.

Zdrava strava

Ale hlavu hore! Nič nie je stratené ani nemožné! Bude to chcieť nejaký čas. Ale niečo môžete spraviť už dnes! Pite viac vody, začnite pravidelne cvičiť a jesť zdravo! A pomôžte si aj barličkami - našimi telovými soľami, gélmi, zábalmi. Ak budete robiť toto všetko a pravidelne, v ideálnom prípade každý deň – výsledky sa dostavia. Vaše stehná budú menej hrboľaté a vy zdravšia! A pamätajte - život nie je súťaž krásy. Žite zdravo a robte veci najmä kvôli svojmu zdraviu!

Krém na dokonalé stehná

Ako sa zbaviť celulitídy čo najrýchlejšie

1. Každé ráno aj večer používajte telové soli tianDe – prekrvujú pokožku, čistia ju do hĺbky. V boji proti celulitíde je obzvlášť vhodná Zázvorová telová soľ. Vyskúšať môžete aj grapefruitovú alebo akákoľvek iná telová soľ tianDe. Alternatívou vám môže byť aj citrusový sprchový gél, ktorý môžete aplikovať SPA rukavicou. Každú sprchu zakončite striedavou sprchou. Vaša pokožka sa krásne prekrví.

2. Po sprche naneste zahrievajúci Krém pre dokonalé stehná, ochladzujúci Lipolytický gél na celulitídu alebo Krém na celulitídu s chilli. Sprchu ukončite studenou vodou, ktorá pokožku príjemne prekví a vás osvieži.

3. Spoznajte účinky SPA procedúry u vás doma! Vyskúšajte Bylinný zábal Modelovanie postavy, vďaka ktorému bude vaša pokožka ešte pevnejšia a pružnejšia.

4. Začnite behať (ak s tým nemáte skúsenosť alebo vás okrem celulitídy trápi aj veľká nadváha, začnite chôdzou). Viac pohybu na čerstvom vzduchu vám môže len pomôcť.

Náš tip: Pred každým aktívnym pohybom natrite stehná a ďalšie miesta postihnuté celulitídou účinným anticelulitídnym krémom alebo gélom. Vynikajúco funguje aj tianDe Krém pre dokonalé stehná.

Zdroj foto: pixabay.com, zuzino.sk

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Relax sa začína v sprche

Čo zvyčajne urobíte po náročnom dni? Dáte si osviežujúcu sprchu. A tú si doprajete aj vtedy, keď si chcete oddýchnuť či dobre sa naladiť. Blahodarné účinky vody v spojení s príjemnou konzistenciou voňavého gélu dokážu navodiť úžasnú atmosféru. Vyskúšajte tianDe sprchové gély a nechajte sa uniesť, hoci aj do Indie!

Čítať viac

Prečo sa vám nedarí schudnúť?

Rozhodli ste sa schudnúť, skoncovať s nadbytočnými kilami raz a navždy? Pustili ste sa do toho so všetkou vervou, nadšením, vidinou krajšej ja v nových plavkách? Prešlo pár dní, možno týždňov – a ono to nejde? Možno niečo nerobíte správne.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia