Infobar icon

Súťažíme o 20x balíček kozmetiky!

Kategórie
 
 
TRHÁK týždňa
07.05.2024 Do konca zostáva
1 deň
11 hodín
1 minúta
35 sekúnd
 
 
 
 

Umývajte auto s tianDe a s ľahkosťou

Hovorí sa, že muži svoje autá zbožňujú. Niečo na tom bude. Veď nie je nič nezvyčajné vidieť muža, ako sa s láskou stará o svoje milované auto, upratuje a čistí aj tie neviditeľné smietky. Do domácich prác sa pravdepodobne s takým nadšením nepúšťa, no o svojho miláčika sa postará rád. Veríme, že s tianDe pomocníkmi to urobí ešte radšej. A možno poumýva aj to vaše auto. :-)

Umývajte auto s tianDe a s ľahkosťou

Nové technológie v ručnom umývaní áut

S použitím tianDe špeciálnych utierok vyrobených z mikrovlákna sa zbavíte špiny rýchlo, ľahko, efektívne a dokonca bez zbytočnej chémie. Určite zaujmú aj vášho chlapa. Veď muži majú nové technológie tak radi.

TianDe multifunkčné utierky sú výnimočné vďaka svojim vlastnostiam:

  • nezanechávajú šmuhy ani škrabance
  • sú vysoko absorpčné
  • pohlcujú prach a rôzne nečistoty
  • dajú sa použiť namokro aj nasucho
  • sú vhodné aj pre ľudí s alergiami alebo astmou
  • upratovanie s nimi je veľmi jednoduché
  • na rôzne povrchy
  • garantujú čistou aj vysoký lesk
  • ľahko sa udržiavajú – môžu sa prať v práčke
  • používajú sa aj samostatne, bez akéhokoľvek čistiaceho prostriedku

Náš tip:  Ak si neviete predstaviť dokonalé umytie auta bez saponátu alebo je vaše auto veľmi špinavé, vyskúšajte Umývací prostriedok na riad z plodov mydlovníka, ktorý sa dá použiť aj na autá a je účinný i v studenej vode.

 

Viac informácií o profi utierkách tianDe sa dozviete v našom článku Ekologické čistenie domácnosti a viac o ekologickom čistiacom prostriedku sa dočítate v tomto článku.

Domáce ručné umývanie áut

Pripravte si potrebné vybavenie, vyhraďte si čas, zapnite rádio a pustite sa do umývania vášho auta s 3 druhmi tianDe utierok:

  • PROFI Utierka na komplexné čistenie (oranžová), ktorá je vhodná aj do interiéru auta, na kožené a velúrové povrchy sedačiek, obloženie. Vďaka nej všetko ostane čisté a lesklé.
  • Utierka Scraber na upratovanie 2 v 1 (zelená) – je to obojstranná utierka, kde jedna strana je určená na nečistoty, prach a bežnú špina a tá druhá s pevným, no pružným povrchom je vhodná na odstránenie aj tej najodolnejšej špiny.
  • EXPRES Utierka na čistenie skla (fialová), ktorá bez zbytočného leštenia precízne vyčistí okná auta. Stačí umyť namokro a nechať vyschnúť.

Potrebovať budete tiež:

  • nádobu s vodou
  • Umývací prostriedok na riad z plodov mydlovníka, ktorý je mimoriadne šetrný. Stačí len pár kvapiek do vedra s vodou alebo priamo na utierku, kde sa vytvorí bohatá pena. Výrobok obsahuje prírodné saponíny, ktoré fungujú ako mydlo. Mydlový oriešok navyše zmäkčuje a ošetruje pokožku rúk a preto ho môžu používať aj ľudia s citlivou pokožkou. A účinný je aj v studenej vode.

Postup ručného umývania áut

Začnite interiérom auta

  1. Z interiéru odstráňte všetko, čo pri umývaní nepotrebujete a prekážalo by vám, napr. detskú sedačku, lekárničku alebo košík na nákup.
  2. Vyčistite interiér od hrubej špiny a vyhoďte alebo odložte na svoje miesto zatúlané papieriky, prázdne fľaše alebo hračky.
  3. Vyberte koberčeky a všetko dôkladne povysávajte.
  4. Hladkou stranou zelenej utierky utrite prach z prístrojovej dosky, riadiacu páku, dvere, strop, podlahy. Jednoducho, celý interiér.
  5. Oranžovou utierkou namokro prejdite čalúnené plochy – či sú z kože, ekologickej kože, látky alebo iného materiálu. Druhou oranžovou utierkou nasucho naleštite všetky kovové časti interiéru, napr. kľučky na dverách.
  6. Umyte okná zvnútra pomocou fialovej utierky. Stačí použiť vodu, prejsť po oknách a nechať voľne vysušiť. Ak sú okná veľmi zašpinené, použite kvapku saponátu, potom prejdite vlhkou fialovou utierkou opäť a nechajte vysušiť. Ak to chcete vyšperkovať do dokonalosti, na záver môžete ešte raz preleštiť suchou fialovou utierkou.

PROFI utierka na komplexné čistenie na zuzino.sk Utierka - skraber na upratovanie 2 v 1 na zuzino.sk EXPRES utierka na čistenie skla na zuzino.sk

Prejdite na exteriér

  1. Umyte celé auto zvonku vrátane kolies – najprv čistou vodou, aby ste zmyli tú najväčšiu špinu a následne dajte do nádoby s vodou pár kvapiek tianDe „Orieška“ (tak žargónom nazývame Čistiaci prostriedok na riad z plodov mydlovníka od tianDe). Pomocou jemnejšej strany zelenej utierky umyte ešte raz vodou.
  2. Sústreďte sa na prednú časť auta, kde sa nachádzajú hrubšie lepkavé a usadené nečistoty. Použite hrubšiu stranu zelenej utierky. Nemusíte mať obavy o poškodenie laku auta.
  3. Auto opláchnite čistou vodou a hladkou stranou suchej zelenej utierky vyleštite.
  4. Oranžovú utierku použite na kovové časti auta.
  5. Na záver vyleštite okná aj svetlá fialovou utierkou a hotovo. Auto máte čisté, nablýskané ako od profesionálov. A mimochodom, ušetrili ste aj celkom slušný peniaz. :-)

Náš tip: Ak nechcete míňať veľa peňazí na viac utierok, častejšie ich perte v rukách a nechajte voľne vysušiť. Mikrovlákno vyschne veľmi rýchlo a tak viete jednu a tú istú utierku použiť najprv v interiéri a potom a po pár minútach v exteriéri.

S tianDe umývame autá s ľahkosťou, ekonomicky a dokonca ekologicky! Použitou vodou (a to aj v prípade, že do nej dáte tianDe umývací prostriedok) môžete zaliať kvety. Tomu sa u nás v tianDe hovorí efektivita a kvalitné multifunkčné výrobky. A takých je v tianDe naozaj dosť! Objavte ich na našej stránke zuzino.sk. Ďalšie praktické tipy pre ekologickú domácnosť nájdete v brožúre z dielne e-shopu zuzino.sk Ekologická domácnosť.

Zdroj foto: zuzino.sk, pexels.com

 
 
Mohlo by vás zaujímať
 
 
Ďalšie články

Umývajte auto s tianDe a s ľahkosťou

Hovorí sa, že muži svoje autá zbožňujú. Niečo na tom bude. Veď nie je nič nezvyčajné vidieť muža, ako sa s láskou stará o svoje milované auto, upratuje a čistí aj tie neviditeľné smietky. Do domácich prác sa pravdepodobne s takým nadšením nepúšťa, no o svojho miláčika sa postará rád. Veríme, že s tianDe pomocníkmi to urobí ešte radšej. A možno poumýva aj to vaše auto. :-)

Čítať viac

Ekologické umývanie riadu bez veľkej námahy?

Taká vec, ako umývanie riadu je v dnešnej dobe oveľa jednoduchšia, ako kedysi. Možno si ešte aj vy pamätáte, ako naši starí rodičia nosili vodu vo vedrách, zohrievali ju na peci a používali na umytie nádob. Dnes už všetko hodíme do umývačky riadu a je to vybavené. Ale, ako si poradiť s odolnými pripálenými zvyškami jedla v hrnci či na tanieri aj bez umývačky riadu a nestráviť drhnutím jedného hrnca celú mladosť?

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia